Zene ihlette ételek | Sessions a Hard Rock Hotelben

Zene ihlette ételek | Sessions a Hard Rock Hotelben

Egészen kicsi koromból fel tudok idézni olyan emlékeket, amikor Hard Rock Café feliratos pólókban láttam embereket, a ruhadarabokon pedig minden esetben ott díszelgett egy-egy város neve is. Budapesten bő tíz évvel ezelőtt jelent meg a legendás étteremlánc, 2022-ben pedig a Hard Rock Hotel is megnyitotta kapuit. Most lehetőségünk volt rá, hogy a hotel éttermében, a Sessionsben kipróbáljuk az új menü legizgalmasabb fogásait, emellett az is kiderült, hogy mennyiben hasonlít egy zenekar új albumának megírása egy étlap összeállításához, illetve azzal is szembesültünk, hogy hiába tűnik valami porcukornak, mégis lehet mangalica íze.


A Hard Rock márka legfanatikusabb rajongói akár több ezer kilométert is hajlandóak utazni azért, hogy beszerezzenek egy-egy adott városhoz kötődő kitűzőt, illetve minél több étteremben egyenek, és minél több hotelben szálljanak meg. Miközben erről meséltek nekünk, éppen kilépett a szálloda lobbijában található üzletből egy család, ahol az anyukán, az apukán és a kislányon is az arculathoz illő póló volt, így elég hamar világossá vált, hogy ez nem csupán valamiféle marketingszöveg.

A Nagymező utcában található hotel éttermének feltett szándéka, hogy a külföldi, sok esetben tudatosan ideutazó vendégek mellett a hazai közönséget is meghódítsák. Ennek érdekében egyrészt ebédmenüvel várják a környéken (és az esetleg távolabb) dolgozókat, illetve élő zenével és dj-vel is készülnek annak érdekében, hogy minél kellemesebb legyen náluk tölteni a hétvégi buli előtti hangolódást vagy akár magát a szórakozást. Természetesen ez önmagában még nem feltétlenül lenne elég, ezért széles borkínálattal, signature koktélokkal és izgalmas ginekkel várják a vendégeket. Ha nem tudnánk választani, akkor kitölthetjük a Sessions személyiségtesztjét, aminek az eredményéből megtudhatjuk, hogy melyik ital illik hozzánk leginkább.

Szuhánszki Gábor vezetésével egy olyan étlapot állítottak össze, ami nemzetközi, mégsem klisés, illetve a külföldi és hazai vendégek is megtalálják rajta a számításaikat. Mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban? Természtesen van hamburger, hátszín és halételek, de ugyanígy gulyásleves és kacsamell is megtalálható az ételek között. Utóbbi különlegessége egyébként, hogy por állagban érkezik hozzá a mangalicaszalonna, ami azzal együtt, hogy hajlamos megviccelni az ember érzékeit, egészen elképesztő élményt nyújt.

A Sessions felhozatalának illeszkednie kell a Hard Rock névhez, tehát megtartani a világ számos pontján bevált fogásokat, mégis hozzáadni valamit, ami csak itt, Magyarországon jellemző. Pontosan, mint amikor egy zenekar egy új album megírásába kezd: szeretné kiszolgálni a rajongótáborát, mégis megújulni, és azokat is megszólítani, akik eddig kevésbé voltak nyitottak rájuk.

A siker a Sessions esetében már csak azért is garantált, mert a desszerteket Enzsöl Balázs cukrászséf álmodta meg. Milyen lett az eredmény? Egyrészt pár pillanat alatt beazonosítható, ugyanis a gitárformájú mousse-okról nagyon egyszerű a Hard Rockra asszociálni. Másrészt pontosan olyan, mint amit egy rocksztártól is várnánk: intenzív és karizmatikus, egy kis alkohollal megbolondítva.


Hard Rock Hotel Budapest | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Boldog Ati

továbbiak
Pénteken minden a sajátos nevelési igényű gyerekekről szól majd Budapesten
lifestyle

Pénteken minden a sajátos nevelési igényű gyerekekről szól majd Budapesten

A KIKAPCS. Alapítvány a legmenőbb budapesti helyekkel karöltve dolgozik azon, hogy március 10-e a sajátos nevelési igényű gyerekek világnapja legyen. Március 10-e Budapest belvárosában nagyrészt a sajátos nevelési igényű gyerekekről és családjaikról fog szólni. A KIKAPCS. Alapítvány kezdeményezésében összefogott 28 budapesti vendéglátóhely, sportközpont és más márka, hogy segítsenek megajándékozni ezeket
Két új toronnyal bővül a bécsi skyline
design

Két új toronnyal bővül a bécsi skyline

Egy zöld és egy csupa üveg épület magasodik hamarosan a bécsi Prater fölé, amiknek most napvilágot láttak a látványtervei is. Egy építészcég tervezte, ám mégis nagyon különböző lesz mind külsejében, mind a betöltött funkciójában az a két toronyház, amely Bécs gyors ütemben fejlődő második kerületében fog megépülni. A Marco Cucinella
Odessza varázsa – Interjú Jelena Jemcsukkal | Nyomtatott múltak
lifestyle

Odessza varázsa – Interjú Jelena Jemcsukkal | Nyomtatott múltak

Jelena Jemcsuk Kijevben nőtt fel, de még gyermekkorában az Egyesült Államokba emigrált a családjával. A Szovjetunió összeomlása után lehetősége nyílt visszatérni Ukrajnába, és amikor először látogatott el Odesszába, lenyűgözte a város hangulata. 2015-től kezdve négy éven át fényképezte a várost és az ott élő embereket – az így született könyv a