fbpx
Nyomj Entert

Újragondolt textiltörténetek a Föld védelmében

Zala Hrastar története tökéletes példa arra, hogy apró lépésekkel mennyit tehetünk környezetünkért: saját kollekciót készít használt ruhákból egy apró szlovén faluban, ezzel pedig a slow fashiont is népszerűsíti.

Zala pár évvel ezelőtt álmodta meg saját márkáját, a Morját, ami második esélyt ad a megunt textíliáknak. A felhasználható hulladékanyagok és használt darabok ötvözése valódi újjászületést jelent a ruháknak: az anyagok rendezett kuszasága vidámságot és bohém életérzést sugároz, miközben képviseli a tudatos vásárlás és az újrafelhasználás fontosságát. Lényegében ez a márka ars poeticája is egyben. A Morja magját a mindennapi érzelmek színes foltjai alkotják, amelyek a környezetvédelem, a történetek és az élet sokszínűségét is közvetítik. Zala szavaival élve tervei azoknak valók, akik készek kimutatni érzelmeiket, hálát éreznek a legsötétebb szituációkban is, és nem félnek úgy beolvadni a környezetbe, hogy közben kitűnjenek belőle.

Zala egyik legfontosabb missziója a tervezés mellett a fenntartható divat megismertetése a lehető legszélesebb rétegekkel. A márka weboldalán több blogbejegyzés is található, amelyekben tanácsokat, ötleteket és utat mutat azoknak, akik szívesen lépnének erre az útra. A ruhatervezésen túl más alkotói folyamatokban is kifejezi magát, kapcsolódó témákban fest és ír. Képeivel és szövegeivel is megismerkedhetünk weboldalán.

A Morja életében fontos szerepet tölt be Zala családja, hiszen a koncepciót a tervező szülei inspirálták azzal, hogy már gyerekkorában megismertették vele, milyen fontosak az egyéni lépések a nagy eredmények elérésében is. A szülők mellett más családtagok is visszaköszönnek a ruhadarabokban, a legutóbbi kollekciót például Zala nagymamájának, Anának személyisége ihlette.

Morja | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük