fbpx
Nyomj Entert

Z generációs olasz elegancia | Orazio’s

Az olasz-magyar gyökerekkel rendelkező Orazio Scelsa saját korosztályának is bebizonyítja, hogyan lehet egy öltözék egyszerre elegáns és kényelmes, eközben nagyon mai is.

A szemtelenül fiatal, mindössze huszonegy éves Orazio  – aki olasz nagypapája után kapta a nevét – 2020-ban indította el saját divatmárkáját. Orazio jelenleg Milánóban nemzetközi kapcsolatok szakirányon folytatja tanulmányait, de a divat világa már tinédzser korában megérintette – 2016 óta blogol, az Instagramon pedig már több, mint tizenötezres követőtábort sikerült kiépítenie. Nála a kifinomult stílusérzék és elegancia laza természetességgel párosul, s ezek jelentik az Orazio’s márka alapjait is, amelyben ugyanolyan hangsúlyos a családi tradíciók tisztelete, mint a Z generációra jellemző újító szellemiség.

Csupán fényképek és családi történetek formájában került kapcsolatba olasz nagypapájával, akire egyfajta idolként is tekint. Az ő személyes tárgyai, legfőképpen ruhadarabjai hatottak inspirálóan az ifjú titánra. Klasszikus és modern, régi és új izgalmas egyensúlya határozza meg a brand ars poeticáját. Az Orazio által megálmodott ruhadarabok egy méretben készülnek, uniszex fazonban – ez a fajta tudatosság teszi lehetővé, hogy az öltözékeket családon belül bárki szabadon viselhesse. A kollekciók gyártása egy budapesti, családi varrodában, kézzel történik, kiváló minőségű alapanyagokból. Mind a gyártás, mind a csomagolás terén ügyelnek a fenntarthatóságra, az öltözékek univerzális jellege is ezt erősíti.

Eddig két kollekció látott napvilágot. A Mind to Disturb visszanyúl a klasszikusan szabott otthoni és szabadidőruhák vonalához: az elegáns sziluettekkel kivitelezett, sokoldalú darabokat úgy tervezték, hogy maximális kényelmet nyújtsanak beltéren és kültéren egyaránt. Orazio célja az volt, hogy az öltözékekben is kifejezze azt a kettősséget, amit a járványidőszak korlátai között a szabadság és az elszigeteltség váltakozó lelkiállapotában megél nap, mint nap. A sokoldalú pamutpizsama-kollekcióban három hímzett nappali szett és egy garbó található. A hét különböző darab széles galléros hajtókákkal, kényelmes, nappali fazonokban, finom színárnyalatokban, kézzel írott hímzésekkel készült.

Az Endless Summer kollekció esetében Orazio két generáció kreativitásának esszenciáját igyekezett megragadni: képzőművész édesapja, Giuseppe Scelsa egyik képe jelentette a kiindulási pontot. A Találkozások című kép apropóján született meg az öt színes darabból álló kollekció.

A pólók mellett sortot, kendőt és bucket hatet is találunk a kínálatban, melyeket könnyűszerrel kombinálhatunk is egymással. A kampányanyagot horvátországi nyaralása során a család közösen készítette, analóg géppel, filmre fotózva.

Orazio’s | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük