Tipográfiai trend radar | Megjelent a Typodarium 2023

Tipográfiai trend radar | Megjelent a Typodarium 2023

Azok a kreatívok, akik inkább trendeket határoznak meg, mint követik őket, már most izgatottan várhatják az új Typodariumot. De mi is az a Typodarium? A következőkben ezt mutatjuk be mindazoknak, akik mernek kitűnni a tömegből!


A Typodarium igazi különlegességnek számít a letéphető naptárak világában. Mint egy lexikon a betűtípusokról, csak éppen naptár formájában hozza el a tipográfiai inspirációkat, hogy egész évben lehetőségünk legyen ismereteink bővítésére, az egyes betűtípusok történetének felfedezésére.

Raban Ruddigkeit és Lars Harmsen – a naptár szerkesztői – biztos megérzéssel, globálisan kutatják az új betűtípusokat. A gyűjtésnél igyekeznek a lehető legizgalmasabb és legkülönlegesebb darabokat megtalálni, melyek később bekerülhetnek az évente megjelenő Typodariumba.

Minden naptár így az adott év tipográfiai tempóját igyekszik meghatározni mindazoknak a bátor tervezőknek, akik tisztában vannak a betűk erejével és mindazoknak, akik szimplán csak szeretik és keresik a különleges és egyedi designt az élet minden területén. A naptár előlapjain a hét napja és a dátum szerepel, a hátoldalon pedig a betűminták, a tervező neve és a beszerzési forrás található feltűnő és színes háttéren megjelenítve.


Manapság az időnk nagy részét az online térben töltjük. A Zoom, Teams és az egyéb online felületek fix keretei nem feltétlen adnak teret a sajátos és egyedi betűtípusok használatára. Talán éppen emiatt válik egyre értékesebbé és fontosabbá az ellenpontozás: a kézzel készített tárgyak iránya!

A Typodarium egy lehetőség az online térből való kiszakadáshoz és az alkotásvágyhoz. A múltban az emberiség a betűket képekből hozta létre, ezt a fejlődést szeretné megfordítani a Typodarium csapata a képek javára azzal, hogy vasárnaponként és az ünnepnapokon díszek, szimbólumok és dingbatek jelennek meg a napok hátoldalán, amiket kreatívan a saját magunk ízlése szerint lehet felhasználni.

A Typodarium nemcsak egy naptár, hanem egy kis segítség, hogy színt vigyünk a szürke hétköznapokba egyedi módon!

 Typodarium | Web | Facebook

továbbiak
Fotóalbumok a fa alá | Régiós ajándékötletek
lifestyle

Fotóalbumok a fa alá | Régiós ajándékötletek

A 2022-es évben is jobbnál jobb fotóalbumok jelentek meg közép-kelet-európai, illetve a régióval foglalkozó alkotóktól. Ezekből ajánlunk néhányat. Bára Prášilová: Circles Szürreális és bizarr képek, némi humorral ötvözve – már tavaly is írtunk Bára Prášilová Circles című sorozatának képeiről, amelyeknek központi motívuma a kör, az élet körforgására, a nemek és az
Átadták Budapest első felhőkarcolóját, a MOL Campust
business

Átadták Budapest első felhőkarcolóját, a MOL Campust

2022. december 8-án adták át Magyarország első felhőkarcolóját, a MOL-székházat, amely a maga 143 méteres magasságával egészen egyedülálló panorámával kecsegtet a dolgozóknak és a látogatóknak egyaránt. A kortárs építészet kiugró épületét a londoni Foster+Partners tervezte a magyar Finta Stúdióval karöltve – a londoni vállalat senior partnerével, Giles Robinsonnal korábban készített
Álom vagy valóság? – Tudatalattink feltárása
lifestyle

Álom vagy valóság? – Tudatalattink feltárása

Életünk során átlagosan több mint huszonöt évet töltünk alvással, melynek csupán töredékében álmodunk ténylegesen. Az álomképek így is nagy hatással lehetnek ránk ébredésünket követően, persze, ha emlékszünk is rájuk. Kupics Zsófia kártyajátéka ezeknek értelmezésében segít, szakrális játékélménnyel párosítva. Az álom a bennünk kavargó képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége, amely