Távol a város zajától | TOP 5

Távol a város zajától | TOP 5

A mai napig sokan voksolnak a vidéki élet mellett, sőt, az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy vidéki házat vásárolnak. Mi az, amit a városi létből hiányolunk? Mai válogatásunkban öt olyan Instagram-fiókot mutatunk be, melyek szavak nélkül győznek meg a vidéki élet adta örömökről és szépségekről, más-más perspektívából.


@magdacebula.fotografia

Nyugalom és csend. Magda Cebula amatőr fotós fiókja a nyugalom megtestesítője. A fotós egy azok közül, akiknek szeme van az olyan apró pillanatokra, melyek mellett gyakran elsiklunk a rohanós napokban: hűvös, hajnali köd, pókháló fedte virágszirmok, ujjbegyre szálló lepke. Ilyen pillanatok sokaságát nézegethetjük az oldalán, Lengyelország lélegzetelállító tájaival a főszerepben.


@viscrigram

A Viscri 32 – White Barn története modern tündérmese a vidék utáni vágyakozásról és a teljes életmódváltásról. A tulajdonosok egy zajos bukaresti lakásból költöztek a nyugodt hegyekbe, Szászfehéregyházára, ahol fenekestül felfordult az életük: 2016 óta régi bútorokat restaurálnak, elfeledett recepteket gyűjtenek és kertészkednek. Nem utolsósorban pedig vendégül látják a hozzájuk betérni vágyókat különleges étlapjukról készült ételekkel, és szállást is nyújtanak az autentikus környezetben.


@chalupaceskakanada

A Csehországban található Cseh Kanada vidéke terjedelmes erdőterületeiről, szikláiról és sok vízfelületéről azonosítható. Ezen a hangulatos tájon helyezkedik el ez a vidéki ház is, melynek tulajdonosa előszeretettel osztja meg a felújítás és lakberendezés izgalmas folyamatait a vidéki élet nyugalmas hétköznapjainak momentumaival egybekötve.


@ekokmetijabaron

A szlovén Baron organikus farm tárt karokkal fogadja az óvodákat és iskoláscsoportokat, illetve bárkit, aki szeretne többet megtudni egy farm környezetkímélő üzemeltetéséről. A farm szezonális ebédmenüket szolgál fel, tele organikus kertből szerzett és házi hozzávalókkal: hűvösebb időkben bent, nyáron viszont a domboldalon lehet elfogyasztani a menüsort, illatozó növények és virágok közt.


@boldoghetkoznapjaink

A magyar boldoghetkoznapjaink Instagram-oldal is az egyszerű és hétköznapi élet apró pillanatait ünnepli: legyen az egy séta a természetben vagy a vidéki élet szépsége a gyümölcsszedéstől a kenyérsütés öröméig.

továbbiak
Kína üzembe helyezi a világ leggyorsabb mágnesvasútját
news

Kína üzembe helyezi a világ leggyorsabb mágnesvasútját

Kína bemutatta új mágnesvasúti közlekedési rendszerét a Shandong tartománybeli Gingdaóban: a vonatot óránként hatszáz kilométeres végsebességgel tervezték, ezzel a világ eddigi leggyorsabb földi járműve. A kínai vasúti gördülőállományt gyártó CCRC vállalat által kifejlesztett tudományos és technológiai vívmány a vasúti közlekedés területén Kínát a szupergyors földi közlekedés élvonalába helyezi. A lebegő
Vízbe és homokba ágyazott, minimalista lakótér kiteszörfösöknek
architecture

Vízbe és homokba ágyazott, minimalista lakótér kiteszörfösöknek

David Cirocchi és Plinio Vanni olasz építészek a brazíliai Lençois Maranhensesben terveztek egy vízben süllyesztett, új építményt a kiteszörf nevű extrémsport kedvelőinek számára. A komplexum olyan, mint egy oázis, amely fehér homoklapok és kék hullámok között húzódik meg. A komplexum három struktúrára bomlik, amelyek különállónak tűnnek, de valójában a homok
Sose mutattak még ilyen jól a rongyszőnyegek
divat

Sose mutattak még ilyen jól a rongyszőnyegek

Az indián nyár őszbe hajló színeiben pompáznak a Bobkova kézi szőttesekből készült darabjai, amelyeket a tervező Kárpátokban tett kirándulása ihletett. A jól ismert nagymamaszőnyegekből cipők, táskák, ékszerek és ruhák készültek az ukrán brand stúdiójában. Az ukrán divatszíntér egyik jelentős alakja, Kristina Bobkova huszonhárom évesen alapította márkáját, 1998 óta pedig pret-a-porter