fbpx
Nyomj Entert

Távol a város zajától | TOP 5

A mai napig sokan voksolnak a vidéki élet mellett, sőt, az elmúlt években egyre többen döntöttek úgy, hogy vidéki házat vásárolnak. Mi az, amit a városi létből hiányolunk? Mai válogatásunkban öt olyan Instagram-fiókot mutatunk be, melyek szavak nélkül győznek meg a vidéki élet adta örömökről és szépségekről, más-más perspektívából.


@magdacebula.fotografia

Nyugalom és csend. Magda Cebula amatőr fotós fiókja a nyugalom megtestesítője. A fotós egy azok közül, akiknek szeme van az olyan apró pillanatokra, melyek mellett gyakran elsiklunk a rohanós napokban: hűvös, hajnali köd, pókháló fedte virágszirmok, ujjbegyre szálló lepke. Ilyen pillanatok sokaságát nézegethetjük az oldalán, Lengyelország lélegzetelállító tájaival a főszerepben.


@viscrigram

A Viscri 32 – White Barn története modern tündérmese a vidék utáni vágyakozásról és a teljes életmódváltásról. A tulajdonosok egy zajos bukaresti lakásból költöztek a nyugodt hegyekbe, Szászfehéregyházára, ahol fenekestül felfordult az életük: 2016 óta régi bútorokat restaurálnak, elfeledett recepteket gyűjtenek és kertészkednek. Nem utolsósorban pedig vendégül látják a hozzájuk betérni vágyókat különleges étlapjukról készült ételekkel, és szállást is nyújtanak az autentikus környezetben.


@chalupaceskakanada

A Csehországban található Cseh Kanada vidéke terjedelmes erdőterületeiről, szikláiról és sok vízfelületéről azonosítható. Ezen a hangulatos tájon helyezkedik el ez a vidéki ház is, melynek tulajdonosa előszeretettel osztja meg a felújítás és lakberendezés izgalmas folyamatait a vidéki élet nyugalmas hétköznapjainak momentumaival egybekötve. 


@ekokmetijabaron

A szlovén Baron organikus farm tárt karokkal fogadja az óvodákat és iskoláscsoportokat, illetve bárkit, aki szeretne többet megtudni egy farm környezetkímélő üzemeltetéséről. A farm szezonális ebédmenüket szolgál fel, tele organikus kertből szerzett és házi hozzávalókkal: hűvösebb időkben bent, nyáron viszont a domboldalon lehet elfogyasztani a menüsort, illatozó növények és virágok közt. 


@boldoghetkoznapjaink

A magyar boldoghetkoznapjaink Instagram-oldal is az egyszerű és hétköznapi élet apró pillanatait ünnepli: legyen az egy séta a természetben vagy a vidéki élet szépsége a gyümölcsszedéstől a kenyérsütés öröméig.  

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük