studio NUR | Sike Balázs pincéje címke design

studio NUR | Sike Balázs pincéje címke design

Badacsony, mély színtónusok, termőföld és jellegzetes ízvilág mind egy címkébe sűrítve. A studio NUR új designt hozott létre a megújuló Sike Balázs Pincéje borház számára, amelynek vizuális világában a költőiség és a maximalizmus egyszerre jelenik meg. Mutatjuk!

Sike Balázs 2010 óta készíti a lendületes, könnyed SKIZO borokat, ugyanakkor pár évvel ezelőtt feleségével, Velényi Rékával termőhelyi jegyekre épülő borokkal is elkezdett kísérletezni. Így jött létre a borház legújabb prémium sorozata, a Sike Balázs pincéje szelekció, amelyben az eddigi SKIZO-klasszikusok boraihoz képest hátrébb szorul a modernség, a technológia és előtérbe kerül a termőhely, a fajta, illetve a hosszabb érlelés.

A HEGYEINK nevet viselő sorozat vizuális megjelenése után a studio NUR új címke design-t tervezett, amely a szelekció terroir-jellegét – a talaj, mikroklíma és táj együttes jellegzetességéből fakadó illat- és ízvilágot – helyezi előtérbe.

A címke grafikája absztrakt formában a Badacsony karakteres vonásait jeleníti meg, különös tekintettel a bazaltorgonák vertikális ritmusára, a tanúhegy jellegzetes sziluettjével keretezve. A különböző típusú borokhoz, különböző tónusú földszínek társulnak, amelyek meghatározásában legfőképp az adott iránymutatást, milyen szín-érzetet kelt maga a bor Sike Balázs, a borház tulajdonosa számára. A mély tónusok kontrasztjaként megjelenő arany-ezüst prégelés a prémium jelleget erősíti, a borok közötti hierarchiát pedig a sötét alapszínű címkék még tovább árnyalják.

Ha szeretnétek ti is megkóstolni a jellegzetes aromájú borokat, a Sike Balázs pincéje prémium szelekciót keressétek a borház weboldalán.

Fotó: Zoltai András
Art direction: Laki Eszter
Graphic design: Laki Eszter, Imre Réka

Studio NUR | Web | Facebook | Instagram
Sike Balázs pincéje | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
12 dolog, amit tudnod kell a Design Centerről
east

12 dolog, amit tudnod kell a Design Centerről

Ez a Design Center nem az a Dizájn Center. Semmi köze Fábry Sándorhoz, ám annál inkább meghatározó jelentőséggel bír a hazai design történetében. Mi volt a Design Center feladata? Milyen események zajlottak a Gerlóczy utcai bemutatóterem falai között? Mit takar „a bizalom háromszöge” kifejezés? Eláruljuk. A Design Center történetét bemutató
Bucsi Réka Vimeo-győztes kisfilmje | Plante.
art

Bucsi Réka Vimeo-győztes kisfilmje | Plante.

„Plante.” című animációs kisfilmjével Bucsi Réka is bekerült a legjobbak közé a Vimeo által meghirdetett pályázaton. A kezdeményezéssel a videómegosztó csatorna célja az volt, hogy egyszerre segítse a szabadúszó alkotókat és a helyi vállalkozásokat. A „Stories in Place” sorozat részeként a Vimeo [https://vimeo.com/] összesen 8 alkotót kért fel
Loyal Wingman I Boeing
egyéb

Loyal Wingman I Boeing

Természetesen, mint minden komoly technológiai fejlesztés hátterében, a pilóta nélküli légijárművek fejlődése mögött is katonai innováció áll. Sajnos (vagy hála az égnek?!) arra, hogy az Uber egy repülő robot taxit küldjön értünk az egyik budapesti bérház tetején kialakított leszállóhelyre, még éveket fogunk várni. Maga a technológia viszont ugyanakkor láthatóan rohamléptekben