Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci

Pár ezer forintért vásárolhatjuk meg a márka új cipőjét, amit kizárólag a virtuális térben viselhetünk.

Az NFT-művekről szóló hírszenzációk és Andrés Reisinger virtuális bútorainak aukciója után nem meglepő, hogy a designermárkák is utat keresnek a virtuális térben. Úgy tűnik, a trendet a Gucci kezdi: Alessandro Michele, a márka kreatív igazgatója olyan neonszínű cipőket tervezett, amelyeket kizárólag a kiterjesztett és virtuális valóság alapú világokban lehet viselni.

Hogy mire jó a Gucci Virtual 25? „Viselhetjük” a kiterjesztett valóságban, és ha lövünk pár screenshotot, azok segítségével megoszthatjuk a közösségi médiában új szerzeményünket. Nagyjából ennyit tud a virtuális Gucci, mindezt a márka valódi termékeihez képest töredékárért, mindössze tizenkét dollárért (a Wanna Kicks app 3290 forintért kínálja).

A projektben a Gucci partnere a Wanna AR divatplatform volt, a cipőket mindkét cég mobilos alkalmazásán keresztül meg lehet vásárolni. A Gucci és a Wanna már korábban is dolgozott együtt, akkor azzal kísérleteztek, hogy piacra dobott sneakerkollekciójukat a vásárlók a virtuális térben is felpróbálhassák.

Forrás: Dezeen

továbbiak
Kelet-Európa egyedülálló mozijai | TOP 5
art

Kelet-Európa egyedülálló mozijai | TOP 5

Lassan egy éve már, hogy rákényszerültünk az otthoni mozizásra: a kanapén ülve indítjuk el a Netflixet, miközben a pattogatott kukorica illata után sóvárgunk. Mai válogatásunkban Kelet-Európa legizgalmasabb filmszínházai közül mutatunk be egy csokornyit, amelyek sokkal töbet nyújtanak a puszta filmélménynél. Bio Oko mozi | Prága A cseh művészmozi mindenkinek kínál valamit:
Intuitív és futurisztikus | Farkas Júlia kisfilmje az Adult Swim Smalls számára
grafika

Intuitív és futurisztikus | Farkas Júlia kisfilmje az Adult Swim Smalls számára

Furcsa figurák karakteres, vizuális őrülete intuitív, szürreális narratívában elmesélve: valahogy így foglalható össze annak az animációnak a világa, melyet Farkas Júlia első magyar alkotóként készített az Adult Swim Smalls sorozatába. Az Adult Swim merész mozgóképes tartalmairól ismert, hozzájuk fűződnek például a nagy sikerű Robot Chicken és Rick and Morty sorozatok
„Az öltözködés általános igazságaiban nem hiszek”| Füzes Eszter
divat

„Az öltözködés általános igazságaiban nem hiszek”| Füzes Eszter

Füzes Eszter több mint egy évtizeden át a USE unused tervezőjeként dolgozott, majd a divatmárka megszűnésével új utakat keresett a szakmai szcénában. STUDIO E néven stílustanácsadással kezdett foglalkozni, programja az egyéni öltözködési tanácsoktól a gardróbrendszerezésen és a közös vásárláson át a workshopokig és az online kurzusokig terjed, miközben nagy figyelmet