Sose gondoltuk volna, hogy egy asztalitenisz lehet ennyire elegáns | FAS Pendezza SLR

Sose gondoltuk volna, hogy egy asztalitenisz lehet ennyire elegáns | FAS Pendezza SLR

Pingpong, csocsó és biliárd. Kelet-európaiként olyan élményeket társíthatunk ezekhez a kultikus játékokhoz, mint a vérre menő ötödikes pingpong “világbajnokságok” a húszperces szünetekben, vagy egy fülledt nyáresti csocsómérkőzés a közeli kockás abroszos presszóban – de bármennyire is szeretjük ezeket a játkokat űzni, tudjuk, hogy a tárgyak sokkal inkább a szórakozásért felelnek, mintsem a szép látványért. Az olasz Fas Pendezza márka éppen ezért kellemes meglepetés, hiszen miközben elindítja bennünk a nosztalgikus érzést, kifinomultságával egy másik dimenzióba helyezi a játékasztalok világát.


A FAS Pendezzat 1964-ben alapította a Pendezza testvérpár, Alfonso és Davide az észak-olaszországi Villa d’Ognában. Céljuk az volt, hogy olyan játékhoz és szórakozáshoz szükséges eszközöket készítsenek felnőttek és gyerekek számára egyaránt, amelyek a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek a bergamói völgyek hagyományai szerint. Így született meg a billiárd–, az asztali foci– és a pingpongasztalok ikonja, ami ötvözi a kikapcsolódást az eleganciával.

A több évtizedes múlttal rendelkező márka ez idő alatt egy különleges koncepciót hozott létre, amelyben szakértő kezek és modern gyártási technológiák keverednek. A kortárs minimalista, de mégis hagyományt tisztelő stílus fúziójának gondolata a Basaglia+Rota Nodari, a szintén észak-olasz székhelyű építész irodával együttműködve jött létre, akikkel a mai napig együtt dolgoznak. Ennek az együttműködésnek köszönhetően folyamatosan új technológiákba és designba fektetnek be, hogy egyedi és kiváló teljesítményű terméket kínáljanak a vásárlóknak. A FAS Pendezza hisz a hazai termékek támogatásában, ezért a teljes gyártási folyamat az országon belül zajlik. A beszállítók szigorú kiválasztása és a magasan kvalifikált olasz cégek lehetővé teszik az ellátási lánc szigorú ellenőrzését, garantálva a termék minőségét.

Az olasz kézművesek kiváló alkotásaiként értékelt FAS Pendezza termékek az évek során több országos és nemzetközi elismerést vívtak ki. Legutóbb a párizsi Maison & Objet 2022 nemzetközi kiállításon jelentek meg, ahol a design világának kiválóságai vonulnak fel minden évben.

Ugyan a letisztultság elsőre szigorúnak tűnhet, de a játékosság visszaköszön a rendhagyó kifejezésmódban és  formavilágban, ez az egyensúly pedig a hamisítatlan olasz extravagancia részét képezi.

FAS Pendezza | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A nagyvilágból
art

Ezeket várjuk a Velencei Biennálén | A nagyvilágból

A világ egyik legrangosabb művészeti eseményének előkészületei a végéhez közelednek, az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálé utolsó simításai zajlanak. A kiállításoknak helyet adó pompás helyszínek, a Giardini, az Arsenale és Velence belvárosa művészeti projektek és események garmadájával várják a látogatókat. Sorozatunk első három részében a kelet-európai régió legizgalmasabbnak ígérkező projektjeibe, és
Orchideával és pozsgás növényekkel egészíti ki botanikai kollekcióját a LEGO
design

Orchideával és pozsgás növényekkel egészíti ki botanikai kollekcióját a LEGO

A nagy népszerűségnek örvendő Virágcsokor és Bonsai fa LEGO készletek nyomán a híres játékgyártócég két új készlettel bővítette ki Botanical Collection névre hallgató sorozatát. A LEGO Orchidea és a LEGO Pozsgások is részei annak az építőkészletnek, amelyet kifejezetten a lenyűgöző dizájnt és a bonyolult részleteket kedvelő felnőtt építőknek terveztek. „Olyan
Kiemelkedően szerepeltek a magyar márkák a párizsi Maison&Objet designvásáron
design

Kiemelkedően szerepeltek a magyar márkák a párizsi Maison&Objet designvásáron

Március végén rendezték meg az idei első Maison&Objet designvásárt Párizsban, az eseményen a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt szereplő öt magyar tervező a nemzetközi közönség figyelmét is felhívta magára, a termékeik iránt élénk volt a érdeklődés. Az esemény ideje alatt több eladás, megrendelés és potenciális