Tükör a természetre | The Illusion Villa

Tükör a természetre | The Illusion Villa

Az égbolt kékjét vízfelülethez hasonlóan tükrözi vissza ez a svéd  erdei kabinvilla, amely tökéletes búvóhely a környék élővilágának megfigyelésére.

Egyre több projektben lehetünk tanúi az épület és a környezet összeolvadásának, ennek megfelelően a kabinházak új generációja már szinte teljesen a természetbe simul, hiszen gyakran tükrös felületekkel látják el ezen épületek homlokzatát. Így tettek a svédországi Eriksbergben található SynVillan villa (melynek neve tükörfordításban optikai illúziót jelent) építészei, a Sandellsandberg építész iroda tagjai is, akik a homlokzatot polírozott acélpanelekbe csomagolták.

A talaj fölött négy méterrel, cölöpökön álló vendégház négy főt tud elszállásolni. A vendégek a szinte érintetlen természet mellett a svéd stílus legotthonosabb változatát élvezhetik, hála az enteriőrben található faburkolatoknak és pasztell árnyalatoknak. A ház energiaellátásáról napelemek gondoskodnak.

Fotók: Åke E:son Lindman

Sandellsandberg | Web

Fotók: Åke E:son Lindman

Forrás: The Spaces

továbbiak
Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci
branding

Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Pár ezer forintért vásárolhatjuk meg a márka új cipőjét, amit kizárólag a virtuális térben viselhetünk. Az NFT-művekről szóló hírszenzációk és Andrés Reisinger virtuális bútorainak aukciója után nem meglepő, hogy a designermárkák is utat keresnek a virtuális térben. Úgy tűnik, a trendet a Gucci kezdi: Alessandro Michele, a márka kreatív igazgatója
Maradékmentő receptkönyvet készített az IKEA
branding

Maradékmentő receptkönyvet készített az IKEA

A konyhai maradékok felhasználására ösztönöz az IKEA: ingyenesen letölthető receptkönyvbe gyűjtötték össze azokat a fogásokat, amelyekkel a kidobásra szánt hozzávalókat megmenthetjük. A kanadai IKEA tíz észak-amerikai séffel együttműködve állított össze ötven receptet, melyben az összetevők között olyan konyhai maradékokat találunk, amelyek rendszerint a kukában végzik. A könyvben találunk recepteket a
Kelet-Európa egyedülálló mozijai | TOP 5
east

Kelet-Európa egyedülálló mozijai | TOP 5

Lassan egy éve már, hogy rákényszerültünk az otthoni mozizásra: a kanapén ülve indítjuk el a Netflixet, miközben a pattogatott kukorica illata után sóvárgunk. Mai válogatásunkban Kelet-Európa legizgalmasabb filmszínházai közül mutatunk be egy csokornyit, amelyek sokkal töbet nyújtanak a puszta filmélménynél. Bio Oko mozi | Prága A cseh művészmozi mindenkinek kínál valamit: