Sikert arattak a magyar formatervezők Európa egyik legnívósabb szakvásárán

Sikert arattak a magyar formatervezők Európa egyik legnívósabb szakvásárán

Kiváló eredményekkel zárult a szeptember 9-13. között megrendezett párizsi design vásár, a Maison&Objet, ahol idén tíz hazai tervező mutatkozott be. Kele Sára bútorcsaládja a francia Marie Claire toplistájára is felkerült.

A Magyar Divat & Design Ügynökség egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy erősítse a hazai termékek nemzetközi láthatóságát, ezzel hozzájárulva a márkák gazdasági stabilitásához és exportképességéhez. A Maison&Objet szakvásár – amit Európa top három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvénye között tartanak számon – ezen külföldi megjelenési lehetőségeknek volt az egyik kiemelt állomása.


„A Maison&Objet kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket. Az idei kiállítás különösen fontos lehetőség számukra, hiszen hosszú idő után ismét személyesen mutatkozhatnak be a nemzetközi szakma előtt, így olyan értékes kapcsolatokra tehetnek szert, amelyekre akár a későbbiekben is építkezhetnek. A rendezvény új távlatokat nyit a résztvevő formatervezők előtt, amelynek köszönhetően nemcsak ismertségük tekintetében tapasztalhatnak pozitív változásokat, hanem az exportból származó bevételüket is növelhetik. Ezeket a folyamatokat Ügynökségünk egy helyszíni sales munkatárssal is segíti” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Az érdeklődők a vásár során tíz hazai tervező munkáját tekinthették meg a Budapest Select ernyőmárka alatt: Horváth Máté Loop komódját, Mix székét és Plane óráját; Horváth Zsuzsanna Fringe lámpáját és Nornir falióráját; Kele Sára Tangens bútorcsaládját; Koralevics Rita „U” turn ülőkéjét; Lakatos Dániel Tiles székét; Leits Miklós Hommage lámpáját; Error N’ More TA tányérkészletét; ​​Loomiosa Leaf és Delta lámpáját; Oleant Blass Genesis lámpáját és a POSITION Collective márka Berii és Pran lámpacsaládját.

Megtisztelelő 12. helyet kapott a francia Marie Claire toplistáján a Tangens bútorcsalád, amit Kele Sára tervező a Rotte Group együttműködésével hozott létre a design LAB inkubációs program során.

A Maison&Objet vásáron a magyar tervezők a Signature Hall-ban kaptak helyet, ahol az ötletes térelválasztó megoldások még inkább kiemelték a tárgyakat. Ennek köszönhetően számos egyeztetés és tárgyalás indult el a buyerek és tervezők között. A stand része volt egy dedikált virtuális sarok is, ahol kihelyezett VR szemüvegek segítségével nyerhettek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe.  A Budapest Select stand mellett a szakvásárral egy időben az MDDÜ első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros alkotásai a Le French Design Galerie-ben kerültek bemutatásra, ami a Paris Design Week egyik hivatalos helyszíne lesz idén.

Forrás: Sajtó

HFDA | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A kertvárosi villák cseh alternatívája
east

A kertvárosi villák cseh alternatívája

Az Atelier 111 architekti tervei szerint született újjá és olvadt össze két szomszédos lakóház, amelyek egy dél-csehországi kisváros történelmi városrészében találhatók. Az épületegyüttes a Kozina tér melletti szűk utcákban rejtőzik el a környező forgalom nyüzsgése elől, néhány lépésnyire a városközponttól, ahol üzletek, mozi, színház, vasútállomás, irodák és iskolák is fellelhetők.
Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5
divat

Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5

A kelet-európai régióban ugyanúgy találunk fél évszázada az élvonalban lévő cipőmárkákat, mint ahogyan olyan új brandeket is, amelyek a klasszikus formákat innovatív anyagtechnológiával és merész színekkel kombinálják. Magas, lapos, sport vagy Oxford – mindenre ismerünk minőségi régiós alternatívát! Hvóya A kijevi cipő- és táskamárka nem kisebb célt tűzött ki maga elé,
Újragondolták Bécs híres brutalista templomát
architecture

Újragondolták Bécs híres brutalista templomát

A brutalista betonmonstrumok az építészettörténet egyik legvitatottabb és egyben legkevésbé attraktívnak titulált épületei, miközben egyre többen látják meg bennük a szépséget és a megőrzendő értéket. Mind a felújításuk, mind az elbontásuk drága és komplikált, így általában hagyják, hogy szabadon egye őket az idő vasfoga. A bécsi Wotruba megújítása rendhagyó példa