fbpx
Nyomj Entert

Szépségszalon másképp

A Balti-tenger orosz kikötővárosában, Kalinyingrádban egy újhullámos “szépségnegyed” van kialakulóban: egyre több wellness, szépség- és jóga stúdió nyílik itt a természetesség, illetve a zöld filozófia jegyében. Ez a hozzáállás pedig újfajta enteriőröket eredményez a szépségipari létesítmények megszokott hangulata ellenében. Íme a szépségklaszter egyik kiemelkedő vizualitású szalonja, a Spa.Sibo!

A Beletskaya Bureau, a belsőépítészetért felőlős stúdió, a kortárs design galériák atmoszféráját ültette át a szépségszalon igényeinek megfelelően, a tér minden egyes elemét harmonikusan összehangolva.


A nagy belmagasággal és hatalmas ablakokkal megáldott 146 négyzetméteres helyiség egy újonnan épült belvárosi társasház földszintjén található. Funkcionális szempontból az intelligens területrendezés volt a cél, hogy a vendégek és az alkalmazottak is egyaránt komfortosan érezzék magukat. A koncepció magja egy tükörből készült kocka, ami a LED-világítás által egyfajta műtárgyként uralja a teret, és amin keresztül az üzlet minden centimétere beláthatóvá válik. A színpaletta a hideg, “balti” színekből táplálkozik, amit a nagy ablakokon keresztül a környezet is visszatükröz. A betonmennyezetet az aktuális indusztriális trendnek megfelelően, szándékosan nyersen hagytak. A falakat ezzel ellentétben halványszürke vakolattal fejezték be, a padló pedig hasonló árnyalatú, csiszolt kőburkolatot kapott. A sminkesek pultjai és munkaterületei szemcsés márványból készültek, az egyedi parfümös polcokat balti sziklából vágták ki. A barna bőr részletek, faelemek és a zöld-és szárított virágok a szürke árnyalatok és a rideg textúrák enyhítésére szolgálnak.

Beletskaya Bureau | Instagram

Fotó: Sergey Melnikov

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük