Természet és világítás összhangja | Plydesign X Nieto Light

Természet és világítás összhangja | Plydesign X Nieto Light

Értékteremtés, természetközeliség, a formák szabad értelmezése és innovatív világítástechnika: a magyar Plydesign ezúttal a Nieto Light designmárkával közösen alkotott új, figyelemreméltó designlámpát.

A Plydesign már jól ismert a skandináv designkultúrából inspirálódó, kifogástalan ergonómiájú és kifinomult bútorairól, amelyek nemcsak hazai, hanem nemzetközi színtéren is megállják a helyüket. A márka filozófiája azonban túlmutat a különböző termékek tervezésén és előállításán – fontos számukra a tudásátadás, a tehetséggondozás, valamint a feltörekvő magyar designerek támogatása.

A modern technológiákra építő Nieto Lighttal való kollaboráció ötlete a 2019-es Construma kiállításon fogalmazódott meg először. Nieto Ramón, a Nieto Light márka alapítója folyamatosan új megoldások és ötletek után kutatva talált kapcsolódási pontra a Plydesign nyitottságában.

„Gondolatban már terveztük termékpalettánk bővítését világítótestekkel, így amikor 2019 tavaszán találkoztunk Ramón lámpáival a Construmán, úgy gondoltuk, azok jól működnének idompréselt rétegelt lemezből előállítva is” – mondta el Kerékgyártó András, a Plydesign vezető tervezője.

A kollaboráció részeként két, formailag és a világítás szempontjából is különleges, rétegelt falemezből készült designlámpa jött létre.

Az egyszerű formavilágú SILURUS-PLY professzionális LED-es világítótesttel rendelkezik, mennyezetbe és álmennyezetbe is rögzíthető, direkt és indirekt sugárzó változatban is elérhető. A fából készült lámpatest egy kis természetet csempész belső tereinkbe, amerikai dió és európai tölgy változatokban is beszerezhető.

A természet ihlette, organikus formavilágú SHELFORDII szintén amerikai dióból vagy európai tölgyből készül. Függesztett ambient designlámpaként különleges fényhatást biztosít, egyedi enteriőrélményt kölcsönözve a térnek.

„A sok pozitív visszajelzés megerősített minket abban, hogy jó ez az irány. Örülünk, hogy újabb érdekes darabokkal gazdagodott a FLOTTA kollekciónk és hogy egy tehetséges formatervezővel dolgozhattunk együtt Nieto Ramón személyében” – emelte ki Babits Tamás, a Plydesign alapítója és ügyvezető igazgatója.

Fedezzétek fel ti is a Plydesign további inspiráló és időtálló designbútorait a márka weboldalán!

Plydesign | Web | Facebook | Instagram
Nieto Light | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Trip Vibes | Szentendre, Magyarország
east

Trip Vibes | Szentendre, Magyarország

Egy- vagy kétszintes, színes kis házak, számos templom, szűk sikátorok, macskaköves utcák a Duna vonalában – igazán kellemes, kisvárosi hangulat és megannyi művészeti vonatkozás mindössze fél órányira a fővárostól. Nem is csoda, hogy a budapestiek egyik legkedveltebb hétvégi szpotja a Normafa és a Margitsziget mellett. Szentendrére – és nem csak a belvárosába
Mesterművek nem csak a cipődön | MoMA x Vans
divat

Mesterművek nem csak a cipődön | MoMA x Vans

A szeptemberben debütált MoMA-Vans lábbelik után most itt vannak az új művészi darabok is! A New York-i Modern Művészeti Múzeum és a Vans folytatja együttműködését, legújabb kollaborációjukban olyan ikonikus művészek alkotásai tűnnek fel, mint Jackson Pollock, Ljubov Popova, Edvard Munch és Faith Ringgold. A népszerű Vans Authentic modelljét Jackson Pollock
Férfinak lenni 2020-ban | Kovács Lehel illusztrációi
art

Férfinak lenni 2020-ban | Kovács Lehel illusztrációi

Repedező, idealizált antik szobor – tűéles ábrázolása annak a folyamatnak, amin a sokáig sérthetetlen maszkulin (én)kép keresztülmegy napjainkban. Kovács Lehel a The Guardian magazin témával fogalkozó cikksorozatához készítette, két másik illusztrációval együtt. Amilyen szépek és csodálatra méltók az antik szobrok, annyira el is rontottak évszázadokra valamit… Nehéz tőlük elvonatkoztatni, még