„A szoknyáknak ereje van” | Rosie by Rimóczi Zsófia

„A szoknyáknak ereje van” | Rosie by Rimóczi Zsófia

Rimóczi Zsófi személyes önismereti útján keresztül jutott el odáig, hogy létrehozza saját márkáját, és megossza másokkal is a nőiesség erejét ruháin keresztül. Ahogyan a Rosie mottója is szól: Borulj virágba, találj rá önmagadra!


Zsófi várandóssága alatt tanult meg horgolni, aminek két általa írt könyv lett a gyümölcse. Ezekkel szerette volna szélesebb körben is megosztani azt az örömöt, amit akkor érez az ember, ha magának készíti el ruhadarabjait. Ezt követően megtanult varrni is: ekkor fogalmazódott meg benne egy saját márka ötlete, azonban annak elindítását a kisgyermekes anyaság utáni korszakra tervezte.

„Mindig is szerettem a ruhákat, tizenévesen a divatot és minden új hóbortját is szívesen követtem. Sajnos azt is elmondhatom magamról, hogy boltkóros voltam, így halomszámra vettem a fast fashion termékeket, nem volt a ruhatáramnak és a vásárlási döntéseimnek se eleje, se vége” – mesélte Zsófi. Azóta, ahogy a személyisége is, a ruhatára is nagyon sokat változott. Kialakult a saját stílusa, ezzel együtt pedig ma már jóval tudatosabb vásárlási döntéseket is hoz.

Zsófi szerette volna másokkal is megosztani azt az erőt, melyet szoknyái kölcsönöztek számára, ezek vezették el a Rosie megalapításáig. „Önismereti utam egyik meghatározó állomásának kellemes velejárója a Rosie. Változni akartam, elengedni a görcsös és kemény működésem. Szerettem volna a világot egy magasabb oktávon szolgálni és gyógyítani tiszta női energiákkal” – emelte ki.

„Olyan névre szerettem volna keresztelni a márkámat, amely egyszerre nőies és természetes. Semmi sem volt számomra szimbolikusabb, mint egy virág, azon belül is a rózsa. Egy rózsának több arca van, magába foglalja azt az összetett és gyönyörű komplexitást, amilyen a nő maga is” – részletezte Zsófi, amikor a márka nevéről kérdeztük.

Fontos számára az is, hogy az emberek lássák, a Rosie-nak küldetése van. Szeretné erősíteni a hazai gazdaságot és minél több embert arra ösztönözni, hogy a minőséget részesítsék előnyben a mennyiséggel szemben. Emellett a fenntarthatóság is fontos része projektjének, ugyanis igyekszik olyan természetes anyagokat felhasználni, mint a len, a természetes viszkóz vagy a pamut. Ezeket pedig nemcsak a természet köszöni meg, hanem bőrünk is. A ruhamárka harmadik tartóoszlopa továbbá a nőiesség: Zsófi olyan ruhákat szeretne létrehozni, amelyek egyszerre kényelmesek, természetesek és könnyen kombinálhatóak, viselésük mégis minden pillanatot különlegessé tesz.

„Ha egy szóban kellene összefoglalnom, azt mondanám, hogy a lágyság tökéletesen jellemzi az induló kollekciómat. A Rosie szlogenje a «Borulj virágba, találj rá önmagadra», ezt szeretném elhozni sok nő életébe” – összegezte.


Fótok: Gergely Ágnes, Rimóczi Zsófi

Rosie | Web | Instagram
Rimóczi Zsófi | Instagram

továbbiak
Mókába takart design | SZMAT SKŁAD
design

Mókába takart design | SZMAT SKŁAD

Mi a közös a szórakozásban, Mexikóban és a mikrohullámú sütőben? Néhány lengyel lány önfeledt kreativitása! Julia, Kamila és Zaria a Łódźi Képzőművészeti Akadémián találkoztak egymással, ahol összehozta őket a szövetek iránti rajongásuk. 2019-ben egy spontán ötletelés eredményeként, szakmai alázatuk és a jókedvük gyümölcseként meg is született saját brandjük, a Szmat
Jótékonysági árveréssel ünnepel a tízéves Utcáról Lakásba! Egyesület
lifestlye

Jótékonysági árveréssel ünnepel a tízéves Utcáról Lakásba! Egyesület

Egyszerre két árverést is bonyolít a születésnapja alkalmából a hajléktalanokat segítő szervezet, melyekre számtalan magyar művész ajánlotta fel saját alkotását vagy személyes tárgyait. Az Utcáról Lakásba! Egyesület immár tíz éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb ember számára legyen természetes, hogy biztonságos és önálló otthonban lakik. Véleményük szerint a tömegszállók
Vándorúton, hazafelé – Iszkor
lifestyle

Vándorúton, hazafelé – Iszkor

Az ember sosem tudja meghazudtolni a gyökereit. Azt gondolom, sok haszna van annak, ha az ember felveszi a hétmérföldes csizmáját, világot lát, sok hasznos és érdekes dolgot gyűjt a tarisznyájába, de előbb vagy utóbb, megszólal a múlt. El kell menni, hogy tudjon hiányozni, ami egyébként megszokott. Hogy honvágyunk legyen, és