Teraszház áttört téglahomlokzattal | MFRMGR Architekci

Teraszház áttört téglahomlokzattal | MFRMGR Architekci

Beszűrődő nappali fény, fehér és világos terek egy kis természettel és minimalista esztétikával társítva – ezt a varsói teraszházat perforált téglahomlokzata teszi különlegessé, terveit a lengyel MFRMGR építésziroda jegyzi.

A House for W elnevezésű épület egy hetvenes évekbeli lakóház felújításának eredménye. Az újratervezés során elsődleges szempontként fogalmazódott meg a kicsi, sötét belső terek felszámolása és a kültéri rekreációs lehetőségek megteremtése. A kontextust a ház  elhelyezkedése adta, ugyanis a House for W Varsó egyik sajátos, kertvárosként kialakított részén található.

Az épület teljesen új beltéri felosztást kapott, így egy négytagú család számára biztosít kényelmet a mindennapokban: a nappali tevékenységeket kiszolgáló helyiségek a földszinten, három hálószoba az emeleten, a kiegészítő funkciók, mint tároló, mosókonyha és garázs pedig az alagsorban kaptak helyet.

Jellegzetes, áttört felületű, fehér tónusú téglahomlokzata kapcsolatot teremt a természettel: a speciálisan kialakított szerkezet növények tartóelemeként is szolgálhat, valamint egy meghitt teraszt is rejt.

Fotók: Maciek Jeżyk / ONI studio

MFRMGR Architekci | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Tükrök, ablakok és a végtelen | Lexová & Smetana
east

Tükrök, ablakok és a végtelen | Lexová & Smetana

Aki mostanában igazán menő kirakatdesignnal akarja feldobni az üzletét Prágában, az Terezie Lexovához és Štěpán Smetanahoz fordul. De nem csak kirakatdesignnal, bútortervezéssel és fényinstallációkkal foglalkozik a páros, akiket mostanában leginkább a tükrös felületek inspirálnak. A szenvedély fogalma köré szerveződött és rengeteg izgalmas designprojektet sorakoztat fel 2020-as cseh Designblok. A designfesztivál
Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda
architecture

Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda

Cosy Living címmel a legmenőbb olasz tervezőktől válogatta össze a nappalira fókuszáló 2021-es kollekcióját az este’r partners belsőépítész iroda. Az olasz életérzést hozza el nappalikba a szentendrei központú este’r partners belsőépítész iroda. Radnóczy Eszter és tizenöt éve működő belsőépítész stúdiója tavaly Milánóban nyitott társirodát Stefano Napolitani építésszel közösen,
Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021
divat

Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021

A Nora Sarman menyasszonyi ruhákban az a legjobb, hogy nem csak az esküvőnkön viselhetjük őket. Mutatjuk a márka legújabb, Classy nevet viselő kollekcióját! Összegző kollekcióval jelentkezett 2021-re a Nora Sarman márka. Ez a márka hetedik esküvőiruha-kollekciója, melyben ott van az elmúlt évek minden tapasztalata, így egy kiforrott, saját világot közvetít.