Új dimenziókat létrehozni | Pápay Fanny

Új dimenziókat létrehozni | Pápay Fanny

Szappanbuborékon egyensúlyozó kődarab, kosárlabdából kinövő pálmafa vagy lángoló alma egy lebegő napszemüveg alatt: Pápay Fanny szürreális, új dimenziókat létrehozó alkotásai elismert márkák kampányaiban is felbukkannak. Ezeket vettük most szemügyre.

Fanny elég korán ismerkedett meg a művészet különböző formáival: gyerekkorában sokszor látta édesanyját festeni vagy rajzolni, így az alkotás vágya őt is hamar magával ragadta. Jelenleg Barcelonában él és alkot szabadúszó grafikusként, vagy ha a feladat azt kívánja, akkor illusztrátorként. „Nagyon új még ez a környezet számomra, eleinte nagyon nehéz is volt koncentrálnom a munkára, mert minden új és érdekes, de közben nagyon inspiráló is” – mondta el Fanny.

Fanny alkotásaira jellemző a szürreális szituációk, szokatlan kompozíciók élénk színekkel vagy szokatlan textúrákkal, mintákkal való társítása. „Elsősorban digitális kollázsokat készítek. Leginkább az motivál, hogy olyan látványokat, vizuális világokat hozzak létre, amelyek ezelőtt még nem léteztek és azt az érzést adják át, mintha új dimenziót teremtenék meg. Korábban fotósokkal együttműködve igyekeztem létrehozni az általam elképzelt látványt, most már jellemzően inkább 3D-modellezés segítségével hívom ezt életre” – részletezte Fanny.

Munkái során sokféle megrendelője volt már a világ különböző pontjairól: sokat dolgozott már például finn vagy szaúd-arábiai projekteken, de különböző nagy és ismert márkák is megkeresték már. Mindegyik kollaboráció esetében teljes szabad kezet kapott, olyan világot hozva létre, ami őt is képviseli. „Ezek a megkeresések mindig váratlanul érnek és mindig borzasztóan örülök nekik. Nem tudom pontosan, hol és hogy találnak meg. Minél nagyobb egy márka, annál inkább szabad kezet kapok, ami elég érdekes összefüggés” – jegyezte meg.

A Jägermeister például hat másik művésszel együtt kérte fel legutóbbi kampányához, amelyben egyliteres üvegekre kellett címkét tervezni. A limitált kiadású ital fontos ügyet szolgált: az éjszakai életben dolgozók támogatásáért készült #KeepTheNightAlive címmel (a kampányról részletesebben itt olvashattok). A Fanny grafikájával ellátott palackokat a boltokban vagy online is meg lehetett vásárolni.

Emellett a Converse márka Chuck Taylor All-Star cipőmodelljéhez is készített egyedi reklámgrafikát, de legutóbb a Pull&Bear kérte fel, hogy bizonyos termékeiket helyezze el a rá jellemző, szürreális környezetben. A végleges alkotás a márka Instagram-oldalán és a boltok kirakataiban jelenik meg. Az ehhez a kampányhoz készült grafikákban is az össze nem illő anyagok és szituációk dominálnak: „Amikor elkezdek egy illusztráción dolgozni, nem arra koncentrálok elsősorban, hogy milyen hangulatot szeretnék kifejezni, hanem sokkal inkább az ötletre. Szeretek olyan anyagokat és halmazállapotokat összehozni egymással, amelyek a való életben nem működnek együtt. Ezzel izgalmas vizuális helyzeteket tudok teremteni. A Pull&Bear megbízás esetében ilyen volt például a buborék és a tűz találkozása, vagy a levegőben egyensúlyozó, súlytalan golyók esete. Majdnem minden alkotásomban olyan látvány létrehozása a célom, ami a való életben nem megvalósítható” – árulta el Fanny.

Fedezzétek fel ti is Fanny további izgalmas alkotásait Behance-oldalán!

Pápay Fanny | Behance | Instagram

továbbiak
Kelet-Európa legizgalmasabb metróállomásai | TOP 5
egyéb

Kelet-Európa legizgalmasabb metróállomásai | TOP 5

A metrózásnak már önmagában egyedi a hangulata, a metróállomásoknak pedig különös az atmoszférája. Számos olyan állomás akad, mely építészeti megoldásainak köszönhetően igazán egyedi. Ezek a földalatti univerzumok sokszor reflektálnak a felszínen lévő világra, a korra és a városi életre. Szálljunk fel egy képzeletbeli metróra és nézzük meg Kelet-Európa legizgalmasabb metróállomásait!
Edukatív ábécéskönyv Ukrajnából │ Maechka
grafika

Edukatív ábécéskönyv Ukrajnából │ Maechka

Ila Varina és Olga Stonda közös alkotása nem egyszerű ábécéskönyv. Az ukrán nyelvű kiadvány a Nebo Booklab kiadó Maechka nevű szociális projektjének keretén belül született meg azzal a céllal, hogy a gyerekek körében is felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. A történet egy Maya névre hallgató kutyus és szőrös
Székház a réz bűvöletében | Foster + Partners
architecture

Székház a réz bűvöletében | Foster + Partners

Először tervezett épületet Oroszországba a Foster + Partners: az RCC, azaz az Orosz Réz Társaság irodaháza óda a rézhez. A jekatyerinburgi épület klasszikus irodaház, de annál mégis jóval több: rugalmasságban, komfortban és minőséget is többet nyújt egy hasonló építményhez képest. A tizenöt emeletes épület moduláris irodaegységekből áll, burkolata pedig energiahatékony működést