Transzcendens élményt nyújt az új Infinit wellness | Studio Reaktor

Transzcendens élményt nyújt az új Infinit wellness | Studio Reaktor

Varázslatos világot álmodott meg a Studio Reaktor cseh építész iroda az újonnan elkészült Infinit wellness kialakításához – mesebeli design a mindennapi fáradalmak elfelejtésének érdekében.

Senohraby településén, a Sázava folyó partján épült meg a wellness, ahol a valóságtól való elszakadást már a bejutás is elősegíti: a szomszédos szálloda sötét alagsori folyosói invitálják be a vendégeket egy zegzugos, labirintusra emlékeztető kertbe.

A kertben a természetes tavon kívül különböző típusú szaunák, hűsítő zónák, illetve egy páfrányokkal és kúszónövényekkel teli pihenőszoba található. A dús növényzet a relaxációhoz tervezett szoba homlokzatából tör elő, így a belső tér összhangban tud maradni az épületet körülölelő tájképpel.

Egységet képez továbbá, hogy a szaunák külső falait az enteriőrdesign tematikáját is meghatározó falécek borítják. A változatosan elhelyezett lécek játékosságát pedig különféle illatokkal, eltérő hőmérséklettel és zenével fokozzák a belső terekben.

A leglátványosabb dekoráció azonban a szertartásos szaunában jelenik meg, mely a közös rituálék helyszíne. A természetfeletti élményt a lehűléshez használatos terem teszi teljessé – egy szabálytalan alakú lapokkal és csillogó kövekkel borított tér formájában.

Fotók: BoysPlayNice

Studio Reaktor | Web | Facebook | Instagram
Infinit wellness | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Linka

továbbiak
Lehet fenntartható a kriptoművészet? | NFT DEB
east

Lehet fenntartható a kriptoművészet? | NFT DEB

AZ NFT DEB Generative Dimensions az első generatív hackathon és konferencia Európában, ami a blokklánc technológia és a mesterséges neurális hálózatok legújabb fejlesztéseit, valamint azok kreatív alkalmazási lehetőségeit térképezte fel a művészet területén. Az ötletverseny idei résztvevői arra keresték a választ, hogy hogyan lehet a Hortobágy vándormadarait mentesíteni az ember
Város a városban: a BIG bemutatta a Pozsonyban található ESET innovációs központ terveit
east

Város a városban: a BIG bemutatta a Pozsonyban található ESET innovációs központ terveit

A BIG bemutatta a szlovákiai ESET új székhelyének terveit. A villamosenergia-alapú, mesterséges intelligencia- és innovációs campus építése várhatóan 2024-ben veszi kezdetét, míg a tervek szerint 2027-ben nyitja meg kapuit. Az ESET új központja a Pozsony nyugati részén található Patrónka, az egykori katonai kórház területén kap helyet. A BIG tervezőcsapata az
Online tipográfiai kiállítás egy idealizált világ jegyében
grafika

Online tipográfiai kiállítás egy idealizált világ jegyében

Utopolis címmel nyílt online kiállítás, aminek keretében több mint húsz magyar alkotó, grafikus és tipográfus mutatta meg, hogy milyen lenne egy idealizált világ forgatókönyvét megírni. Utopolis egy olyan hely, ahova tartani nem, csak megérkezni lehet, ide nem vezetnek sem utak, sem koordináták. Ebben az alternatív valóságban minden kihívás megoldásra talált,