fbpx
Nyomj Entert

2020 legkeresettebb kifejezései absztrakt képeken | Vida Gergely

Vida Gergely Felhők című sorozatában 2020 legnépszerűbb keresőszavainak találatai rétegződnek egymásra.

Vida Gergely fotográfus absztrakt vizualizációi 2020 legnépszerűbb keresőkifejezéseire érkező eredményekből épülnek fel: bátran kijelenthetjük, hogy az év legmeghatározóbb eseményeit, változásait örökítik meg. A koronavírus, amerikai elnökválasztás, Kobe Bryant vagy Google Classroom kifejezések a globális és a magyarországi listán is szerepelnek, a hazai keresőszavakat tömörítő képsorozatban pedig a Telex, Benedek Tibor és Gesztesi Károly neve is feltűnik.

„Ismerős az érzés, mikor ránézel egy bakelit lemezre vagy egy hangminta hullámformájára és látod a zenét. Előre tudod, mikor mi várható. Ez az érzés kerített hatalmába akkor is, mikor rákerestem valamire az interneten és csak a képeket néztem. Egy hömpölygő massza, melyben felfedezni véltem ismétlődést, némi játékosságot, egy hangulatot. Egy keresés eredményeit egymásra pakoltam és ebből állt elő egy-egy kép. Ezeket szeretném megmutatni most egy rendhagyó évértékelés formájában. A témákat az év legfelkapottabb keresései alapján választottam ki” – olvashatjuk a sorozatról Vida Gergely weboldalán.

Vida egy-egy témában annyi fotót töltött le, amennyit a kereső engedett, majd az általa írt script segítségével átlagolta a képeket. Az így készült vizualizációk 600-1200 fotóból állnak.


Forrás: designboom, Vida Gergely

Vida Gergely | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük