Nikon One x BMW | HYPNOPOLIS

Nikon One x BMW | HYPNOPOLIS

2063-at írunk. Az újságíró Hope Reiser harminc éves álomból ébred, amelyet büntetésként szabtak ki rá férje meggyilkolásáért. A fiatal nő ártatlanságáról meggyőződve keresi az útját a számára teljesen idegen, jövőbeli világban. Ezt az izgalmas történetet követhetjük végig a BMW első, hatrészes podcast-sorozatában, amelyhez Brunszkó László aka Nikon One készített illusztrációkat. Interjú!

Viszonylag ritka, hogy egy ilyen nagy autógyártó cég ilyen klassz, kreatív sideprojektet indítson. Te nagy természetjáróként mennyire tudtál belehelyezkedni egy ilyen nagyon városi, sci-fi autós sztoriba?

A sci-fi rajongásom és az ehhez kapcsolódó tematikus munkáim jól megágyaztak a HYPNOPOLIS-nak. A Territory Budapest & Munich ügynökség kifejezetten a Neon Noir című illusztrációsorozatom miatt keresett fel erre a projektre még július elején. Ebből is látszik az – amit amúgy mindig is hangsúlyozok –, hogy mekkora jelentősége van annak, ha egy kreatív tolja a saját szerelem-projektjeit. A nature-future tengely két vége valóban igen messze van egymástól, de mindkettőnek megvan a maga helye és ideje. A természet a valóságom és hobbim, a jövő az álmodozásaim terepe. Viszont autókkal kapcsolatos munkáim ezidáig nem voltak.

Sokak számára státuszszimbólum a BMW. Számodra mit jelent?

Az autók világa úgy en bloc kívül esik az érdeklődési körömön, a BMW márka általános hazai profiljára, felhasználói körére vagy imidzsére pedig ez különösen igaz. Azonban épp ez jelentette a kihívást: teljesíteni egy olyan környezetben, amely igencsak távol áll tőlem. És lám, kiválóan sikerült, hiszen a projekt minden része szinte komment vagy változtatás kérése nélkül átment a három szintből álló ügyfélkörön.

Mégis, szerinted mit tud a BMW, amit más nagy autógyártó esetleg (még) nem?

A BMW az autógyártás mellett vagy inkább ennek részeként nagy hangsúlyt fektet a jövőkutatásra. Sőt, saját jövőt is „gyárt”. Ennek folyományaként például podcast-sorozathoz novellát ír, amiben ha nem is a jövőt vázolja fel, de eljátszik a lehetőségekkel, alternatívákat teremt, megoldásokat keres, illetve kísérletez mindezekkel.

Hogyan zajlott a közös munka? Megkaptad előre a teljes podcast anyagát? Mennyire kaptál szabad kezet az alkotás során?

A fentebb már említett hazai ügynökséggel álltam közvetlen kapcsolatban – fantasztikusan jó, rugalmas csapat. A podcastot nem hallgattam meg, mert noha kiválóan tudok kommunikálni angolul, a történet megértése és az illusztrálandó részek átdolgozása, úgy gondolom, meghaladta volna a teljesítőképességemet, ezért minden részhez küldtek rövid briefeket, amelyeket követve készültek el végül az illusztrációk. A projekt során teljesen szabad kezet kaptam, maximum iránymutatást, hangulattal kapcsolatos referenciákat vettünk át közösen.

Hogyan, milyen technikával készültek az illusztrációk, az egész általad megalkotott világ?

A munkáim során szinte csak Photoshopot használok, így itt is ebben a programban készült minden. Az egyes képeket úgy adtam le az ügynökségnek, hogy magam dönthettem el, mit mozgassunk be rajtuk az animációkon. Az illusztrációk elkészítése amúgy rengeteg időt igényelt: magát a várost több mint tíz órán át rajzoltam egyhuzamban.

Nagyon pörög a Facebook-oldalad is, folyamatosan újabb és újabb munkákat posztolsz. Jelenleg min dolgozol?

Állandó ügyfelem az Urban Verbunk magyar néptáncegyüttes, akiknek néhány napja adtam le a legújabb, Őserő-Rózsa story című előadásuk premierjéhez készült animációkat, plusz több kisebb reklámon is dolgozom. Mindezek emellett a szeptember-novemberre tervezett kiállításom, a „Történetek a sarkvidékről” anyagát rakom össze, szerkesztem meg. De már most jönnek visszajelzések az őszre tervezett nagyobb illusztrációs munkákról. Szóval mindig van valami izgalmas.

A teljes HYPNOPOLIS projekt az animációkkal Nikon One Behance-oldalán tekinthető meg! Katt a további részletekért!

BMW HYPNOPOLIS | Web  
NIKON ONE | Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
Ne csinálj semmit! | Nike karanténkiadás
divat

Ne csinálj semmit! | Nike karanténkiadás

A „Just do it” szlogenről a „Do nothing” jótanácsra váltott a márka, legalábbis a világjárvánnyal járó karantén idejére.  Hamarosan debütáló lábbelijüket főként otthonra szánják. Az aktív mozgást támogató cégek keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel új, otthoni létformánkhoz is hozzáadhatnak valamit.  Így van ezzel a Nike is: sportcipő vagy utcai viselet
Natúr szépség |  SOFI Belgrád
architecture

Natúr szépség | SOFI Belgrád

A hibákban rejlő szépséget hangsúlyozza a belgrádi SOFI natúrkozmetikai üzlet enteriőrje, melyet egy helyi építész stúdió, a Studio Autori tervezett. A szerb SOFI [http://www.sofi.rs/en] natúrkozmetikai cég filozófiáját tökéletesen leképezi a márka belgrádi üzlete: ahogy a termékek esetében is, úgy az enteriőrben is inkább a nyers természetességen
Csempék Gdynia városából
architecture

Csempék Gdynia városából

Hat- vagy négyszögű, kerek vagy szögletes, fekete-fehér vagy színes: Gdyniában számos modernista épületben találhatunk különböző árnyalatú és formavilágú, izgalmas csempeburkolatot. Íme, néhány példa. A Lengyelországban található Gdynia híres modernista építészetéről, azonban nem csak épületeinek külsejére érdemes figyelnünk: a házak belső terei is rengeteg kincset rejteget. Ilyenek például a jellegzetes formavilágú