Szürke színfolt egy tarka negyedben | archimatika

Szürke színfolt egy tarka negyedben | archimatika

A Kijevben található Gymnasium A+ magániskola nemcsak tanítási módszereiben, hanem építészeti és belsőépítészeti szempontból is az innovatív megoldásokat keresi. Az iskola építészeti terveit a lakónegyedekre specializálódott ukrán archimatika építész iroda dolgozta ki.

A Gymnasium A+ épülete a kijevi Comfort Town lakókomplexum területén található és közel hatszáz diák számára biztosít lehetőséget a tanulásra. Egyik jellegzetes építészeti elemeként említhető aszimmetrikus tetőszerkezete, ami a környezetében elhelyezkedő épületek tetőformájához igazodik.

A Comfort Town-negyed élénk színű lakóépületeivel kontrasztban az iskola homlokzata monokróm árnyalatot kapott, ami az épület belső udvarán különböző színtónusokkal társul – ezzel a megoldással is hangsúlyozva a létesítmény eltérő funkcióját.

Az iskola földszintjén orvosi rendelő, tanári szoba, könyvtár, kávézó és kantin is található. A könyvtár oktatási központként működik, ahol különböző találkozók és előadások számára alkalmas tereket alakítottak ki, és az iskola udvarán létrehozott amfiteátrum is innen közelíthető meg. Ez utóbbi különböző tanórák vagy egyéb tevékenységek, koncertek, színházi előadások helyszíneként is szolgál.

Az oktatás mellett az iskola funkcióinak meghatározásában a sportra is nagy hangsúlyt fektettek, így a létesítmény három tornateremmel rendelkezik, amelyek kosárlabda, minifoci, röplabda és egyéb tornagyakorlatok végzésére adnak lehetőséget.

Az építészek a rekreációs zónák kialakítására is odafigyeltek: az épület első szintjén a kisiskolásoké a terep, itt különböző mászófelületeket és füvet imitáló pihenőhelyeket alakítottak ki. A második emeleten a tantermeken kívül műterem, zajelnyelő panelekkel felszerelt próbaterem és százötven férőhelyes előadóterem is található. Az előadóterem speciális függönyeinek segítségével moziteremmé is alakítható.

archimatika | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Koncentrált napsütés, üvegbe zárva | Konyha x Sáfárkert
design

Koncentrált napsütés, üvegbe zárva | Konyha x Sáfárkert

Vajon hogyan lehet „eltenni” a nyári napsütést a hideg, téli napokra is? A szerencsésebbek pontosan tudják, hiszen emlékeznek a megannyi üveg befőttre, lekvárra és savanyúságra a gyerekkor árnyékos kamrapolcain. A természet ízeinek megőrzése tiszteletreméltó hagyományunk, de még izgalmasabb, amikor valaki mindehhez vagány, formabontó kíváncsisággal, mégis alázattal fordul – a Sáfárkert és
Adventi naptár tele művészettel
design

Adventi naptár tele művészettel

A Barbusse Buro Illustration igazán egyedi adventi kalendáriumot készített az idei ünnepi várakozáshoz. Szöveg: Szolomayer Márk Három napja már meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún, hivatalosan is a célegyenesbe fordulunk a karácsonyi készülődéssel. Én személy szerint gyerekként imádtam az adventi naptárokat, a meglepetéscsokit minden nap, viszont az elmúlt években
Hangszóró és fejhallgató egyben az asztalon
design

Hangszóró és fejhallgató egyben az asztalon

A LeapX által tervezett, kombinált hangszóró-fejhallgató egység egy régi problémát old meg igazán szépen. Szöveg: Szolomayer Márk Zenerajongóként mindig keresem az újabbnál újabb hangszórókat, füleseket és egyéb, zenehallgatáshoz kapcsolódó termékeket. Napom nagy részében zenét hallgatok, otthon leginkább hangszórón, de utazás közben természetesen fülhallgatót használva. A LeapX Talking Heads hangszórója egy