Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Pár ezer forintért vásárolhatjuk meg a márka új cipőjét, amit kizárólag a virtuális térben viselhetünk.

Az NFT-művekről szóló hírszenzációk és Andrés Reisinger virtuális bútorainak aukciója után nem meglepő, hogy a designermárkák is utat keresnek a virtuális térben. Úgy tűnik, a trendet a Gucci kezdi: Alessandro Michele, a márka kreatív igazgatója olyan neonszínű cipőket tervezett, amelyeket kizárólag a kiterjesztett és virtuális valóság alapú világokban lehet viselni.

Hogy mire jó a Gucci Virtual 25? „Viselhetjük” a kiterjesztett valóságban, és ha lövünk pár screenshotot, azok segítségével megoszthatjuk a közösségi médiában új szerzeményünket. Nagyjából ennyit tud a virtuális Gucci, mindezt a márka valódi termékeihez képest töredékárért, mindössze tizenkét dollárért (a Wanna Kicks app 3290 forintért kínálja).

A projektben a Gucci partnere a Wanna AR divatplatform volt, a cipőket mindkét cég mobilos alkalmazásán keresztül meg lehet vásárolni. A Gucci és a Wanna már korábban is dolgozott együtt, akkor azzal kísérleteztek, hogy piacra dobott sneakerkollekciójukat a vásárlók a virtuális térben is felpróbálhassák.

Forrás: Dezeen

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal