Portugália ízei és színei egy wrocław-i étteremben |  MARTIM

Portugália ízei és színei egy wrocław-i étteremben | MARTIM

Csodaszép enteriőrt tervezett az Odera folyó partján nyílt étteremnek a lengyel BUCK.Studio. A MARTIM enteriőrjében a színek és az anyagok is a portugál identitást jelképezik, így már azelőtt megtapasztalhatjuk a portugál életérzést, hogy megkóstolnánk a borokat és az ételeket.

Félig a parton, félig az Odera folyón lebeg a nemrég megnyitott MARTIM étterem Wrocław belvárosában. A helyszín az étterem belsőépítészetéért felelős BUCK.Studio tervezőit is megihlette, akik úgy döntöttek, hogy a portugál tematikájú étterem terében egy minden érzékre ható utazásra repítik a vendégeket a déli országba.

Az enteriőrben minden a portugál identitást idézi fel, akár színekre, akár anyagokra gondolunk. A legdominánsabb szín, mely végigvonul az éttermen, a tengerzöld, aminek bizonyos árnyalatai az óceánt, mások a portugál dombokat evokálják. A bárpult bordója az ország gazdag borkultúrájára utal, a mögötte álló falat pedig parafa borítja, ami az ország legjellegzetesebb természetes exportcikke.

Az étteremben ugyanakkor a helyi adottságokról sem feledkeztek meg: a környező dokkok indusztriális jellegét a vasrácsos borszekrények és a metrócsempék integrálják a térbe.

Mielőtt elfoglalnánk az asztalunkat a csodás panorámával rendelkező étkezőben, belépés után rögtön a látványkonyha mellett haladunk el. A konyha nyitottságának, valamint az étterem hatalmas üvegfalainak hatására legalább egy kis részünk lehet abban a szabadságérzetben, melyet egy óceánparti utazás keltene bennünk.

Az eredeti portugál borok és ételkülönlegességek mellett az étkészlet is autentikus: egy portugál kerámiaművész kifejezetten az étterem számára készítette őket.

Bár a MARTIM maximálisan nyitott a környezet felé, a meleg anyagok és színek bent mégis az intimitás érzetét nyújtják, így az étteremben garantáltan meghitt estében lehet részünk.

BUCK.STUDIO | Web | Facebook | Instagram

Fotók: PION Studio | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Átadták a MOME új járműtervező stúdióját, a Mobility Design Labet | Interjú a járműtervezés múltjáról és jövőjéről I.
design

Átadták a MOME új járműtervező stúdióját, a Mobility Design Labet | Interjú a járműtervezés múltjáról és jövőjéről I.

Új fejezet nyílik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem járműtervezési programjának életében. Július 1-jén kerül átadásra az egyetem új járműtervező stúdiója, a fejlett gépparkkal felszerelt Mobility Design Lab. A költözésről és a régi műhelyben történt meghatározó élményekről, tapasztalatokról, valamint a MOME berkein belül zajló oktatásról, és a járműtervezés jövőjéről Húnfalvi Andrással és
Minifesztivállal tér vissza a Budapest Parkba a Margaret Island
art

Minifesztivállal tér vissza a Budapest Parkba a Margaret Island

Az elfogadás, összekapcsolódás és a béke jegyében született meg a Margaret Island Flower Power elnevezésű minifesztiválja, amit augusztus 6-án rendeznek meg a Budapest Parkban. Az együttes mellett a színpadon köszönthetjük majd Solére-t, a Pandóra Projektet és Brenkát is, így egy igazán különleges estén ünnepelhetjük majd közösen a sokszínűséget. „Kislányként először
23 focipályányi automatizált központ pörgeti az e-kereskedelmet Magyarországon
east

23 focipályányi automatizált központ pörgeti az e-kereskedelmet Magyarországon

Míg a koronavírus lelassította a gazdaságot, az e-kereskedelem Magyarországon teret hódított magának: 2021-ben 70 millió hazai rendelés 1203 milliárd forintos forgalmat generált, amely bő harminc százalékos növekedést jelent a szektornak. Ehhez jön hozzá az eMAG-Extreme Digital Dunaharasztiban épülő automatizált logisztikai központja, amely várhatóan még inkább fellendíti az online vásárlás piacát.