fbpx
Nyomj Entert

Teadélután bútorokba öntve

Az idei London Design Fesztiválon mutatta be a Bohinc Studio a kilenc darabból álló Afternoon Tea bútorkollekcióját, ami a brand eddigi legnagyobb és legambiciózusabb kollekciója. Lara Bohinc, a szlovén származású tervező a tiszta geometriai formák dekonstrukciójának és újrakonfigurálásának mestere. Ez a legújabb sorozatnál sincsen másképp. 

„A világjárvány miatt mindannyian több időt tötöttünk otthon. Ezalatt jöttem rá, hogy szeretném, ha a bútoraim a bebábozódás, a boldogság és a szeretet érzetét keltenék. Olyan darabokat akartam tervezni, amelyek olyan attraktívak, hogy szinte megkívánja őket az ember. A kollekció neve a délutáni teázás édes kényelméről szól, olyan boldog, örömteli és kényeztető pillanatokról, amikor a barátok és a család találkoznak. Ezek az alkalomak hiányoztak leginkább az elmúlt időben” – nyilatkozta Lara Bohinc. 


Az egyes darabokat péksütemények és desszertek ihlették: macaronok, profiterolok és cukormázas desszertek stilizált átiratai jelennek meg. Szinte hívogatnak egy teaszünetre. A kollekció tele van kerekded formákkal, gömbök és körök teszik játékossá a benyomást, amit aztán szögeletes vonalak törnek meg. A márkához hűen az anyagok is fontos szerepet játszanak: a puha textúrájú kárpitok és a pácolt fa kontrasztot teremtenek a hidegebb tapintású márvánnyal és fémmel. Az étkezőszékek, a fotelek, a kanapé, a dohányzó- és alkalmi asztalok összességében így is meleg és barátságos hatást keltenek. Egy csillogó cukrászda és az otthon melegének részei. A darabok mind kézzel készültek az európai és brit stúdió műhelyeiben.

Bohinc Studio | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designmilk

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük