Támogasd a magyar designt! | BAGS & MORE

Támogasd a magyar designt! | BAGS & MORE

A koronavírus számtalan változást hozott az életünkbe. Sok, szívünkhöz közelálló design márka is veszélybe került. Ahogy ők, úgy mi is hiszünk a hazai design hozzáadott értékében. Cikksorozatunkban olyan hazai kisvállalkozásokat mutatunk be, akik egyedi termékeikkel szebbé tehetik a karanténban eltöltött napokat is. Szemezgess a tuti design táskák és kiegészítők között és támogasd te is a magyar designt!

BZZZFANS

Bizony, most már arra is gondolnunk kell, mi lesz velünk a nyáron, milyen darabokkal tesszük szebbé a kánikulát. Szerencsére van, aki gondoskodik számunkra a friss nyári kiegészítőkről. Egyedi grafikákkal díszített, kézzel készült legyezőkkel teszi színesebbé és hűvösebbé a nyári éjszakákat két grafikus, Patkós Luca és Mészáros Szani projektje, a BZZZ. A márkáról és az alkotókról egy korábbi HYPE-cikkben már olvashattatok is. A legyezők kézzel, kis széria számban készülnek, szitanyomott textil és gravírozott fa, valamint bőr kombinálásával. Az első, sorszámozott kollekcióban a három különböző darab három különböző történetet mesél el.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

The Bat-trip

Fa, szitanyomott textil, bőr, 9.900 Ft

Kokyangwuti

29,5 cm, fa, szitanyomott textil, bőr, 9.900 Ft

Shibari

29,5 cm, fa, szitanyomott textil, bőr, 9.900 Ft

Figyelem! A legyezők limitált példányszámban érhetők el, ezért jobban teszed, ha minél előbb lecsapsz valamelyik darabra a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


Ducsai. Leather. Goods

Ducsai Judit 2011 óta készít bőr kiegészítőket gondosan megtervezett, egyedi designnal, minőségi alapanyagok felhasználásával. A tervező elsősorban növényi cserzésű bőrökkel dolgozik, melyeket gyakran szokatlan textilekkel kombinál, a modern anyagok és a tradicionális technikák találkoznak egymással a tervező által megálmodott termékekben. Ducsai Judit a funkció vezérelte alkotásban hisz, náluk minden egyes ötlet valódi igényből születik, aminek alapos átgondolását követően egy termék, csak a prototípus tökéletesítése és tesztelése után kerülhet gyártásra. Örök és univerzális darabok!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Edit tárca

Marhabőr, 20.500 Ft

Eve kistáska

Marhabőr, 32.500 Ft

Esther hátizsák

Fedett- és növényi cserzésű marhabőr, vízálló bélés, praktikus belső zsebek, 52.500 Ft

Ha hosszú távra választanál magadnak bőr kiegészítőt, a webshopban egész biztosan megtalálod majd a neked tetszőt.

Weboldal| Facebook | Instagram


ENIHORN

AZ ENIHORN márka névadója és alapítója Horn Enikő, aki 1991-ben indította útjára a brandet. A táskák egyedisége a formájukban és praktikusságukban rejlik. Minőségi olasz bőr alapanyagokból készülnek, ennek is köszönhető, hogy időtálló darabok születnek. Többek között övtáskák, oldaltáskák, kényelmes kézitáskák, hátizsákok, laptop táskák, utazótáskák között válogathatunk, melyek különböző méretekben készülnek, nőknek és férfiaknak egyaránt. A ruházat a márkánál a táska kiegészítője. A táskák és a ruhadarabok is Budapesten készülnek.

Ezeket ajánljuk:

MINIMINI kékes színű övtáska bőrszíjjal

17,5 x 11,5 x 4,5 cm, kétféle velúr bőr, 35.900 Ft

POMME övtáska láncos derékszíjjal

Virágos velúr bőr/piros bőr, 43.600 Ft

FINN unisex hátitáska

40 x 40 x 8 cm, barna bőr, 130.000 Ft

Egy igazán csinos darabra vágysz? Megajándékoznál valakit? Érdeklődj a tervezőnél Facebook vagy Instagram üzenetben!

Weboldal | Facebook | Instagram


Gabo Szerencses

A Gabo Szerencsés márka elsősorban elegáns női ruhákat és bőr kiegészítőket tervez, minőségi alapanyagokból. A szabásvonalak segítségével olyan darabok születnek, melyek figyelembe veszik viselőjük alkatát, segítve ezzel őket, hogy megjelenésük magabiztossá válhasson. A táskák és ruhák hosszas kísérletezés után születnek meg. A hazai gyártás során olyan partnerekkel is együttműködnek, akik megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, mindezek mellett az is fontos a tervező számára, hogy a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen egy-egy termék előállításakor, így például a bőrtermékek palettája úgy épül fel, hogy a kisebb bőrök is felhasználásra kerüljenek.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Y-hátizsák

Türkiz bőr, 30 x 36 x 10 cm, 52.500 Ft

Y-kézitáska

Púder bőr, 30 x 19 x 10,5 cm, 42.500 Ft

Y-nagy hátizsák

Bőr, 32 x 40 x 13 cm, 69.500 Ft

Megihlettek a Gabo Szerencses-darabok? Még több szépségért irány a Lucky Shepherd webshopja!

Weboldal | Facebook | Instagram


Ilabu

Ha olyan kiegészítőt keresel, ami garantáltan meghozza a jókedved, akkor azok az Ilabu-zoknik. A márkát Szép-Bíró Erika és Szép István grafikusok indították útjára nem is olyan régen. A tervezőkkel korábban már találkozhattál, a HYPE ugyanis már készített velük interjút a „Művészpáros”sorozatban. „Szeretünk együtt dolgozni, együtt röhögni és közösen belerajzolni minden pár zokniba az életet, a jó kajákat, a bolond macskánkat, Hamut, és a boldog pillanatokat” – így mesélnek magukról a tervezők.  Az Ilabu háza táján minden zokni egy külön történet, egy poén, mindez minimum 80% pamutból és 100% kreativitással készül!

Ezeket ajánljuk:

Macska jóga zokni, női

Fekete, 85% pamut, 10% Polyamid, 5% elasztán. Méretek: 35-37, 38-40, 2.490 Ft

Macska jóga zokni férfi

Fehér, 85% pamut, 10% Polyamid, 5% elasztán. Méretek: 40-43, 2.490 Ft

T-Rex zokni férfi & női

Sárga & zöld színben, 85% pamut, 10% Polyamid, 5% elasztán. Méretek – férfi: 40-43, női – 35-37, 38-40, 2.490 Ft

Hamarosan elkészül a webshop, addig is Facebook vagy Instagram üzenetben éritek el a tervezőket, ha színes-vicces zoknit szeretnétek!

Weboldal | Facebook | Instagram


Juhaszdora

Juhász Dóra kis szériában készíti bőr táskáit, mindegyik termék itthon készül, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató KÉZMŰ műhelyeiben. Évente csupán néhány új modell készül, a prototípusok tervezését és kivitelezése a tervező feladata. A designer nem hisz a szezonalitásban, szerinte ugyanis egyetlen szezon túl rövid ahhoz, hogy egy termék sikeressége beigazolódjon, így Dóra inkább a régebbi modellek tökéletesítésével foglalkozik. A megújulás a Juhaszdora-termékek esetében inkább színek formájában jelenik meg.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Hátizsák

38 x 42 x 4 cm, bőr, 48.500 Ft

Vanda övtáska

30 x 21 cm, bőr, 29.500 Ft

Vanda hátizsák

34 x 32 cm, bőr, 43.500 Ft

Tovább szemezgetnél? Még több Juhaszdora-termékért irány a webshop!

Weboldal | Facebook | Instagram


LAMOPPE

A Lamoppe márka tervezője Mózes Laura, dinamikus és sokszínű mintái díszpárnákon és strapabíró, vízálló hátizsákokon jelennek meg. A termékeket egy aprócska manufaktúra állítja elő egy Balaton környéki műhelyben, kis példányszámban. A termékek a budapesti üzletben és webshopban nagy választékban kaphatók.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

AROMB YELLOW vízálló városi rolltop hátizsák

40/60 cm 28.600 Ft

TRI BLACK vízálló városi rolltop hátizsák

40/60 cm 28.600 Ft

TURQ GEOM vízálló városi rolltop hátizsák

40/60 cm, 28.600 Ft

Kíváncsi vagy a díszpárnákra is?Nézz körül a webshopban!

Weboldal | Facebook | Instagram


Lengyel Zsuzsi

2010 óta ismerjük Lengyel Zsuzsi különleges táskáit. A designer számára tervezésekor folyamatos inspiráció a variálhatóság, a funkcionálitás és természetesen a különféle színek. A márkát az egyszerű geometrikus formák, és az egyedi színhasználat jellemzi. A Lengyel Zsuzsi táskák egyedi tervezésű, prémium minőségű, miniszériás designer táskák, az utolsó öltésig odafigyeléssel és nagy szeretettel készülnek Magyarországon egy kisebb műhelyben, és egy vidéki varrodában. A tervező a táskák alapanyagául magas minőségű olasz bőrök közül választja ki a legmegfelelőbbet, a kellékeket Magyarországról és Németországból rendeli.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Pink-piros négyzettáska

40 x 40 x 7cm, bőr, 79.990 Ft

Pink-narancs körtáska

40 x 40 x 7cm, bőr, 79.990 Ft

Ylang Ylang övtáskává alakítható kistáska

24 × 16 x 5cm, 49.990 Ft

Szuperszínes, izgalmas táskára vágysz?Nézz körül a webshopon!

Weboldal | Facebook


MAKE design

Molnár Réka márkája, a MAKE design stílusos, letisztult táskákat és egyéb kiegészítőket kínál. Egyediségüket a kézzel festett minták, illetve a különleges anyaghasználat adja. A fő inspirációs forrás a természet. A termékek készítésénél fő szempont, hogy lehetőség szerint minél kevesebb hulladékot termeljenek, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a gyártásból vagy a szabásból származó hulladék újrahasznosítására is.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Kézzel festett hátizsák

Vízlepergető gyöngyvászon, bőr, vászon, 8 cm x 28 cm x 38 cm, 23.500 Ft

Parafa hátizsák

Vízlepergető gyöngyvászon, parafa-textil, 8 cm x 28 cm x 38 cm, 24.500 Ft

Kézzel festett clutch

Vízlepergető gyöngyvászon, festett pamutvászon, 20 cm x 32 cm, 14.500 Ft

A webshopban még több egyedi darabot találsz!

Weboldal | Facebook | Instagram


Müskinn

Régóta követjük a „tigrises lányok” munkásságát: a BENGAL hátizsákot például évek óta nyúzzuk és imádjuk. Sziládi Noémi és Tóth Eszterhátizsákokat és egyéb kiegészítőket terveznek és készítenek, főként természetes, és újrahasznosított alapanyagokból. Minden termékük Magyarországon készül. Az igazán nagy Müskinn-rajongók hátizsákjuk mellé már beszereztek maguknak legalább egy pólót és vászontáskát is. A környezettudatos gondolkozást, és az alkotás örömét workshopok útján népszerűsítik – egy ilyen táskakészítő workshopon mi magunk is jártunk már, és imádtuk.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

TIGER póló

Méretek: XS-L, biopamut, 6.900 Ft

Bőr pénztárca

9 x 20 cm, bőr

Java hátizsák

Természetes alapanyagok, 23 x 36 x 8 cm, 32.900 Ft

A lányok főhadiszállásaként bejegyzett SISKO Studioegyelőre szünetel, addig is a webshopon lehet szemezgetni!

Weboldal | Facebook | Instagram


Tenshibag

„A Tenshibag egy love brand, célunk pedig, hogy vásárlóink is átérezzék ugyanazt a lelkesedést és szeretetet a végtermék átvételekor, mint amit mi a táskák megalkotásába belerakunk” – mesélnek a márka alapítói, Komaság Léna és Kovács Borisz, akik mindketten hisznek a fenntartható divatban. A Tenshi-táskák nagy odafigyeléssel, kézzel készülnek a tervezők műhelyében. Szeretik az anyagaikat újragondolni, és ezekből újabb és újabb izgalmas táskákat alkotni. Elmondásuk szerint a táskakészítésben a kedvenc részük az, amikor a vásárlót is bevonják a tervezésbe – ezáltal személyre szabott és szerethető táskák kerülnek ki a tervezők keze alól.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Roll&Roll Backpack No.1.

45 x 28 x 17 cm (22-24L), bőr elsőzseb, ptp táskaanyag, ponyva belső rész a vízhatlanságért, 37.500 Ft

City bag No.2.

38 x 28 x 11,5 cm (15 L), bőr elsőzseb, ptp táskaanyag, ponyva belső rész a vízhatlanságért, 29.000 Ft

Neszeszer

18 x 28 x 25 cm, kamionponyva, 3.900 Ft

Még több praktikus darabért látogass el a márka webshopjába!

Weboldal | Facebook | Instagram


Tinta

A Tinta családi vállalkozásként indult, 2015-ben: Varga Lőrinc és a Stamppékszereket jegyző Schall Eszter közösen álmodták meg a brandet, majd Samir Yahioui is csatlakozott hozzájuk a táskakészítésben. A legfontosabb irányelveik a természetes és minőségi alapanyagok használata, a praktikus megoldások, a szerethető design. A táskákat európai alapanyagokból, kézzel készítik, Magyarországon.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Zenith – Bordó & fehér bálnák

Pamutvászon, bőr, pamut heveder, 30.900 Ft

Robust – Fekete

Impregnált pamutvászon, bőr, pamutheveder, 30.900 Ft

Classic – Szürke & fehér levelek

Impregnált pamutvászon, bőr, pamut heveder, 27.900 Ft

Strapabíró hátizsákot keresel a hétköznapokra? Nézd meg a többi Tinta-táskát a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


Vengru

„Tervezd magad, rakd össze-, öltöztesd a táskád, alakítsd saját stílusodra!” – így szól a Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás által alapított Vengru márka jelmondata. A brand fókuszában az egyediséget kedvelő vevők igénye és kreativitása áll. A táskák prémium olasz marhabőrből készülnek, magyar bőrdíszműves szakemberek keze által. A táskák fő jellegzetessége, hogy az elején található cipzárakba külön kiegészítő elem, egy paneltáska is illeszthető, ezáltal teljesen megváltozik az alaptáska külleme. A paneltáskák hordhatók mini hátizsákként, övtáskaként, kis válltáskaként vagy akár pánt nélkül is.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Egyedi design bőr kulcstartó

Ezzel a tárggyal te is üzenhetsz szeretteidnek, 3.900 Ft

Piros lakk kistáska, paneltáska szett

Panel táska + lánc: 35.040 Ft

Fekete bőr hátizsák & fekete krokodil mintás paneltáska

Hátizsák + paneltáska + lánc: 104.560 Ft

Tervezd meg saját táskád vagy válogass a meglévő darabok között a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram

továbbiak
Elkészült Európa legnagyobb zöldfala
news

Elkészült Európa legnagyobb zöldfala

Nyolc kilométer területet lefedő, 30 ezer növényből álló sövény. Elkészült az Ingenhoven Architects által tervezett, Düsseldorfban található Kö-Bogen II irodaház homlokzata, amely Európa legnagyobb zöldfala is egyben. A fejlesztés amellett, hogy kiemelten kezeli a fenntarthatóság kérdését, egy paradigmaváltást is képvisel; a növényzettel borított homlokzat jelentősen hozzájárul a város mikroklímájának javításához.
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Ezt a hetet ékszerekkel indítjuk, majd benézünk a Magyar Nemzeti Múzeum divattörténeti kiállítására, végül pedig egy online kollázs workshoppal zárunk. Hazai és külföldi tervezők interjúival is készültünk nektek, a gyerekeknek pedig építészettel kapcsolatos programot ajánlunk a hétre. Mutatjuk a részleteket! emptyroom.art – Harsány Patrícia ékszerei A mozambiki emptyroom.art [https:
Kihirdették Az Év Irodája Díj nyerteseit
business

Kihirdették Az Év Irodája Díj nyerteseit

Érdekes helyzetbe került az idén 10. születésnapját ünneplő Az Év Irodája verseny. A szervezőknek a koronavírus járvány közepén kellett kihirdetniük a díj nyerteseit, de a szokatlan helyzet ellenére is megadták a módját, és egy online díjátadóval tisztelték meg a díjazottakat és az érdeklődőket. Azokat a változásokat, melyek a hazai iroda-kultúrában