Poszt-korona design: kéz nélküli nyomógomb a jelzőlámpákra

Poszt-korona design: kéz nélküli nyomógomb a jelzőlámpákra

A járvány után lehet, hogy még a jelzőlámpák sem lesznek a régiek: a gyalogátkelőhelyekre nyomógombok helyett lábérintős átkelés jelzőt tervezett az ausztrál Forward design iroda.

Amióta tart ez a koronavírussal kézen fogva járó higiénia-mánia (indokoltan ugyan, de akkor is), olyan potenciális veszélyhordozók is feltűnnek, amelyekre eddig oda se hederítettünk. Ilyenek a jelzőlámpákon található gombok is, amiket eddig jobb híján a könyökünkkel ügyeskedtünk megnyomni.

Az ausztrál Forward design iroda csapata felismerte ennek az aktusnak a kényelmetlenségét, és egy lábbal érinthető (illetve rúgható, de csak finoman) kijelzőt tervezett a lámpaoszlopok aljára, hogy így minimalizálja a baktériumok és vírusok terjedését.

A kapszula alakú kijelző egy darab alumíniumra lett felszerelve, tervezésekor arra törekedtek, hogy a lehető legstabilabb és legtartósabb legyen. A kapszula egyben egy indirekt fényforrásként is működik, ezzel elősegítve a biztonságos közlekedést éjszaka is.

Forrás: designboom

továbbiak
Otthonülő alkotók | Domased
art

Otthonülő alkotók | Domased

Egy cseh és szlovák vizuális történetmesélőkből és producerekből álló csoport egy egyszerű, de annál látványosabb ötlettel állt elő idén áprilisban: egy különleges online galériát hoztak létre a Facebookon „Domased” azaz „otthonülő” néven. A Domased galériában kiállított alkotások közül néhánnyal már találkozhattak olvasóink a #stayhomecreative sorozatunk Pozsonyról és Prágáról szóló különkiadásában.
Költői kerámiák
art

Költői kerámiák

Könnyed, spontán, lágy és költői formavilágú kerámiák. A Pottery and poetry alkotásokat Maria Baleva és Zornica Genova művészpáros készíti Szófiában. Mutatjuk, mi történik akkor, ha egy építész és egy ügyvéd közös projektbe kezd! A Pottery and poetry ötlete Maria-tól származik, aki egyébként főállásban a bolgár FUNKT ARCHITECTS [http://funkt.eu/
#PosztSzovjetSzelfik
tech

#PosztSzovjetSzelfik

Elképzeltétek már valaha, hogy milyen hely lenne Oroszország, ha kizárólag az interneten keresztül lehetne megismernünk? Hatalmas betonromok és végtelen toronyházak vidéke, ahol bármelyik sarkon egy szláv guggolásban és Adidas melegítőben pózoló alakba botolhatunk? Utazás egy lángoló autóban, amiből egy medve integet AK-47-tel a kezében? Vagy inkább egy melankolikus táj, ahol