Relax Underground | Prága

Relax Underground | Prága

Ha egy enteriőrrel kellene illusztrálni a vonzalom fogalmát, akkor erre a prágai Relax Underground a tökéletes válasz. David Lynch-rajongóknak kötelező szpot következik!

Egy olyan hotel megtervezése, ahol óra alapon lehet szobát bérelni, elég nagy kihívás, főleg ha elegánsan akarja csinálni az ember. Az atmoszféra legyen vonzó, de ne vulgáris, könnyen létrejöjjön az intimitás, de a sejtelmesség se vesszen fel… Lenka Míková, építésznek ezen felül a tér adottságaival is meg kellett küzdenie, hiszen egy ablaktalan, földalatti terület állt a rendelkezésére.

Az építész és a megrendelő célja a natúr téglafalak és a boltívek megőrzése volt úgy, hogy a végeredmény egy percig se idézzen egy „középkori kínzókamrát”.

A földalatti komplexum mindössze 120 négyzetméter, így csak öt apró szoba kapott benne helyet, amiből háromhoz tartozik fürdő rész. Az egész térben a merészség és a visszafogottság kettősségével találkozunk: a nyers téglafalat megtöri egy márvánnyal burkolt fürdő, az élénk pirosat egy indirekt fényforrás, a sötét, fekete folyosót egy egzotikus faburkolatú kabin.

Az építész Lenka Míková elárulta, hogy a tervezéskor David Lynch filmjeinek vizuális világa hatott rá a leginkább. A cél nem a hotel funkciójának kihangsúlyozása volt, hanem egy olyan tér létrehozása, ami egy párhuzamos valóságként operál a felszíni világgal.

Fotók: BOYSPLAYNICE

továbbiak
NÉGYSZÖGLET – Kuczka Péter
art

NÉGYSZÖGLET – Kuczka Péter

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 97 éve, 1923. március 1-én született Kuczka Péter. HÁZAK, UTCÁK, TEREK Az egyik házban Petőfi
HYPE | Heti programajánló
news

HYPE | Heti programajánló

Kiállításmegnyitókban nem lesz hiány a következő napokban (már csak azért sem, mert továbbra is tart a Budapest Photo Festival), a hétvége pedig a kortárs galériákról fog szólni. Emellett néhány divattal kapcsolatos programot is összegyűjtöttünk nektek, és a nőnapról sem feledkeztünk el! Lássuk a részleteket! Bilak Krystyna: KOMPLEMENT I Átlátás #3
Budapest by Labrosse | Dugattyús ház
architecture

Budapest by Labrosse | Dugattyús ház

A H-alak összekötőjén az őrző Chewbakka lábán hűlt helye a Cipoe, a kegyvesztett kínai macskanő pedig már kedd óta ott kuporog mellette – szimpátia a fájdalom. Talán itt már csak a Szivárvány-lány adhatna némi derűt vagy mégsem, mert közben fut, szalad a kicsi kocsi, Mr. Omm Lett épp kifolyik a harmadikról,