fbpx
Nyomj Entert

Virtuális kiállítás nyílt a LEGO és MOME pályázatán díjazott munkákból

Több tízezer LEGO-kocka felhasználásával készítettek különleges mozaikképeket a LEGO Hungária Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös alkotói pályázatának résztvevői. Az első alkalommal megrendezett Talent Awards célja, hogy összehozza a design, a művészetek és a LEGO rajongóit.  A legizgalmasabb művekből összeállított, különleges kiállítás a mai naptól tekinthető meg.

Az országosan, valamint a MOME hallgatói és munkatársai részére meghirdetett pályázaton a résztvevők saját világukat alkották újra mozaiktechnikával, LEGO-kockák segítségével. A mozaikok között szerepelnek negatív teret felhasználó művek, szobrok, lentikuláris, valamint kevertmédia-alkotások is. A síkban gondolkodó építmények mellett számos olyan megoldás készült, amelyek maximálisan kihasználták a kockák és a tér adta lehetőségeket.


ORSZÁGOS PÁLYÁZAT I. helyezett
Fabók Luca – KockArt
MOME ZÁRT PÁLYÁZAT I. helyezett
Szabó Évu – Beszélgetés a Campuson
KÜLÖNDÍJAS ALKOTÁS
Szabó Évu – Új ikon (Karikó Katalin)

A kiállítás megtekinthető a Talent Awards weboldalán.

A virtuális kiállításon látható munkákat élőben a MOME Zugligeti úti campusán, a BASE épület földszintjén egy rendhagyó kültéri tárlaton tekinthetik meg az érdeklődők június 10-ig.

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük