fbpx
Nyomj Entert

Tallinn megmutatja, hogyan lehet egy kikötőt menő közösségi térré alakítani

850 méter hosszú emeleti sétány magasodik az óváros melletti kikötőnél Tallinnban. Az új utasterminált és az azt kiegészítő közösségi tereket a Salto Architects és a Stuudio Tallinn tervezte.

Megújult az észt főváros egyik kikötője: az új terminál különlegessége, hogy az épület környezetének alakítására is kiemelt figyelmet szenteltek. A tervezők célja az volt, hogy olyan teret hozzanak létre, amely nem csupán a hajózási szezonban kihasználható, hanem azon túl is kikapcsolódási lehetőséget biztosít a lakóknak és látogatóknak. A terminál tetejének lépcsőzetes kialakítása ülőhelyként, események során nézőtérként funkcionál. Innen letérve az emeleti sétányra jutunk, ami 850 méteren húzódik a tenger mellett, a parti sétány ezáltal esővédetté vált. A felső szinten játszóteret, kültéri tornaparkot is létesítettek, a kövezett sétányt pedig növénysor kíséri.

Fotók: Tonu Tunnel

Forrás: Dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük