A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project új kollekciója gyermekkori emlékeinket idézi meg

A GUNIA Project 2023-as újévi kollekciójának fókuszában a nyúl áll. Az ukrán márka most is friss és divatos tárgyak formájában éleszti újjá az ukrán kézműves hagyományokat. Az alapítókat az új kollekcióról, a nyúl szimbólumáról és kedvenc tárgyukról is megkérdeztük.


A GUNIA Project újévi kollekciója kerámiákat, illatos gyertyákat, asztali textíliákat és selyempizsamákat tartalmaz. A kollekció a kék különböző árnyalataiban pompázik, melynek előállításához kobaltot használnak. Az új gyűjtemény megörökítése a NAMU-ban (Ukrán Nemzeti Művészeti Múzeum) történt.

A nyúlnak minden kultúrában más tulajdonságai vannak. Mit jelképez számotokra?

A márka minden kollekciójának megvan a maga története és alapja. A 2022-es karácsonyi kollekcióban azt az elvet követtük, hogy tárgyakat relikviákként hozzunk létre, és bemutassuk az első limitált számú ezüstkanalat, a Tigrist. Minden évben piacra dobunk ilyen limitált kapszulakollekciókat az év állatszimbólumával, így idén a Nyúl szimbólumával díszített kanálhoz juthatnak hozzá a gyűjtő kedvű vásárlóink.  

Miben különbözik a design a tavalyitól?

A kollekció teljesen más, de a kettőt összeköti az a vágyunk, hogy egy szívmelengető ünnepi történetet adjunk át az embereknek. Mindig a múzeumok jelentették a fő inspirációnkat, ugyanis falaik között nemzedékek értékes emlékét őrzik. Miután túléltük ezt a szörnyű évet, szerettünk volna a vásárlóink otthonába és életébe értéket, melegséget, vigaszt, meghittséget vinni. Minden GUNIA darab időtlen, és fontos jelentéssel rendelkezik. Visszavisz a múltba, emlékeket ébreszt, mosolyra fakaszt.

Melyik a kedvenc darabotok?

A lány képével ellátott kerámiatányér egy nagyon jó darabja a kollekciónak az ironikusan naiv kép miatt.

Gunia Project | Web | Facebook | Instagram

Fotók | Styling: Tetiana Nemchenko | Fotó: Andrew Grey | Smink: Sasha Vetrova
3D | Művészeti igazgató: Razom Studio | Designer: Andrii Gorlov

továbbiak
Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5
lifestyle

Eltérő valóságok feltörekvő hazai fotósok tükrén keresztül | TOP 5

Yasmin komment: borítónak nem tudtam melyik ideális, szóval cseréhető felőlem
Tegnap elkezdték forgatni a Dűne előzménysorozatát Budapesten
lifestyle

Tegnap elkezdték forgatni a Dűne előzménysorozatát Budapesten

A Dune: The Sisterhood sorozatot a kétszeres Emmy-díjas Johan Renck rendezi számos sztár közreműködésével. „A mai a napon kezdetét veszi a Dune: The Sisterhood forgatása az HBO Max számára. A mindenki által ismert történet előtt évezredekkel lezajlott machinációkon keresztül leszállunk abba a szövetségbe, amely egy nap a Bene Gesserit nevet
Yayoi Kusama ikonikus alkotásait Katarban állítják ki
lifestyle

Yayoi Kusama ikonikus alkotásait Katarban állítják ki

A dohai Katar Múzeum intézménye bejelentette, hogy elindítja a My Soul Blooms Forever című nagyszabású szabadtéri kiállítását, amely a híres japán művész, Kuszama Jajoi (Yayoi Kusama) alkotásait mutatja be. A Louis Vuitton által támogatott kiállítás a művész természeti világ iránti elragadtatását állítja középpontba. A hatalmas méretű növényekből és az ikonikus