Tükrök, ablakok és a végtelen | Lexová & Smetana

Tükrök, ablakok és a végtelen | Lexová & Smetana

Aki mostanában igazán menő kirakatdesignnal akarja feldobni az üzletét Prágában, az Terezie Lexovához és Štěpán Smetanahoz fordul. De nem csak kirakatdesignnal, bútortervezéssel és fényinstallációkkal foglalkozik a páros, akiket mostanában leginkább a tükrös felületek inspirálnak.

A szenvedély fogalma köré szerveződött és rengeteg izgalmas designprojektet sorakoztat fel 2020-as cseh Designblok. A designfesztivál díjának jelöltjei között találjuk a Lexová & Smetana designstúdió Infinite névre keresztelt ülőbútorát is.

A moduláris kanapé neve nem véletlenül utal a végtelenre: egyes részei tényleg a végtelenségig kombinálhatók mind formában, mind méretben, ezért a tervezők különösen ajánlják a kanapét közhasználatú terekbe, várókba, irodákba, repterekre. A bútor kárpitozásáért a cseh Polstrin Design kárpitozócég felelt, akik 2018 óta dolgoznak együtt fiatal tervezőkkel.

A prágai Művészeti és Design Akadémián diplomázott Terezie Lexová és Štěpán Smetana 2018 óta dolgoznak együtt, már az azóta eltelt két év alatt is figyelemre méltó portfóliót építettek fel. A cseh szépségápolási márkának, a Silk Ferries-nek már többször terveztek álomszép kirakatokat, az Infinite előtt pedig a Mirror Stage nevet viselő, formabontó tükörkollekcióval hívták fel magukra a designszakma figyelmét.

A tükrök egyébként mindkettejük érdeklődésének régóta fókuszában állnak, a kollekcióhoz fűzött szavaik pedig sokat mondanak tervezői attitűdjükről is: „A kihívást az jelentette, hogy a tükröknek, ezeknek az eddig szolgaként a falra szorult tárgyaknak önálló karaktert adjunk, egyenrangú partnerekké tegyük őket a használókkal. Fel akartuk szabadítani a tükröket, amik így nekünk is új perspektívát adnak”.

Lexová & Smetana | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda
architecture

Új bútorkollekcióval jelentkezett az este’r partners belsőépítész iroda

Cosy Living címmel a legmenőbb olasz tervezőktől válogatta össze a nappalira fókuszáló 2021-es kollekcióját az este’r partners belsőépítész iroda. Az olasz életérzést hozza el nappalikba a szentendrei központú este’r partners belsőépítész iroda. Radnóczy Eszter és tizenöt éve működő belsőépítész stúdiója tavaly Milánóban nyitott társirodát Stefano Napolitani építésszel közösen,
Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021
divat

Esküvői ruhák, melyek egy életre szólnak | Nora Sarman 2021

A Nora Sarman menyasszonyi ruhákban az a legjobb, hogy nem csak az esküvőnkön viselhetjük őket. Mutatjuk a márka legújabb, Classy nevet viselő kollekcióját! Összegző kollekcióval jelentkezett 2021-re a Nora Sarman márka. Ez a márka hetedik esküvőiruha-kollekciója, melyben ott van az elmúlt évek minden tapasztalata, így egy kiforrott, saját világot közvetít.
Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról
community

Jó emberek, jó helyek | Nagykép a gasztronómiáról

Sorozatunk hetedik felvonásában bemutatjuk Őriszentpéter állócsillagát, ahol abból főznek, amit a természet ad, legyen az csipkebokor vagy bébitoboz. Hasonló hozzáállást képvisel az a Michelin-csillagos séf is, aki a főváros lüktetését hagyta ott Tatáért, hogy aztán az Esterházy-kastély szomszédságában alkosson ismét maradandót. A kistermelők és a helyi alapanyagok fontosságára hívja fel