fbpx
Nyomj Entert

Szokatlan perspektívából mutatja be Európát a spanyol fotográfus legújabb kiállítása

A spanyol kortárs fotográfia kiemelkedő alakja, Antonio Benítez Barrios munkáiból nyílik Fading Europe címmel kiállítás április 14-én a Cervantes Intézetben. A fotográfus munkái épített környezetünk egyedi megközelítésével reflektálnak a múltra, és azon keresztül a jelenre. A tárlathoz kapcsolódóan Antonio Benítez Barrios április 13-án és 14-én fotóműhelyt tart, ahol betekintést ad munkamódszerébe és a fotók létrejöttének szakmai titkaiba.


Antonio Benítez Barrios fotós-újságíró alig 15 évesen indította el pályafutását szociofotósként. A Fading Europe című kiállításon bemutatott munkáin hat évvel ezelőtt kezdett dolgozni.

„Célom ezzel a fotóesszével, hogy bemutassam, tükrözzem Európa azon földrajzi tájait, ahová elindultam, keresve azokat a helyeket, ahol épp meghal, felhalmozódik, egymásra rakódik a múlt. Felfedeztem, hogy a múlt nem hajlandó eltűnni, valósággal megáll ezekben az üres terekben, jól érzi itt magát…sőt, át is alakítja azokat” – emelte ki a fotográfus.

A kiállítás április 12. és május 31. között ingyenesen látogatható a Cervantes Intézetben. Az esemény a Budapest Fotó Fesztivál részeként valósul meg.

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük