Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska

Highlights of Hungary 2020 | Törőcsik Franciska

Szeptember végén elstartolt a 2020-as Highlights of Hungary – a csapat már gőzerővel dolgozik azon, hogy idén is az év legkiválóbb ötvenöt magyar kreatív teljesítményét vonultassák fel a nagyközönség előtt. Mostantól hétről hétre újabb Highlights-nagykövetet mutatunk majd be itt, a HYPEANDHYPER-en. Ezúttal Törőcsik Franciska Bujtor István-díjas színművészt, aki idén már másodszorra tölti be ezt a posztot.

A korábban Highlights-jelölt és tavaly óta nagykövet színművész szerint a Highlights nem egy verseny és nem is individualista játék – közös cél, hogy a nagykövetek kiemeljék a kiválóságokat, amely sok esetben felülírja a személyes preferenciákat. Bár Franciska nagy pártfogója a környezetvédelmi történeteknek és értelemszerűen a művészet is közel áll hozzá, ezúttal is szeretne kitekinteni saját szakmájából és minél szélesebb spektrumon felvonultatni jelölteket.

Fotó: Talabér Géza
„Színészként az embernek kötelessége tájékozottnak lenni, de valahogy korábban mégis be voltam kuckózva. A korábbi jelölésünknek köszönhetően, az Utas és holdvilág című darab kapcsán részt vehettem egy korábbi díjátadón, és emlékszem, milyen katartikus volt látni, ahogy az ötvenöt jelölt rövid bemutatkozó videója pörgött előttünk. »Nahát! Mennyi csodálatos ember vesz körül itthon, és nem is tudtam róla!« – gondoltam. Ugyanezt az érzést szeretném kiváltani a jelöléseim által azokból is, akik majd most jönnek először” – mondta el Törőcsik Franciska arra a kérdésre, neki mit adott a Highlights jelöltként és aztán nagykövetként.

A Highlights of Hungary idei szlogenje a „Hass, alkoss, gyarapíts!”, ennek kapcsán Franciska kiemelte: a hatást mindig megelőzi az alkotás, és csak kívánni tudja, hogy minden alkotó ember átélje, mennyire jó érzés, amikor hatással van. Ez az, ami aztán tovább lendíthet bennünket oda, hogy még több ilyenre vágyjunk, azaz gyarapítsunk.

A Highlights-csapat 2020-ban a közönséget is bevonja a jelöltek kiválasztásába. „Szerinted melyik a legkiválóbb magyar teljesítmény 2020-ban?” – teszik fel a kérdést. Facebookon, illetve Instagram Storyban #hassalkossgyarapits hashteggel és @highlights_of_hungary tageléssel várják a figyelemre méltó hazai projekteket!

Törőcsik Franciska | IMDb | Facebook | Instagram
Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A ház, melynek tetején az óceán hullámzik tovább
architecture

A ház, melynek tetején az óceán hullámzik tovább

Az elhelyezkedése is kivételes ennek a óceánparti chilei háznak, de az i-re a pontot hullámot formázó betonteteje teszi fel. Közvetlenül a Csendes-óceán sziklás partján, a chilei Los Vilosban található ez a gyönyörű villa, melyet Rjú Nisizava Pritzker-díjas japán építész tervezett. A hosszúkás alaprajzú, egyszintes épületet a domboldalba építették, így föld
„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola
divat

„Mintha naplót olvasnék” | Balázs Viola

Egybefüggő, de mégis szokatlan térhasználat és perspektívák pasztell vagy harsány színekkel keveredve. Ha jártasak vagytok az ikonikus magyar márkák mintavilágában, biztosan ismerősek ezek a néha precíz, néha humoros, őszinte vagy koncepciózus, karakteres alkotások. Balázs Viola textiltervezővel, a VYF márka társalapítójával beszélgettünk. Leginkább magyar tervezőknek és divatmárkáknak készítesz különböző textilmintákat. Mikor
Mézes-habos kukoricakrém SALT-módra
east

Mézes-habos kukoricakrém SALT-módra

Pohárba sűrített krémszerű, meleg, könnyed citrusos-édeskés ízvilág: egy tökéletes desszert a hideg, de meghitt őszi és téli estéken. Dusha Csenge, a SALT Budapest étterem cukrásza osztotta meg velünk különleges puliszkareceptjét. Dusha Csenge eredetileg informatikát tanult Szegeden, de később a gasztronómia és cukrászat irányába fordult, így már lassan két éve dolgozik