A Bogdanova Bureau reméli, hogy még visszatérhet kijevi irodájába

A Bogdanova Bureau reméli, hogy még visszatérhet kijevi irodájába

A hosszú home office-időszak után mindössze hat hónapig tudta használni frissen elkészült kijevi irodáját a Bogdanova Bureau csapata, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát. A háború előtt készített fotókon keresztül mesélték el az iroda történetét abban a reményben, hogy még visszatérhetnek.

A stúdió irodájának épülete 1914-ben épült, a modern és neoklasszikus építészetet ötvözve. Tulajdonosai, Bogdan és Varvara Khanenko ukrán műgyűjtők galériájukat működteték benne, majd az épületet államosították, és súlyos bombatámadások érték – helyreállításakor alakították végül társasházzá.

Az iroda ablaka a Shevchenko Egyetem ikonikus piros épületére néz, ami egyike a város több mint száz éve érintetlenül maradt nevezetességeinek.

„Amikor először léptem be ebbe a térbe, megállt a szívem. Megdöbbentem – a kilátás az ablakokból hihetetlen volt. Igazi öröm, hogy a munkanap végén a kedvenc irodám falai között egy hasonlóan gondolkodó emberekből álló csapattal nézhetem a naplementét” – mesélte Olga Bogdanova.

A munkatér színpalettája a semleges szürkén alapul. A középpontokban a stúdió által tervezett, travertinből és acélból készült nagyméretű asztalok állnak, amik megbeszélések és csapatebédek helyszínéül szolgáltak. Körülöttük Marcel Breuer székek és saját tervezésű foteleik ékeskednek, de olyan ukrán művészek és tervezők alkotásait is felfedezhetjük a térben, mint Nazar Bilik vagy a Smith & Winken.


Fotók: Yevhenii Avramenko

Bogdanova Bureau | Web | Facebook | Instagram | Behance

Forrás: Wallpaper


továbbiak
Budapest kortárs építészete egy kötetben, ahogy még nem láttad!
architecture

Budapest kortárs építészete egy kötetben, ahogy még nem láttad!

Talán bele sem gondolunk, milyen sok és sokféle épület „bújt ki a földből” az elmúlt szűk húsz évben Budapesten. Különösen akkor, ha kitágítjuk a kortárs építészet fogalmát, ahogy teszik azt maguk a „Budapest építészete 2000-2020” kötet szerzői és szerkesztői: megmutatják nekünk, milyen izgalmas változásokon ment át az elmúlt két évtizedben
Észtország, az innovációs powerhouse | A mi rendszerváltásunk I.
business

Észtország, az innovációs powerhouse | A mi rendszerváltásunk I.

Már több mint 30 éve annak, hogy a Szovjetunió felbomlott, maga után hagyva Közép-Kelet-Európában egy tátongó gazdasági-politikai űrt. Ebben a cikksorozatban arra keressük a választ, hogy a térség országai miként reagáltak az újonnan kialakult helyzetre, mennyire sikeresen tudtak alkalmazkodni a kapitalizmushoz és a demokráciához, és mi az, amit esetlegesen eltanulhatnak
Budapest kreatív expatok szemén keresztül I. | Sandra Poliakova
east

Budapest kreatív expatok szemén keresztül I. | Sandra Poliakova

Bár a magyarnak megannyi finom nyelvi árnyalata van, az expat szóra nincsen elég érzékletes fordításunk. Hiszen nem külföldről érkező látogatókról vagy turistákról van szó, hanem olyan emberekről, akik itt élnek és alkotnak, ismerik az országunkat, ráadásul hosszabb távú bizalmat szavaztak neki. Friss perspektívákból tekintenek a városunkra, amelyben a saját kultúrájuk