Töltsd fel magad kreatív energiákkal! | Cabin & Canvas

Töltsd fel magad kreatív energiákkal! | Cabin & Canvas

Felújított kabinház, hangulatos harangsátor, otthonos belső terek, karnyújtásnyira lévő természet és frissen induló művészeti rezidenciaprogram: a Cabin & Canvas inspiratív feltöltődésre invitál Budapest peremén, Zugliget árnyas fái között.  A szó legjobb értelmében vett családi vállalkozásról beszélünk: Julian Hartley art director és fotós, valamint Jánszky Györgyi építész-belsőépítész, illetve két kislányuk, Mira és Luna közös kreatív projektje mutatkozik be most.

A ma a Cabin & Canvasnek otthont adó területen hosszú évekkel korábban egy Tündérhegyi/Feeberg nevű kemping működött. Julian és Györgyi újította fel a telken álló, ezekből az időkből megmaradt faházat, majd kiegészítésképpen egy hangulatos harangsátrat is építettek a kertben. A vendégek számára 2018 novemberében nyitották meg kapuikat.

„Imádom, hogy olyan érzést nyújt a hely, mintha nyaraláson lennél, miközben el se kellett hagynod a város határát. Fél órának sem kell eltelnie aközött, hogy az Erzsébet kilátó tetejéről fürkészed a hegyek domborulatait a láthatáron, majd beüsz egy bárba vagy kávézóba a városban” – mondta Julian.

Julian és családja idén művészeti rezidenciaprogramot is hirdetett, amire április 31-ig lehet jelentkezni. „Amikor megfogant bennünk a Cabin & Canvas ötlete, az volt a célunk, hogy a hasonló gondolkodású, kreatív embereket ösztönözzünk arra, hogy pihenjenek, alkossanak, főzzenek, olvassanak és fedezzék fel a környéket nálunk. A művész-rezidenciaprogram egyfajta módszer arra, hogy felhívjuk magunkra az alkotók figyelmét. Filozófiánk inkluzív – nem számít, honnan jössz, vagy milyen műfajban tevékenykedsz. Kíváncsian várjuk, hogy mit alkotnak majd itt az emberek”– meséli Julian. Ha sikeres lesz az első program, akkor minden évben két hetet szeretnének felajánlani a hétköznapokból kiszakadni vágyó művészeknek.

A belső terek Julian és Györgyi stílusának fúziójából születettek. „Nekem elég eklektikus az ízlésem: rajongok a régi szódásszifonokért és a retróért, grafikusként pedig a régi betűtípusok esztétikája a kedvencem. Györgyi stílusát ezzel szemben modernnek és minimalistának mondanám” – fogalmaz Julian. A vintage és kortárs elemek, a hideg és meleg árnyalatok összhatása egyszerre teszi letisztulttá, mégis rendkívül hívogatóvá és otthonossá a szálláshelyet.

„Mind a négyünk kézjegyét őrzi az enteriőr – Györgyitől, a páromtól szobrok és festmények kerültek ide, tőlem fényképek és saját tervezésű poszterek. A lányaink rajzokat és vízfestményeket helyeznek el, kincseket gyűjtenek az erdőből és a konyhai krétatáblán hagynak üzeneteket a vendégeknek. Szerettük volna, ha ez a hely teret ad arra, hogy kreatívan kísérletezzenek különböző anyagokkal és technikákkal” – meséli Julian.

A vendégeiknek is az önfeledt, szabad alkotáshoz, kreatív munkához és szabadban töltött élményekhez szeretnének emlékezetes kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.

Cabin & Canvas  | Web | Facebook  | Instagram

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal