A BOTANIQ Turai Kastély lett a régió első Krug Ambassade-ja

A BOTANIQ Turai Kastély lett a régió első Krug Ambassade-ja

Az ikonikus champagne-ház, a Maison Krug globális Ambassade programjához világszerte 184 tag csatlakozhatott az évek során, ennek a családnak lett most része a Turai Kastély is. A champagne-ház Közép-Kelet Európában először Magyarországon rendezte meg a Krug x Lemon eseményét, amely során egy egyedi menüsorral mutatták be az év alapanyagát, a citromot.


A Moët Hennessy–vel létrejött együttműködésnek köszönhetően a BOTANIQ a régióban egyedülálló Krug-kínálatot biztosít, exkluzív hozzáféréssel a teljes termékportfólióhoz. A vendégek így Magyarországon is megkóstolhatják a világ legkiválóbb champagne-jait, a ház zászlóshajója, a Grande Cuvée pedig folyamatosan elérhető pohárral is.

A champagne-kínálat mellett a kastélyba látogató vendégek a 19 szoba közül a Krug-lakosztályt is választhatják, ahol az enteriőr a márka karaktere alapján lett kialakítva.

„A Krug Ambassade egy olyan, a Maison kiemelt és bizalmas partnereiből álló hálózat, amely tagjai magukban hordozzák a márka szellemiségét, ezzel továbbadva annak értékeit és üzeneteit a világ különböző pontjain. A Krug Ambassade jelmondata: »more than places, they are faces«. Ez a kifejezés tökéletesen magába foglalja azt a nézetet, miszerint mi nemcsak partnereket keresünk, akik osztják a kiválóságra vonatkozó törekvéseinket, hanem egyben olyan Krug Lover-eket is, akik szívből keltik életre ezt a közös együttműködést. A BOTANIQ története Krug Ambassade-ként szintén egy Krug Lover-rel kezdődött, kinek példáját később az egész csapat követte. Két év szakmai felkészülés után büszkén és boldogan üdvözöljük őket a Krug Családban” – mondta el Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép- európai Brand managere a BOTANIQ-kal való együttműködésről.

A bejelentéssel egy időben rendezték meg a 2015 óta hagyománnyá vált nemzetközi Single Ingredient eseményt, ahol Magyarországon is bemutatták az idei alapanyagot, a citromot. A Maison Krug minden évben olyan hozzávalót keres, ami az egész világon könnyen elérhető, de feldolgozása mégis különlegessé teszi az ételeket, ezzel is jelképezve a séfek és országok egyediségét.

A Krug x Lemon eseményre a BOTANIQ Turai Kastély séfje, Szűcs György és Farkas Richárd, a BDPST Group kreatív séfje közösen álmodta meg a magyar hagyományokra építő, egyben a citrommal ötvözhető menüsort. A kifejezetten erre az alkalomra készített fogások a jövőben elérhetőek lesznek a kastély Clarisse éttermében is az egyedülállóan széles Krug kínálat mellett.

Forrás: Sajtóanyag

továbbiak
A Grand Budapest Hotel stílusában töltötték meg üvegekkel ezt a lakást
design

A Grand Budapest Hotel stílusában töltötték meg üvegekkel ezt a lakást

Wes Anderson 2014-es filmjének színvilágában rendezte be Helle Maradahl designer ezt a különös koppenhágai enteriőrt. A 3 Days of Design kiállítás részeként cukorkaszínű üvegek vették át az irányítást ebben a dán lakásban. A végeredmény sokkal inkább egy kortárs képzőművészeti kiállításhoz hasonlít, mintsem egy „igazi” enteriőrhöz, a látvány mégis lenyűgöző. Az
Design és vállalkozás – működhet együtt?
business

Design és vállalkozás – működhet együtt?

A sikeres vállalkozáshoz ma már nem elegendő egy jó ötlet – az eladhatósághoz tálalni is tudni kell azt. A design olyan eszköz, amelyet a nem kreatív szektorokban is roppant kifizetődő ügyesen használni. Vajon mennyire jeleskednek ebben Közép-Európa vállalkozásai? A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Innovációs Központja (IK) zászlójára tűzte, hogy feltárja a
Balatoni modern
design

Balatoni modern

A Badacsonyba érkező kompról leszállva aligha vesszük észre Callmeyer Ferenc tervezte épületet, amelyet '62-ben nyitottak meg Tátika étterem néven. Izgalmas konzolszerű emeleti része öt méterrel a víz felé lógott, ahol cukrászda és bár működött. Egy értékes későmodern alkotás, amely szépen illeszkedett a környezetbe, és amit az esztétikai elemzők is szeretnek