fbpx
Nyomj Entert

Sikert arattak a magyar formatervezők Európa egyik legnívósabb szakvásárán

Kiváló eredményekkel zárult a szeptember 9-13. között megrendezett párizsi design vásár, a Maison&Objet, ahol idén tíz hazai tervező mutatkozott be. Kele Sára bútorcsaládja a francia Marie Claire toplistájára is felkerült.

A Magyar Divat & Design Ügynökség egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy erősítse a hazai termékek nemzetközi láthatóságát, ezzel hozzájárulva a márkák gazdasági stabilitásához és exportképességéhez. A Maison&Objet szakvásár – amit Európa top három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvénye között tartanak számon – ezen külföldi megjelenési lehetőségeknek volt az egyik kiemelt állomása. 


„A Maison&Objet kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket. Az idei kiállítás különösen fontos lehetőség számukra, hiszen hosszú idő után ismét személyesen mutatkozhatnak be a nemzetközi szakma előtt, így olyan értékes kapcsolatokra tehetnek szert, amelyekre akár a későbbiekben is építkezhetnek. A rendezvény új távlatokat nyit a résztvevő formatervezők előtt, amelynek köszönhetően nemcsak ismertségük tekintetében tapasztalhatnak pozitív változásokat, hanem az exportból származó bevételüket is növelhetik. Ezeket a folyamatokat Ügynökségünk egy helyszíni sales munkatárssal is segíti” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Az érdeklődők a vásár során tíz hazai tervező munkáját tekinthették meg a Budapest Select ernyőmárka alatt: Horváth Máté Loop komódját, Mix székét és Plane óráját; Horváth Zsuzsanna Fringe lámpáját és Nornir falióráját; Kele Sára Tangens bútorcsaládját; Koralevics Rita „U” turn ülőkéjét; Lakatos Dániel Tiles székét; Leits Miklós Hommage lámpáját; Error N’ More TA tányérkészletét; ​​Loomiosa Leaf és Delta lámpáját; Oleant Blass Genesis lámpáját és a POSITION Collective márka Berii és Pran lámpacsaládját. 

Megtisztelelő 12. helyet kapott a francia Marie Claire toplistáján a Tangens bútorcsalád, amit Kele Sára tervező a Rotte Group együttműködésével hozott létre a design LAB inkubációs program során.

A Maison&Objet vásáron a magyar tervezők a Signature Hall-ban kaptak helyet, ahol az ötletes térelválasztó megoldások még inkább kiemelték a tárgyakat. Ennek köszönhetően számos egyeztetés és tárgyalás indult el a buyerek és tervezők között. A stand része volt egy dedikált virtuális sarok is, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével nyerhettek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe.  A Budapest Select stand mellett a szakvásárral egy időben az MDDÜ első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros alkotásai a Le French Design Galerie-ben kerültek bemutatásra, ami a Paris Design Week egyik hivatalos helyszíne lesz idén.

Forrás: Sajtó

HFDA | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük