fbpx
Nyomj Entert

Textilművészek munkáiból nyílik tárlat a Fugában | VI.TEXHIBITION

A Határtalan Design kiállítás és az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál részeként januárban hatodik alkalommal kerül megrendezésre az idén finn és magyar textilművészek munkáit is felvonultató TEXHIBITION kiállítás. 

Január 8-tól a FUGA – Budapesti Építészeti Központban nyitja meg kapuit a tárlat, ahol idén 21 hazai designer kreációi mellett a finn Erja Hirvi, a Marimekko egyik sztártervezője szerepel mint külföldi vendégkiállító. 

A kiállítás egyik legfőbb célja, hogy figyelmünket a designer színtérben korábban vezető szerepet betöltött textiliparra és a területen tevékenykedő aktív tervezőkre irányítsa, rávilágítva a műfajban rejlő kreatív lehetőségekre. A szakmai színteret évek óta meghatározó tervezők mellett a TEXHIBITION évről évre fiatal pályakezdő designereket is meghív, ezzel is segítve a generációk közötti párbeszéd megteremtését. 

Kiállítók: BALÁZS Viola, BENE Vivien, CSÍKSZENTMIHÁLYI Réka, HARÁNYI Viki, HORVÁTH Evelin,KANICS Márta, KOLLÁR Ágnes, KOÓS Daniella, LŐRINCZ V. Gabi, MOLNÁR Réka, MOLNÁR Viktória, PÁJER Emília, REGŐS Anna, SÖPTEI Eszter, SZABOLCS Erzsébet, SZABÓ Viktória, SZIGETI Szilvia, UJVÁRY Berta, VERECZKEY Szilvia, VETŐ Márta, VÖRÖS TARA Zsófia, ZIMONYI Gwendolin

Vendég kiállító: Erja HIRVI (FI)
Helyszín: FUGA, Budapesti Építészeti Központ 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Nyitva: 2022. január 8.–22.
Nyitva tartás: hétfő–vasárnap 13:00–19:00, kedd: zárva


Fotók: Villányi Csaba
Textiltervek: Erja Hirvi

Forrás: Sajtóközlemény

 Határtalan Design | Web | Facebook | Instagram
FUGA – Budapesti Építészeti Központ | Web | Facebook | Instagram 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük