Szimbio Lab kiállítás és workshopok | Organikus Design

Szimbio Lab kiállítás és workshopok | Organikus Design

A Király utcai K11 LABOR galériában október 6-án nyílik meg a Szimbio Lab kiállítása, méghozzá a biodesign témájában.


Kis-Baraksó Alexandra, a Manera Studio tervezője 2021-ben Márföldi Dórival és Huszár Fannival közösen alapította meg a Szimbio Lab csoportot. A kollektíva tagjai a kortárs design innovatív tendenciáit építik be tevékenységükbe: organikus, slow tervezési metódusokat kutatnak, valamint rendszeresen tartanak a biodesignnal és a fenntartható szemlélettel kapcsolatos edukációs workshopokat. Ezen belül kiemelt figyelmet kapnak a növeszthető alapanyagok, amikből különböző kísérleti folyamatok során eltérő anyagminőségeket hoznak létre.

A kiállításon a csoport kísérleti folyamatainak eddigi eredményeit láthatjuk, például a tematikus bio- és organikus anyagpalettákat, illetve az ezekből kiindulva létrehozott kísérleti tárgyakat és kollekciókat. Emellett a 2022-es biodesign workshopok résztvevőinek munkáit is bemutatják. A kiállításhoz tematikus tárlatvezetés, továbbá organikus tárgy- és bioanyag-alkotó workshopok kapcsolódnak.

A program a Budapest Design Week hivatalos eseménye.


Organikus Design
2022. 10. 06-28.
K11 LABOR – 1075 Budapest, Király utca 11.

Fotók: Zergi Bori

Forrás: Sajtóanyag


továbbiak
Vaskupolát emelhetnek Románia felé
strategy

Vaskupolát emelhetnek Románia felé

Románia Izrael sékel-milliárdos projektjét venné meg, hogy vaskupolát emeljen az ország fölé. Komoly érdeklődés vagy iparági pletyka a román vásárlás? Habár Kelet-Európában már több éve kiemelt kérdés, hogy miként tudnák egyes országok megvédeni saját magukat az esetleges légvédelmi támadásokkal szemben, az utóbbi bő fél év eseményei átalakították a helyzetet. Egyre
Interaktív bemutatók a BME Kutatók Éjszakáján
art

Interaktív bemutatók a BME Kutatók Éjszakáján

A BME idén tavasszal indította el művészeti rezidenciaprogramját. Szeptember 30-án, a Kutatók Éjszakáján a két rezidens művész, Boruzs Ádám és Kocsi Olga is bemutatkozik, méghozzá robotokkal és kamerás időlenyomat-készítéssel. Boruzs Ádám képzőművész a robotika segítségével az emberi és gépi vizuális érzékelés összefüggéseit, illetve az alkotói szándék kapcsolatát állítja középpontba, de
Határeset – közép-kelet-európai identitás fiatal képzőművészek munkáiban
art

Határeset – közép-kelet-európai identitás fiatal képzőművészek munkáiban

A Budapest Galéria új kiállítása olyan fiatal képzőművészek munkáin keresztül foglalkozik a közép-kelet-európai identitás kérdésével, akik a rendszerváltás környékén születtek, így számukra az nem feltétlenül jelent kitüntetett vonatkoztatási pontot. A debreceni MODEM-ben az idei év elején volt látható a Határeset című kiállítás, amelynek most újragondolt változatával találkozhatunk a Budapest Galériában.