2027-ben nyílhat meg az első űrhotel

2027-ben nyílhat meg az első űrhotel

Az Orbital Assembly Corporation 2025-ben kezdi el építeni az első Föld körüli pályán keringő luxushotelt, amely a tervek szerint 2027-ben már készen áll a vendégek fogadására is.

A Voyager Űrállomás részeként létrejövő űrhajószálloda edzőteremmel, mozival, étteremmel és fürdővel, valamint Földre nyíló panorámával várja a vendégeket. A körülbelül négyszáz fő befogadására alkalmas űrhotel a tervezők elképzelése szerint egy hatalmas gyűrű alakját ölti majd fel, és hogy komfortosabban érezzük benne magunkat, folyamatos forgása mesterséges gravitációt fog előállítani.

Összesen huszonnégy modul létrehozását tervezik: az egyes egységek mérete húsz méter hosszúságú és tizenkét méter átmérőjű lesz. A modulokban ötszáz négyzetméter lakható terület alakul ki három emeleten. A szórakoztató egységek mellett legalább tizenkét kapszulában alakítanak ki szállodai szobákat és lakosztályokat.

Forrás: Designboom

továbbiak
Az újragondolt Hotel Švicarija |  Ljubljana, Szlovénia
east

Az újragondolt Hotel Švicarija | Ljubljana, Szlovénia

PACE X HYPEANDHYPER sorozatunk eddigi szereplőihez képest a Hotel Švicarija talán meglepetés lesz a kortárs projektekhez szokott szemeknek. Mutatjuk, hogyan korszerűsítették ezt a 20. század elején népszerű közösségi helyet! Első ránézésre valószínűleg semmi kortársat nem látunk az 1910-ben épült, alpesi stílusú épületen. A svájci faházakra emlékeztető Hotel Švicariját valóban korhűen
Elmélyedni a természet erejében | 55Architekci
east

Elmélyedni a természet erejében | 55Architekci

A lengyel 55Architekci építész iroda által tervezett kilátó és híd a természet erejét hangsúlyozza, miközben lehetővé teszi, hogy különböző nézőpontokból fedezzük fel annak szépségét és változatosságát. A projekt Bobrowisko településén, egy volt kavicsbánya helyén jött létre: a területet újra birtokba vette a természet, amit szerettek volna hozzáférhetőbbé tenni az ott
Szállodává alakítják Breuer Marcell brutalista épületét
architecture

Szállodává alakítják Breuer Marcell brutalista épületét

A magyar származású építész, Breuer Marcell tervezte azt a connecticuti brutalista épületet, amelyet most egy Bauhaus-rajongó építész-fejlesztő hotellá szeretne alakítani. Az 1970-ben átadott épületet Breuer Marcell eredetileg az Armstrong Rubber Co. gumigyártó cég felkérésére tervezte, majd 1998-ban a Pirelli vásárolta meg azt. 2003-ban az IKEA tulajdona lett, de kihasználatlan maradt.