fbpx
Nyomj Entert

Vogue Travel: Útikönyv Lengyelországhoz, ahogyan még nem láttad

A lengyel Vogue novemberi kiadásához különleges, “Vogue Travel” melléklet készült, amit a novemberi nagytestvér mellé ajándékként csatolnak. A kiadvány azonban nem azért különleges, mert plusz pár oldalnyi olvasmány, mely a legszebb lengyel tájakat ismerteti, hanem mert egy olyan szemszögből mutatja be azt, ahogyan még nem láttuk.


Katarzyna Ciejka, a Travelicious blog írója és a Vogue Travel főszerkesztője, illetve Malgosia Minta gasztroblogger nyakukba vették Lengyelországot, és kereken 8 hétig utaztak be öt régiót, északtól egészen délig, hogy egy Lengyelországot bemutató, útikönyvszerű anyagot készítsenek el. Azzal tisztában voltak, hogy a hoteleket és egyéb szálláshelyeket illetően a lengyel design európai szinten kimagasló és ismert, de az kérdéses volt, hogy mi a helyzet a megannyi kis manufaktúrával, a kézműves termékekkel, vagy a reggeli piacokkal? Utazásuk során ezek tették igazán értékessé az anyagok elkészítését és az ország felfedezését, végeredményül pedig személyes történetekkel kiegészítve, valóban olyan útikönyv készült a lengyel tájakról, ami egy más aspektusból közelíti meg a témát.

„Szeretném, ha ez a kiadvány ihletet adna a lengyelországi utazásokhoz, de beszélgetésekhez is, illetve ahhoz, hogy a leírt termékeket keressük a városi boltokban. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a lokalitásra, a természetre, a hétköznapinak tűnőre. Változatos és elbűvölő szépsége van hazánknak, érdemes felfedezni” – írja bevezetőjében Katarzyna Ciejka.

A kiadvány gyönyörű fotókkal illusztrálja a történeteket és tapasztalatokat, és tökéletesen érzékelteti a késő nyár és kora ősz ködös reggeleit, a házi finomságok értékét és a lengyel erdők vadregényességét. 

Mindezek tetejébe az utazást videófelvételekkel is dokumentálták, így még inkább betekintést nyerhetünk a varázslatos utazásba, és a helyszínek adta életérzésbe. 

Nézzetek bele ti is!

Fotók: Katarzyna Ciejka/Travelicious

Vogue Polska | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük