Vogue Travel: Útikönyv Lengyelországhoz, ahogyan még nem láttad

Vogue Travel: Útikönyv Lengyelországhoz, ahogyan még nem láttad

A lengyel Vogue novemberi kiadásához különleges, “Vogue Travel” melléklet készült, amit a novemberi nagytestvér mellé ajándékként csatolnak. A kiadvány azonban nem azért különleges, mert plusz pár oldalnyi olvasmány, mely a legszebb lengyel tájakat ismerteti, hanem mert egy olyan szemszögből mutatja be azt, ahogyan még nem láttuk.


Katarzyna Ciejka, a Travelicious blog írója és a Vogue Travel főszerkesztője, illetve Malgosia Minta gasztroblogger nyakukba vették Lengyelországot, és kereken 8 hétig utaztak be öt régiót, északtól egészen délig, hogy egy Lengyelországot bemutató, útikönyvszerű anyagot készítsenek el. Azzal tisztában voltak, hogy a hoteleket és egyéb szálláshelyeket illetően a lengyel design európai szinten kimagasló és ismert, de az kérdéses volt, hogy mi a helyzet a megannyi kis manufaktúrával, a kézműves termékekkel, vagy a reggeli piacokkal? Utazásuk során ezek tették igazán értékessé az anyagok elkészítését és az ország felfedezését, végeredményül pedig  személyes történetekkel kiegészítve, valóban olyan útikönyv készült a lengyel tájakról, ami egy más aspektusból közelíti meg a témát.

„Szeretném, ha ez a kiadvány ihletet adna a lengyelországi utazásokhoz, de beszélgetésekhez is, illetve ahhoz, hogy a leírt termékeket keressük a városi boltokban. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a lokalitásra, a természetre, a hétköznapinak tűnőre. Változatos és elbűvölő szépsége van hazánknak, érdemes felfedezni” – írja bevezetőjében Katarzyna Ciejka.

A kiadvány gyönyörű fotókkal illusztrálja a történeteket és tapasztalatokat, és tökéletesen érzékelteti a késő nyár és kora ősz ködös reggeleit, a házi finomságok értékét és a lengyel erdők vadregényességét.

Mindezek tetejébe az utazást videófelvételekkel is dokumentálták, így még inkább betekintést nyerhetünk a varázslatos utazásba, és a helyszínek adta életérzésbe.

Nézzetek bele ti is!

Fotók: Katarzyna Ciejka/Travelicious

Vogue Polska | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Krakkóban éled újjá Rembrandt művészete – különleges installáció a NARchitekTURA stúdiótól
poland

Krakkóban éled újjá Rembrandt művészete – különleges installáció a NARchitekTURA stúdiótól

A NARchitekTURA csapata újabb egyedi installációval lepte meg a művészetkedvelőket: a nyáron kiállított reneszánsz gyűjtemény és Botticelli Virginia története című műve után megint egy nagy múltú alkotást láthatunk rendhagyó megvilágításban. Ezúttal Rembrandt igazán kivételes festményét, A lengyel lovast csodálhatjuk meg, kicsit sem megszokott környezetben. Rembrandt alkotását ezúttal a krakkói Wawel
Buszmegálló vagy közösségi központ?
community

Buszmegálló vagy közösségi központ?

A lengyelországi Wieleńben áll egy többfunkciós, minimalista, betonból és üvegből készült épület, amit a helyiek csak “buszmegállónak” hívnak, azonban valójában sokkal fontosabb szerepet tölt be a közösség életében. A “Skwer Usług Kultury, Przystanek Edukacja” nevű projektet Wieleń egy kihaltabb részén valósították meg, amire nagyon is ráfért a revitalizálás. Szükség volt
Mindenkivel háborúzhatsz, de a szakácsoddal nem | Interjú Witold Szabłowskival
poland

Mindenkivel háborúzhatsz, de a szakácsoddal nem | Interjú Witold Szabłowskival

A már magyar nyelven is olvasható, Így etesd a diktátorod című könyv öt híres XX. századi diktátor (Szaddám Huszein, Idi Amin, Enver Hoxha, Fidel Castro és Pol Pot) szakácsát szólaltatja meg. Mi a közös az egymástól egyébként távoli országok önkényuralkodóinak szakácsaiban? Hogyan gyakoroltak önkritikát a kommunista Albániában? Mi az oka