Z generációs olasz elegancia | Orazio’s

Z generációs olasz elegancia | Orazio’s

Az olasz-magyar gyökerekkel rendelkező Orazio Scelsa saját korosztályának is bebizonyítja, hogyan lehet egy öltözék egyszerre elegáns és kényelmes, eközben nagyon mai is.

A szemtelenül fiatal, mindössze huszonegy éves Orazio  – aki olasz nagypapája után kapta a nevét – 2020-ban indította el saját divatmárkáját. Orazio jelenleg Milánóban nemzetközi kapcsolatok szakirányon folytatja tanulmányait, de a divat világa már tinédzser korában megérintette – 2016 óta blogol, az Instagramon pedig már több, mint tizenötezres követőtábort sikerült kiépítenie. Nála a kifinomult stílusérzék és elegancia laza természetességgel párosul, s ezek jelentik az Orazio’s márka alapjait is, amelyben ugyanolyan hangsúlyos a családi tradíciók tisztelete, mint a Z generációra jellemző újító szellemiség.

Csupán fényképek és családi történetek formájában került kapcsolatba olasz nagypapájával, akire egyfajta idolként is tekint. Az ő személyes tárgyai, legfőképpen ruhadarabjai hatottak inspirálóan az ifjú titánra. Klasszikus és modern, régi és új izgalmas egyensúlya határozza meg a brand ars poeticáját. Az Orazio által megálmodott ruhadarabok egy méretben készülnek, uniszex fazonban – ez a fajta tudatosság teszi lehetővé, hogy az öltözékeket családon belül bárki szabadon viselhesse. A kollekciók gyártása egy budapesti, családi varrodában, kézzel történik, kiváló minőségű alapanyagokból. Mind a gyártás, mind a csomagolás terén ügyelnek a fenntarthatóságra, az öltözékek univerzális jellege is ezt erősíti.

Eddig két kollekció látott napvilágot. A Mind to Disturb visszanyúl a klasszikusan szabott otthoni és szabadidőruhák vonalához: az elegáns sziluettekkel kivitelezett, sokoldalú darabokat úgy tervezték, hogy maximális kényelmet nyújtsanak beltéren és kültéren egyaránt. Orazio célja az volt, hogy az öltözékekben is kifejezze azt a kettősséget, amit a járványidőszak korlátai között a szabadság és az elszigeteltség váltakozó lelkiállapotában megél nap, mint nap. A sokoldalú pamutpizsama-kollekcióban három hímzett nappali szett és egy garbó található. A hét különböző darab széles galléros hajtókákkal, kényelmes, nappali fazonokban, finom színárnyalatokban, kézzel írott hímzésekkel készült.

Az Endless Summer kollekció esetében Orazio két generáció kreativitásának esszenciáját igyekezett megragadni: képzőművész édesapja, Giuseppe Scelsa egyik képe jelentette a kiindulási pontot. A Találkozások című kép apropóján született meg az öt színes darabból álló kollekció.

A pólók mellett sortot, kendőt és bucket hatet is találunk a kínálatban, melyeket könnyűszerrel kombinálhatunk is egymással. A kampányanyagot horvátországi nyaralása során a család közösen készítette, analóg géppel, filmre fotózva.

Orazio’s | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Jógastúdió klisék nélkül | RO_aR architects
design

Jógastúdió klisék nélkül | RO_aR architects

A Brünnben található posztindusztriális épület a RO_aR architects gondos újratervezése során Yoga Garden és Art Gallery Brno néven kelt új életre. Az átalakított struktúrákkal és felújított anyagokkal őszinte és sallangmentes építészeti stílusra törekedtek, amelyben az építészeti hagyaték absztrakcióval keveredik. „Európai kontextusban a jóga csakúgy, mint az építészet, túl gyakran
HIGHLIGHTS | Felnőttekről gyerekeknek
poland

HIGHLIGHTS | Felnőttekről gyerekeknek

Sokszor hallhatjuk, hogy modern társadalmunk túlzottan gyerekcentrikus, kiszolgálja a gyermekeket és őket állítja a középpontban. Az tény, hogy a történelem során sosem volt ennyire társadalmilag érzékenyítő téma a gyerekvállalás és gyermekek körülményeinek javítása, mint napjainkban, de ez az igény  teljesen természetes , és akárhogy is, jobb, mint annak ellenkezője. Aktuális projektválogatásunkban
A hét kedvenc enteriőrjei_64
design

A hét kedvenc enteriőrjei_64

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Fél lábbal már nyaralunk – legalábbis ebben a válogatásban, melyben egy mallorcai parasztházba, egy horvátországi luxushotelbe és egy mexikói haciendába is bepillantottunk. Egy százéves