fbpx
Nyomj Entert

Programajánló: Elindult a BUSH, a keleti blokk klubfesztiválja

Ma startol a kelet-európai zeneipar legígéretesebb előadóit és aktuális témáit prezentáló Budapest Showcase Hub. A programsorozat, melyet már hatodik éve rendeznek meg, Budapest bejáratott és újonnan megnyílt helyszíneit is érinti, ahová összesen tizenhárom országból érkeznek majd az előadók. 


A programadók között szerepel az A38 hajó, a Toldi Klub és az újonnan megnyílt Turbina Kulturális Központ is, valamint két performansz erejéig a felújított Rumbach utcai zsinagógát is felavathatja a táncoló közönség.

Ma és holnap a zeneipar aktuális kérdései és válaszai köré fonódnak a nappali programok, míg esténként a keleti blokk feltörekvő előadóié lesz a főszerep. 

A nyitóprogramok között az A38 hajón kezd Ina West lengyel producer, énekes, zeneszerző és dalszövegíró, akitől a trance és dance-pop fúziójára számítunk a modern lengyel folk és jazz elemeivel vegyítve. Az élő előadásban a klasszikus hangszerek mint a dob, ütőhangszerek, hegedű, szintetizátorok és basszusgitár nyers vokál aláfestéssel jelennek meg.

A Toldi Klubban többek között az ukrán Gurt (O) electro-pop formációval találkozhatunk, akik aktuális témákat boncoló dalszövegeikkel és mai hangzásvilágukkal Ukrajna küldötteként tavaly feltűntek az Eurovíziós nemzeti válogatón is. 

A Központban késő este a szintén ukrán Disappeared Completely indie pop formációt egy prágai producer, zeneszerző és multiinstrumentalista experimentális live act-je váltja. A Badfocus névre hallgató projekt bőséges hangzásbeli fantáziával vegyíti az eredetileg jazz hátterű zenét az elektronikus, klasszikus zene, hip-hop vagy indie pop műfajokkal. 

Pénteken a Turbina csarnokában a hazai kortárs előadók egyik legkülönlegesebb hangja, Perrin hozza majd a 70-es évek funk-soul örökségében gyökerező ütemeket, szorosan utána pedig a a román elektronikus zenei színtér szárnyaló triója, a Golan legfrissebb albumának dallamos és álmodozó tételei töltik meg a csarnokot. 

A fesztivál és konferencia részletes programja, valamint jegyváltás innen kattintva érhető el.

A Budapest Showcase Hub október 21-22-én a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként valósul meg. 

Budapest Showcase Hub | Web | Facebook | Spotify

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük