fbpx
Nyomj Entert

A Bogdanova Bureau reméli, hogy még visszatérhet kijevi irodájába

A hosszú home office-időszak után mindössze hat hónapig tudta használni frissen elkészült kijevi irodáját a Bogdanova Bureau csapata, amikor Oroszország megszállta Ukrajnát. A háború előtt készített fotókon keresztül mesélték el az iroda történetét abban a reményben, hogy még visszatérhetnek.

A stúdió irodájának épülete 1914-ben épült, a modern és neoklasszikus építészetet ötvözve. Tulajdonosai, Bogdan és Varvara Khanenko ukrán műgyűjtők galériájukat működteték benne, majd az épületet államosították, és súlyos bombatámadások érték – helyreállításakor alakították végül társasházzá.

Az iroda ablaka a Shevchenko Egyetem ikonikus piros épületére néz, ami egyike a város több mint száz éve érintetlenül maradt nevezetességeinek. 

„Amikor először léptem be ebbe a térbe, megállt a szívem. Megdöbbentem – a kilátás az ablakokból hihetetlen volt. Igazi öröm, hogy a munkanap végén a kedvenc irodám falai között egy hasonlóan gondolkodó emberekből álló csapattal nézhetem a naplementét” – mesélte Olga Bogdanova. 

A munkatér színpalettája a semleges szürkén alapul. A középpontokban a stúdió által tervezett, travertinből és acélból készült nagyméretű asztalok állnak, amik megbeszélések és csapatebédek helyszínéül szolgáltak. Körülöttük Marcel Breuer székek és saját tervezésű foteleik ékeskednek, de olyan ukrán művészek és tervezők alkotásait is felfedezhetjük a térben, mint Nazar Bilik vagy a Smith & Winken.


Fotók: Yevhenii Avramenko

Bogdanova Bureau | Web | Facebook | InstagramBehance

Forrás: Wallpaper


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük