fbpx
Nyomj Entert

Sose gondoltuk volna, hogy egy asztalitenisz lehet ennyire elegáns | FAS Pendezza SLR

Pingpong, csocsó és biliárd. Kelet-európaiként olyan élményeket társíthatunk ezekhez a kultikus játékokhoz, mint a vérre menő ötödikes pingpong “világbajnokságok” a húszperces szünetekben, vagy egy fülledt nyáresti csocsómérkőzés a közeli kockás abroszos presszóban – de bármennyire is szeretjük ezeket a játkokat űzni, tudjuk, hogy a tárgyak sokkal inkább a szórakozásért felelnek, mintsem a szép látványért. Az olasz Fas Pendezza márka éppen ezért kellemes meglepetés, hiszen miközben elindítja bennünk a nosztalgikus érzést, kifinomultságával egy másik dimenzióba helyezi a játékasztalok világát.


A FAS Pendezzat 1964-ben alapította a Pendezza testvérpár, Alfonso és Davide az észak-olaszországi Villa d’Ognában. Céljuk az volt, hogy olyan játékhoz és szórakozáshoz szükséges eszközöket készítsenek felnőttek és gyerekek számára egyaránt, amelyek a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek a bergamói völgyek hagyományai szerint. Így született meg a billiárd–, az asztali foci– és a pingpongasztalok ikonja, ami ötvözi a kikapcsolódást az eleganciával.

A több évtizedes múlttal rendelkező márka ez idő alatt egy különleges koncepciót hozott létre, amelyben szakértő kezek és modern gyártási technológiák keverednek. A kortárs minimalista, de mégis hagyományt tisztelő stílus fúziójának gondolata a Basaglia+Rota Nodari, a szintén észak-olasz székhelyű építész irodával együttműködve jött létre, akikkel a mai napig együtt dolgoznak. Ennek az együttműködésnek köszönhetően folyamatosan új technológiákba és designba fektetnek be, hogy egyedi és kiváló teljesítményű terméket kínáljanak a vásárlóknak. A FAS Pendezza hisz a hazai termékek támogatásában, ezért a teljes gyártási folyamat az országon belül zajlik. A beszállítók szigorú kiválasztása és a magasan kvalifikált olasz cégek lehetővé teszik az ellátási lánc szigorú ellenőrzését, garantálva a termék minőségét.

Az olasz kézművesek kiváló alkotásaiként értékelt FAS Pendezza termékek az évek során több országos és nemzetközi elismerést vívtak ki. Legutóbb a párizsi Maison & Objet 2022 nemzetközi kiállításon jelentek meg, ahol a design világának kiválóságai vonulnak fel minden évben.

Ugyan a letisztultság elsőre szigorúnak tűnhet, de a játékosság visszaköszön a rendhagyó kifejezésmódban és formavilágban, ez az egyensúly pedig a hamisítatlan olasz extravagancia részét képezi.

FAS Pendezza | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük