fbpx
Nyomj Entert

A cseh LASVIT készítette a Tour de France győztesének trófeáját

A LASVIT immár tizenkettedik alkalommal készítette el a Tour de France trófeáját, melyet idén ismét Peter Olah, a ŠKODA AUTO belsőépítészeti vezetője tervezett.

Jonas Vingegaard több mint 3300 kilométer megtétele után ünnepelte győzelmét a 109. alkalommal megrendezett kerékpárversenyen – a cseh üveg- és formatervező cég által készített kristályüveg trófeát Párizsban vette át.

A hatvan centiméter magas trófeák négy kilogramm súlyúak, és a LASVIT hagyományos cseh üveggyártási módszereivel készültek Nový Bor városában, egyetlen darab kézzel fújt és kézzel csiszolt kristályüvegből. A szimmetrikus csiszolásnak köszönhetően a díj játszik a fénnyel, mely egészen másképp törik meg rajta attól függően, hogy honnan nézzük.

„Idén a Tour de France trófeákat a cseh üvegkészítés művészete ihlette, és a pillanat mulandóságát kívánják szimbolizálni: a trófea bizonyos értelemben a kerékpársporthoz hasonlít, ahol még a magasztos és diadalmas pillanatok elérése után is tovább kell törekedni arra, hogy az ember a lehető legjobbat hozza ki magából, hogy a csúcson maradhasson. A trófea kialakítása is a kerékpározás motívumait, dinamizmusát és energiáját szimbolizálja” – fejtette ki Peter Olah.

Fotó: LASVIT

LASVIT | Web | Facebook | Instagram 

Forrás: Sajtóanyag


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük