Z generációs olasz elegancia | Orazio’s

Z generációs olasz elegancia | Orazio’s

Az olasz-magyar gyökerekkel rendelkező Orazio Scelsa saját korosztályának is bebizonyítja, hogyan lehet egy öltözék egyszerre elegáns és kényelmes, eközben nagyon mai is.

A szemtelenül fiatal, mindössze huszonegy éves Orazio  – aki olasz nagypapája után kapta a nevét – 2020-ban indította el saját divatmárkáját. Orazio jelenleg Milánóban nemzetközi kapcsolatok szakirányon folytatja tanulmányait, de a divat világa már tinédzser korában megérintette – 2016 óta blogol, az Instagramon pedig már több, mint tizenötezres követőtábort sikerült kiépítenie. Nála a kifinomult stílusérzék és elegancia laza természetességgel párosul, s ezek jelentik az Orazio’s márka alapjait is, amelyben ugyanolyan hangsúlyos a családi tradíciók tisztelete, mint a Z generációra jellemző újító szellemiség.

Csupán fényképek és családi történetek formájában került kapcsolatba olasz nagypapájával, akire egyfajta idolként is tekint. Az ő személyes tárgyai, legfőképpen ruhadarabjai hatottak inspirálóan az ifjú titánra. Klasszikus és modern, régi és új izgalmas egyensúlya határozza meg a brand ars poeticáját. Az Orazio által megálmodott ruhadarabok egy méretben készülnek, uniszex fazonban – ez a fajta tudatosság teszi lehetővé, hogy az öltözékeket családon belül bárki szabadon viselhesse. A kollekciók gyártása egy budapesti, családi varrodában, kézzel történik, kiváló minőségű alapanyagokból. Mind a gyártás, mind a csomagolás terén ügyelnek a fenntarthatóságra, az öltözékek univerzális jellege is ezt erősíti.

Eddig két kollekció látott napvilágot. A Mind to Disturb visszanyúl a klasszikusan szabott otthoni és szabadidőruhák vonalához: az elegáns sziluettekkel kivitelezett, sokoldalú darabokat úgy tervezték, hogy maximális kényelmet nyújtsanak beltéren és kültéren egyaránt. Orazio célja az volt, hogy az öltözékekben is kifejezze azt a kettősséget, amit a járványidőszak korlátai között a szabadság és az elszigeteltség váltakozó lelkiállapotában megél nap, mint nap. A sokoldalú pamutpizsama-kollekcióban három hímzett nappali szett és egy garbó található. A hét különböző darab széles galléros hajtókákkal, kényelmes, nappali fazonokban, finom színárnyalatokban, kézzel írott hímzésekkel készült.

Az Endless Summer kollekció esetében Orazio két generáció kreativitásának esszenciáját igyekezett megragadni: képzőművész édesapja, Giuseppe Scelsa egyik képe jelentette a kiindulási pontot. A Találkozások című kép apropóján született meg az öt színes darabból álló kollekció.

A pólók mellett sortot, kendőt és bucket hatet is találunk a kínálatban, melyeket könnyűszerrel kombinálhatunk is egymással. A kampányanyagot horvátországi nyaralása során a család közösen készítette, analóg géppel, filmre fotózva.

Orazio’s | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg
design

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük. A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és
Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban
uniqlo

Tokiótól Varsóig – A japán UNIQLO pop-up üzletet nyitott Lengyelországban

Az egyszerű vonalvezetésű, megfizethető árú és jó minőségű ruhák között minden alapdarab megtalálható, amire szükség lehet egy gardrób összeállításához. Ez a titka az ázsiai szigetország legismertebb ruházati márkájának, a UNIQLO-nak, amely világszerte közel több mint 2400 üzletet üzemeltet. A lengyel fővárosban, a Marszałkowska utcán haladva nehéz eltéveszteni a cég jellegzetes
A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett
design

A modern nő tíz arca | Anka X Hajdú Anett

Bemutatkozik az ANKA ART limitált, kézzel készült legyezőkollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált. A darabok különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionálnak. Az Anka legyezőmárka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART első limitált darabjait Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett 2011-ben diplomázott a