fbpx
Nyomj Entert

Csokoládédarabokra emlékeztetnek a hangulatos lengyel cukrászda padlójának csempéi

Bár az újhullámos gasztroforradalom az édességfogyasztási szokásainkra is befolyásolta, az ínycsiklandozó tortákat, finom aprósüteményeket és különböző fajta desszerteket áruló klasszikus cukrászdák sosem mennek ki a divatból. Igaz, ezen a területen is komoly verseny folyik; a modern, mindenmentes finomságokat áruló üzletek mellett néha szeretünk beülni egy régi tradíciókat és hagyományokat őrző cukrászdába, ahol a falak hosszú évtizedek emlékeit őrzik.

A lengyelországi wrocław városában található, nagy múltra visszatekintő Jaworscy Cukrászda tulajdonosai ezt a bensőséges atmoszférát szerették volna megteremteni legújabb üzletükben is, ezért az enteriőr megtervezésével Klaudia Utracik-Paduszyńskát és Paulina Sobczykot bízták meg a Klu stúdióból. Mivel a bolt a fiatalok közkedvelt szórakozóhelye a Wyspa Słodowa – avagy a Słodowa-sziget – szomszédságában helyezkedik el, ezért a belsőépítészek egy olyan megjelenést álmodtak meg, mely egyszerű és letisztult, mégis friss és korszerű hangulatot áraszt.  

Fotók: Mandula stúdió

Az üzlethelységbe belépve üveges pultok hosszú sorát pillantjuk meg, amelyeket a felülről érkező ledes világítás tesz könnyebben átláthatóvá. A falakat a megszokott egysíkú fakkok helyett sokkal izgalmasabb, hajlított acélprofilokból készült ívelt polcok díszítik. A kirakatfrontok vörösen vibráló színe jól illeszkedik a grafitszürkére festett áttört mennyezethez, melynek görgő jellegű elemeit téglalap alakú keretbe foglalták. A padlón egy egyedi, csokoládédarabokra emlékeztető mintájú csempével találkozhatunk, ami jól harmonizál a vendéglátóhely apró részleteivel. Mivel a helyszíni fogyasztás élményének fokozása is az egyik célja a különleges arculat megalkotásának, így a tervezők kizárólag olyan bútorokat rendeltek, amelyek egyszerre kényelmesek és esztétikusak, valamint illenek a kivételes cukrászda belső tereinek kifinomult stílusához.


Jaworscy Cukrászda | Web | Facebook | Instagram
Klu stúdió | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Label Magazine

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük