Tradicionális és a modern elemek keverednek egy moszkvai étterem enteriőrjében

Tradicionális és a modern elemek keverednek egy moszkvai étterem enteriőrjében

Jelena Lokasztova és a Pravda Bureau közös munkája a moszkvai Khachapuri & Wine étterem belső tere, melyben szovjet mozaikok, grúz motívumok és modern felületek alkotnak izgalmas egyveleget.


A hagyományos grúz étel (hacsapuri) nevét viselő étterem belső terének tervezésekor Jelena Lokasztova és a Pravda Bureau multidiszciplináris tervezőstúdió tagjai nem a megszokott grúz dekorációkból és bútortípusokból inspirálódtak, hanem különleges anyagtextúrákkal, könnyed formavilággal és hangsúlyos színekkel törekedtek a grúz hangulat megteremtésére.

A tér leghangsúlyosabb elemét, a bárpultot szőnyeggel borítottak be és díszített falakkal övezték. Ezt az expresszív teret ellenhangsúlyozza az étterem többi részében a monokróm mázas kerámiaburkolat és fabútorok kombinációja.

A bútorok és a lámpák egy részét vintage piacokról szerezték, míg a többit az építészek tervei alapján, egyedi megrendelésre gyártatták.

A második emeletre vezető lépcsősort övező térben régi téglák tűnnek fel, ezzel mutatva meg a 19. században emelt, eredetileg bérlakásoknak otthont adó épület építőanyagát. Ezen a szinten egy mozaikfal is található, amelyet egy elhagyatott szovjet úttörőtáborból mentettek meg. Emögött helyezték el a mosdót, amelyben a modern formavilágot és visszafogott tónusokat élénkvörös csapokkal tették izgalmasabbá. A harmadik emeleten családbarát teret találunk fotelekkel, hosszú asztalsorral és kandallóval.

Pravda Bureau | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Szörf a Balti-tengeren | Krysztof Jedrzejak: Baltic Surf Scapes
east

Szörf a Balti-tengeren | Krysztof Jedrzejak: Baltic Surf Scapes

Először végy egy szörfdeszkát, majd egy fényképezőgépet – így szól Krysztof Jędrzejak receptje, amellyel lélegzetelállító fotókat készít a Balti-tengerről. A természetfotós szörfösként és fotósként is a Balti-tenger hullámaira koncentrál. Ahogy a szörfdeszkával közel kerül a a hullámokhoz, úgy a képei is intimebb perspektívát kapnak, hogy mi, befogadók is közelebb kerülhessünk a
Megújulnak a Campbell’s levesek
branding

Megújulnak a Campbell’s levesek

Közel ötven év után először nyúl a gyártó a csomagoláshoz. A filmekből sokunk által jól ismert, popkulturális ikonként számon tartott konzervleves immáron megújult csomagolásban lesz kapható. Andy Warhol tervezte karakterét nem veszti el a márka, ugyanakkor egy fokkal modernebb, a tervezőgrafika aktuális trendjeihez illeszkedő megjelenést hoztak létre. A karakteres Campbell’
Büfé #7 – Fagylaltok, jégkrémek
egyéb

Büfé #7 – Fagylaltok, jégkrémek

Egy forró nyári napon semmivel sem tudjuk jobban lehűteni magunkat (és a kedélyeket), mint egy-két-három gombóc fagyival. A jeges nyalánkság iránti rajongásunk egyáltalán nem újkeletű, a fagyi már szüleink, nagyszüleink idejében is elérhető örömforrásnak számított. De mi is a hazai fagylaltok, jégkrémek története? Kalandozz velünk a hűsítő desszertek világában! Mint