fbpx
Nyomj Entert

Régi szovjet sportöltözőből kialakított kávézó és SUP paradicsom

Az egykori szovjet sportöltözőből átalakított White Rabbit Surf Café égisze alatt egy hangulatos kávézó, egy SUP deszkakölcsönző és az ukrán kisváros legújabb közösségi központja egyesül. A különleges ívben bontott, fehérre mázolt téglafalak, és a felsejlő terrakotta árnyalatok teremtik meg az enteriőr karakterisztikáját.


A tulajdonos házaspár, Natalia Solovey belsőépítész és Oleg Solovey ebben a közös helyben hangolták össze különböző ötleteiket. Natalia régi  álma volt egy minimalista kávézó üzemeltetése, Oleg pedig rajong a SUP-szörfözésért, és szeretette volna  ezt az új sportot népszerűsíteni a szülővárosában. Így született meg a White Rabbit, aminek egyik felében kávézó, másik felében pedig szörfüzlet és SUP deszkakölcsönző működik. A kettő között nincsenek ajtók, csak egy aszimmetrikus átjáró, amit a tervező és a férje saját kezűleg készített. 

Az egyemeletes épület Hmelnyickij városában, a Bug folyó déli partján található, 1964-ben emelték a sportstadion mellett. Itt kaptak helyet a közelben edzőtáborozó röplabdázók zuhanyzói és öltözői. „Amikor beléptem ebbe az elmúlt húsz évben elhanyagolt épületbe, elállt a lélegzetem. Szinte észre sem vettem a falakon a penészt, a beszórt vakolatot vagy a szovjet időkből származó csempe maradványait, csak a gyönyörű téglafal érdekelt, és a festői kilátás a folyóra. Olyan élénken láttam magam előtt a kávézónkat, hogy nem is pazaroltam az időt pontos tervrajzokra és renderelésekre, csak egy egyszerű vázlatot készítettem. Kizárólag az elektromos hálózatokhoz és az egyedi bútorokhoz készítettünk tervrajzokat. Az eredmény aztán 100%-ban úgy nézett ki, ahogyan először elképzeltem” – mesélte Natalia.

A vakolattól megtisztított és fehérre festett falak hibátlan hátteret biztosítottak a letisztult és minimalista belső térnek. A White Rabbit Surf Café színpalettája fehér, szürke, világos fa és terrakotta árnyalatokat hordoz, amik a kerámiákon és a kárpitokon is megjelennek. A méretes bárpult, az asztalok és az ülések mind kőrisfából készültek. Szinte az összes bútor egyedileg, helyi műhelyekben készül. Van néhány ukrán márka által készített darab is, például a ProPro Furniture és a Slava Balbek foteljei, a Staritska Maysternya fehér dohányzóasztala és a Natura Ceramiš kerámiavázája.

„Élénk közösség alakult ki a White Rabbit körül. A SUP-ért, a vízparti jógáért, a naplementéért, a költészeti estekért, a kamara élőzenei koncertekért, a fiatal festők kiállításaiért rajongó emberek gyűlnek nálunk össze. Rövid idő alatt hatással voltunk a városi rekreációs kultúrára, és megnyitottuk a park és a folyópart ezen részét azok előtt az emberek előtt, akik korábban soha nem jártak itt. Amikor bulikat szervezünk, majdnem a fél város eljön” – mondta el Natalia. 

White Rabbit Surf Café | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük