Stílusos és környezettudatos búvóhely az erdő mélyén | hideandseek

Stílusos és környezettudatos búvóhely az erdő mélyén | hideandseek

A különleges és stílusos szálláshelyek sorába jól illeszkedik a cseh hideandseek márka mobilháza. A mesebeli és modern házikó nemcsak, hogy klasszul néz ki, de ökológiai szempontból is rendben van. A neve: Aranka.

A névválasztáson mi is meglepődtünk, de azon még inkább, hogy alig akad szabad időpont, amikor befoglalhatnánk Arankát – a fancy mobilház olyannyira nagy népszerűségnek örvend, hogy októberig tulajdonképpen, ha akarnánk se tudnánk élvezni a cseh kuckó vendégszeretetét. Ez egyúttal megnyugtató is, hiszen úgy tűnik, egyre többeknek fontos, hogy a minőségi időtöltés mellett környezettudatos módon kapcsolódjanak ki. Az Aranka falai között mindez lehetséges. A hideandseek kínálatában egyelőre Aranka foglalható, de tervezés alatt állnak a Madeleine és a Jasněnka mobilházak is.

A České Budějovice közelében parkoló mobilház négy személy számára nyújt kellemes pihenést, így a kisgyerekes családoknak sem kell aggódniuk. Az acél lábakon nyugvó Aranka kívülről könnyű alumínium borítást kapott, odabenn a természetes fa burkolatok dominálnak. A ház teljesen energiatakarékos és önfenntartó: fatüzelésű kályha szolgáltatja a meleget, egyúttal melegíti a beépített szaunát is. A WC öblítése esővízzel történik, illetőleg a – lakókocsiknál is használatos – lebomló WC patronnal gondoskodnak az ökológiai lábnyom csökkentéséről. Mindezek mellett a mobilházat bérlők közvetlenül is hozzájárulnak a természet megóvásához: a bérleti díj egy részéből ugyanis a hideandseek csapata tölgyfa csemetéket is ültet.

A hideandseek csapata ugyanakkor nemcsak a környezet védelméről, de a vendégek kényelméről is gondoskodik: kültéri és beltéri zuhany, kandalló, gáztűzhely, hűtőszekrény, Bang & Olufsen hangszórók – egyszóval megvan minden, ami egy stílusos hosszú hétvégéhez szükséges lehet!

Aranka mellett a húsvér Pepét is megismerhetjük, tulajdonképpen ő a mi házigazdánk és kalauzunk. Menedzserként ő fogad bennünket, mikor megérkezünk: ismerteti velünk a házirendet, s ellát bennünket jó tanácsokkal, de akár horgászbotot is kölcsönözhetünk tőle, ha épp pecázni támadna kedvünk a közeli tó partján.

továbbiak
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Megszaporodott az online kreatív kurzusok, virtuális kiállítások és az ingyenessé vált design tematikájú filmek száma… igaz lehet a mondás, miszerint minden rosszban van valami jó! Az otthon töltött idő ezúttal telhet képességeink fejlesztésével, filmezéssel, vagy akár az Art Basel Hong Kong idei felhozatalának böngészésével is a kanapéról. És igen, talán
Panel-történetek
art

Panel-történetek

Az elkövetkező hetekben az a feladatunk, hogy elszigetelten töltsünk időt az otthonunkban, ugyanakkor fontos, hogy még jobban odafigyeljünk egymásra és a környezetünkre. Talán most még szorosabban tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel és a világgal, mint eddig bármikor... Bár Malcolm Fisher [https://www.instagram.com/mal_made/] panel-történeteit nem a jelenlegi vírushelyzet
Home office time | Belsőépítészek tippjei
design

Home office time | Belsőépítészek tippjei

Van, aki eddig is otthonról dolgozott, van, akinek egy teljesen új és szokatlan kihívást jelent, hogy a saját otthonából is ugyanolyan produktív maradjon, mint amilyen az irodában volt. A karantén most mindenkit rákényszerít, hogy felépítse saját otthoni munkaállomását – és ha már így alakult, csináljuk minél jobban! Belsőépítészek tanácsai következnek. _01