A 70-es és 80-as évek sípályáinak stílusát idézi meg a cseh Egoé márka

A 70-es és 80-as évek sípályáinak stílusát idézi meg a cseh Egoé márka

A cseh Designblokon debütált az Egoé legfrissebb tervezésű síléce, amely megjelenése visszarepít minket egészen az 1988-as téli olimpiai játékok idejére, Eddie, a sassal karöltve.


Az alapvetően kiváló minőségű beltéri bútorokat tervező csapat a síelés iránti szenvedélye miatt döntött úgy, hogy sílécek tervezésébe kezd, amely egy meglehetősen speciális iparág.

Kezdeti, Kontura névre hallgató modelljüket a saját tervezésű autós kiegészítőjükhöz készítették, amely a kisbuszokat és egyterű autókat pillanatok alatt lakóautóvá átalakító Nestbox termékcsalád részeként jelent meg.

A Nestbox a teljesség igénye nélkül biztosítja a konyhai kiépítést, a tároló rekeszeket vagy a fekhelyünket az autónkban.

Mindezt követték a Dip alapdarabok, a Pastelo gyereklécek, majd az alpesi síelés által ihletett Beat kollekció. Immár a cseh székhelyű LUSTi-val, illetve a világhírű olasz Penz sígyártóval együttműködve készítik termékeiket a téli sport szerelmeseinek. Olyan nagy márkákat tekintenek példaképüknek, mint a Fischer, K2, Hexcel vagy a Rossignol, amelyek grafikai világa hatással volt a legújabb sílécük kivitelezésére.

A Pa®azit tervezése mögött az Egoé művészeti igazgatója, David Zezula áll. Véleménye szerint a kilencvenes évektől kezdve, a számítógépes programok hatására eltűnt a mértékletesség és a hozzáértés a tervezési folyamatokból. Így a Pa®azit egyfajta tisztelgés a régi símárkák kreatív megoldásai előtt, még az analóg korszakból. Legnagyobb inspirációjuk a már említett Fischer márka legendás C4-es síléce volt, amely megjelenésére két csíkkal is utalnak a hetvenes-nyolcvanas években ismertté vált, ma már ikonikus símárkák különböző grafikai mintáinak kollázsában. A múlt összes kedvelt designja egy pár kortárs sílécben születik újjá.

Fotók: Egoé

Egoé | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Egoé, czechdesign

továbbiak
Kína Oroszországnak öltözött idén Halloweenre?
strategy

Kína Oroszországnak öltözött idén Halloweenre?

Éppen csak elkezdte Európa kisöpörni az orosz medvét a spájzból, amikor észrevette, hogy van még ott egy távolabbi, kevésbé harcias panda is. Tudtunk a létezéséről, kapcsolatot is létesítettünk vele, de olybá tűnik, igényt tart azokra a falatokra, melyek eddig a pufajkás barnamedvét illették meg. Selyemben fogant frigy Hiba lenne azt
130 éves kunyhóból készült ragyogó erdei kabin a cseh hegyek szívében
cseh design

130 éves kunyhóból készült ragyogó erdei kabin a cseh hegyek szívében

A múlt hagyományos és napjaink modern cseh építészetének különleges találkozását tapasztalhatja meg az, aki belép a Jizera-hegység ölelésében eldugott erdei kabinba. Roppan a hó a lábunk alatt, ahogy a szaunából átsétálva a Glass Cabin csillogó üvegfalainak fényjátékában gyönyörködhetünk. A mjölk architekti stúdió a kunyhó átalakításánál kiemelten ügyelt arra, hogy megőrizze
Varsó 2022-ben is a TOP 10 vegánbarát város között végzett
lifestyle

Varsó 2022-ben is a TOP 10 vegánbarát város között végzett

Varsó ismét bekerült a tíz leginkább vegánbarát város közé a HappyCow jelentése alapján, amely a világ növényi alapú éttermeit listázza. A 2019 óta kiadott rangsorban Varsó idén a kilencedik helyre került London, Berlin, New York, Melbourne, Szingapúr, Los Angeles, Bangkok és Amszterdam mögött. A jelentés szerint a korábbi évekhez képest