Több száz játék egy eszközben

Több száz játék egy eszközben

Ez most nem valami kapós reklámszöveg, hanem tény. A GEMJI, melyre húsz óra alatt sikerült összegyűjteni a szükséges támogatást a Kickstarteren, nem csak egy többfunkciós játék.

Szöveg: Szolomayer Márk

A GEMJI-t leírni a legpontosabban talán úgy lehet, ha játékrendszernek hívjuk. Mondhatnánk, hogy egy pakli kártyát látunk, de ennél sokkal többről van szó. A lapokat mágnesek segítségével tudjuk összeállítani, így igazából a GEMJI-ből építhetünk bármit, csak a kreativitásunk szabhat ennek határt.

Lehet belőle sakktábla, torony, labirintus vagy akár modell is. Ebből látszik, hogy a GEMJI nem is játék, hanem egy minden játékhoz szükséges alapszerkezet. Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően a pakli mindenféle közönségnek és korosztálynak nyújthat végtelen szórakozást. A legfiatalabb játékosok használhatják útvesztők készítésére, de egy profi tervezőirodában is van létjogosultsága 3D-modellek építésére.

Persze lehet egyértelműbb játékokra is használni, mint például sakk, dáma, jenga, madzsong vagy backgammon. Ha mindez unalmassá válna egy idő után, akár saját játékokat is kitalálhatnak a játékosok.

Minden GEMJI-készlet tartalmaz hetven darab kétszínű mágneslapot, illetve egy füzetet több, mint harminc ötlettel, köztük a GEMJI saját fejlesztésű játékaival. Ha ez mind nem lenne elég, kapunk egy alkalmazást is, melyben további játékok között böngészhetünk.

A GEMJI, bármilyen egyszerű is, nagyon sok mindent tartalmaz. Kompakt, így kiválóan hordozható, ugyanakkor sokoldalú és tényleg számtalan felhasználása van. Mágnesessége biztosít minket arról, hogy soha ne veszítsük el egy darabját sem, illetve bárhol tudjuk használni.

A GEMJI legjobb tulajdonsága talán mégis a hang, amellyel két lap összepattan. Nem kizárólag auditív szempontokból élvezetes ez, hanem komoly funkcióval is bír: a lapok felületének tapintása és összeillesztésük kattanása a látássérült játékosokat is bevonja az élménybe. Megannyi érdekes dolgot lehetne még leírni a termékről, de helyettem beszéljen inkább a designer Margarit (Mark) Ralev, az alábbi videón.

Forrás: Yanko Design

továbbiak
Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska
community

Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska

Szeptember végén elstartolt a 2020-as Highlights of Hungary – a csapat már gőzerővel dolgozik azon, hogy idén is az év legkiválóbb ötvenöt magyar kreatív teljesítményét vonultassák fel a nagyközönség előtt. Mostantól hétről hétre újabb Highlights-nagykövetet mutatunk majd be itt, a HYPEANDHYPER-en. Ezúttal Törőcsik Franciska Bujtor István-díjas színművészt, aki idén már másodszorra
A ház, melynek tetején az óceán hullámzik tovább
architecture

A ház, melynek tetején az óceán hullámzik tovább

Az elhelyezkedése is kivételes ennek a óceánparti chilei háznak, de az i-re a pontot hullámot formázó betonteteje teszi fel. Közvetlenül a Csendes-óceán sziklás partján, a chilei Los Vilosban található ez a gyönyörű villa, melyet Rjú Nisizava Pritzker-díjas japán építész tervezett. A hosszúkás alaprajzú, egyszintes épületet a domboldalba építették, így föld
„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola
divat

„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola

Egybefüggő, de mégis szokatlan térhasználat és perspektívák pasztell vagy harsány színekkel keveredve. Ha jártasak vagytok az ikonikus magyar márkák mintavilágában, biztosan ismerősek ezek a néha precíz, néha humoros, őszinte vagy koncepciózus, karakteres alkotások. Balázs Viola textiltervezővel, a VYF márka társalapítójával beszélgettünk. Leginkább magyar tervezőknek és divatmárkáknak készítesz különböző textilmintákat. Mikor