Tipográfiai trend radar | Megjelent a Typodarium 2023

Tipográfiai trend radar | Megjelent a Typodarium 2023

Azok a kreatívok, akik inkább trendeket határoznak meg, mint követik őket, már most izgatottan várhatják az új Typodariumot. De mi is az a Typodarium? A következőkben ezt mutatjuk be mindazoknak, akik mernek kitűnni a tömegből!


A Typodarium igazi különlegességnek számít a letéphető naptárak világában. Mint egy lexikon a betűtípusokról, csak éppen naptár formájában hozza el a tipográfiai inspirációkat, hogy egész évben lehetőségünk legyen ismereteink bővítésére, az egyes betűtípusok történetének felfedezésére.

Raban Ruddigkeit és Lars Harmsen – a naptár szerkesztői – biztos megérzéssel, globálisan kutatják az új betűtípusokat. A gyűjtésnél igyekeznek a lehető legizgalmasabb és legkülönlegesebb darabokat megtalálni, melyek később bekerülhetnek az évente megjelenő Typodariumba.

Minden naptár így az adott év tipográfiai tempóját igyekszik meghatározni mindazoknak a bátor tervezőknek, akik tisztában vannak a betűk erejével és mindazoknak, akik szimplán csak szeretik és keresik a különleges és egyedi designt az élet minden területén. A naptár előlapjain a hét napja és a dátum szerepel, a hátoldalon pedig a betűminták, a tervező neve és a beszerzési forrás található feltűnő és színes háttéren megjelenítve.


Manapság az időnk nagy részét az online térben töltjük. A Zoom, Teams és az egyéb online felületek fix keretei nem feltétlen adnak teret a sajátos és egyedi betűtípusok használatára. Talán éppen emiatt válik egyre értékesebbé és fontosabbá az ellenpontozás: a kézzel készített tárgyak iránya!

A Typodarium egy lehetőség az online térből való kiszakadáshoz és az alkotásvágyhoz. A múltban az emberiség a betűket képekből hozta létre, ezt a fejlődést szeretné megfordítani a Typodarium csapata a képek javára azzal, hogy vasárnaponként és az ünnepnapokon díszek, szimbólumok és dingbatek jelennek meg a napok hátoldalán, amiket kreatívan a saját magunk ízlése szerint lehet felhasználni.

A Typodarium nemcsak egy naptár, hanem egy kis segítség, hogy színt vigyünk a szürke hétköznapokba egyedi módon!

 Typodarium | Web | Facebook

továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,