Sokoldalú és könnyed | LIS Design Studio

Sokoldalú és könnyed | LIS Design Studio

Minden kávézótulajdonos célja, hogy a legfinomabb italokat és ételeket kínálja vendégeinek, a tervező feladata pedig az, hogy ennek megfelelő légkört teremtsen. A Late Breakfast Club elnevezésű ukrán kávézó a két törekvést szépen ötvözi, kialakításáért a LIS Design Studio felelt.

A kávézó Lviv városában, egy bezárt képcsőgyár területén található. A tulajdonosok olyan helyet álmodtak meg, amely folyamatosan vonzza a látogatókat nemcsak finomságok, hanem események és találkozók segítségével is. Ennek szellemében a cél átlátható, nyitott enteriőr létrehozása volt.

„Ebben a projektben a részleteket hangsúlyoztuk,  az anyagokkal és a formákkal játszva igyekeztünk tervezői készségeinket kamatoztatni. Ezen törekvésünket a tér könnyedségével és sokoldalúságával egyesítettük” – mondta el a LIS Design Studio csapata.

A munka a homlokzat helyreállításával kezdődött: ez fémből készült rácsszerkezetbe foglalt üvegborítást kapott, kapcsolatot teremtve az enteriőr és a város között. A bejárat mellett található lekerekített kerámiafelület, mely a hely nevét is hordozza, a belső tér kiterjesztéseként teszi még karakteresebbé a homlokzatot. A Late Breakfast Club első szintje egy városi kávézó, míg második szintje egy társalgó hangulatát kelti.

Az enteriőrben található asztalok mind saját rendelésre készültek, rozsdamentes acél, alumínium és fa kombinációjával. Az ablak mellett található asztal lakkbevonatú rétegelt lemezből készült a nagyobb strapabíróság érdekében, a második emeleten pedig egy három méteres, élénk kék színű, csempézett közösségi asztalt is kialakítottak.

Az intim hatást tovább növelik az egzotikus növények, a speciális asztali lámpák és egyéb világítótestek, amelyek helyi üvegfúvók és mesteremberek keze munkáját dicsérik. A tér további különleges elemei közé tartoznak még az eltérő típusú és formájú székek, amelyek egy krakkói építész gyűjteményéből kerültek ide.

LIS Design Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
HIGHLIGHTS | Fémbe zárva
branding

HIGHLIGHTS | Fémbe zárva

Fényes, tartós, védelmez: ilyen és ehhez hasonló pozitív tulajdonságok jellemzik a fémet, amely mára a csomagolóipar legpraktikusabb alapanyagává vált. E heti válogatásunkban fém alapú csomagolásokat mutatunk be. Amikor az ókori háborúk vagy a középkori lovagi tornák jutnak eszünkbe, a bátor vitézek testét borító fém páncélzat is az asszociációk körébe tartozik.
Ismét megnyílik a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat
art

Ismét megnyílik a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot. A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését. A Moholy-Nagy László Formatervezési
Homokórakönyv Örkény egyperceseihez | Vitányi Regina könyvterve
design

Homokórakönyv Örkény egyperceseihez | Vitányi Regina könyvterve

Kevés olyan irodalmi műfaji lelemény van, amely olyannyira beépült nyelvünkbe és kultúránkba, ahogy azt Örkény István „egypercesei” tették. Vitányi Regina tervezőgrafikus a rövid, frappáns írások kötetéhez készített új könyvtervet, amellyel 2020-ban a Ukrainian Young Book Design Awards egyik nyertese lett. „Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha