fbpx
Nyomj Entert

Tradicionális és a modern elemek keverednek egy moszkvai étterem enteriőrjében

Jelena Lokasztova és a Pravda Bureau közös munkája a moszkvai Khachapuri & Wine étterem belső tere, melyben szovjet mozaikok, grúz motívumok és modern felületek alkotnak izgalmas egyveleget.


A hagyományos grúz étel (hacsapuri) nevét viselő étterem belső terének tervezésekor Jelena Lokasztova és a Pravda Bureau multidiszciplináris tervezőstúdió tagjai nem a megszokott grúz dekorációkból és bútortípusokból inspirálódtak, hanem különleges anyagtextúrákkal, könnyed formavilággal és hangsúlyos színekkel törekedtek a grúz hangulat megteremtésére.

A tér leghangsúlyosabb elemét, a bárpultot szőnyeggel borítottak be és díszített falakkal övezték. Ezt az expresszív teret ellenhangsúlyozza az étterem többi részében a monokróm mázas kerámiaburkolat és fabútorok kombinációja.

A bútorok és a lámpák egy részét vintage piacokról szerezték, míg a többit az építészek tervei alapján, egyedi megrendelésre gyártatták.

A második emeletre vezető lépcsősort övező térben régi téglák tűnnek fel, ezzel mutatva meg a 19. században emelt, eredetileg bérlakásoknak otthont adó épület építőanyagát. Ezen a szinten egy mozaikfal is található, amelyet egy elhagyatott szovjet úttörőtáborból mentettek meg. Emögött helyezték el a mosdót, amelyben a modern formavilágot és visszafogott tónusokat élénkvörös csapokkal tették izgalmasabbá. A harmadik emeleten családbarát teret találunk fotelekkel, hosszú asztalsorral és kandallóval.

Pravda Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük