A Kárpátokba tervezett ökotudatos kabinházat Marc Thorpe

A Kárpátokba tervezett ökotudatos kabinházat Marc Thorpe

Az amerikai építész, Marc Thorpe tervezi a román Tara Luanei hotel bővítményeként épülő kabinházakat, melyeket a fenntarthatóság, a román vernakuláris építészet és a minimalizmus inspirálta. A kabinok építése idén nyáron kezdődik.

A Canton House névre keresztelt projekt keretein belül Thorpe Romániában, a Kárpátokban található hotelhez olyan kabinházakat tervez, amelyek közműcsatlakozás és -bekötés nélkül üzemelnek. A házak tetején és a hotel főépületének közelében napelemeket helyeztek el, ezek biztosítják a kabinok számára az energiát.


Konyha, mosdó, hálószoba és beépített tárolók egyaránt helyet kapnak minden házban, melyek enteriőrjét a rétegelt lemez dominálja. A kabinokat fekete zsindely fedi, ezzel idézi meg Thorpe a helyi építészeti örökséget. A fekete borítás és a természetes anyagok használata által a kabinok környezetükbe simulnak.

Az épület közvetlen előzménye Marc Thorpe egy másik munkája, a New York állambeli Fermontban található Edifice kabin, amely cédrusból készült és szintén hegyekben épült. Az Edifice tervezésekor az introvertált építészet elvei és a transzcendentalizmus filozófiája hatottak az amerikai építészre, melyek eredményeképp egy, a környezetét tisztelő és az elvonulást segítő tér született. Összevetve a tisztán minimalista Edifice kabinnal, Thorpe Romániába tervezett épületén jól látható, hogy a téglatestforma megbontásával, a dőlt tetővel és a zsindellyel Thorpe valóban a helyi építészeti hagyományok finom érzékeltetésére törekedett.

A rendereket a DRVR Studio készítette.

Marc Thorpe Design | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
HIGHLIGHTS | Designdrogériák
branding

HIGHLIGHTS | Designdrogériák

Sokszor egy egyszerű drogériában leljük meg azt, amit keresünk, ugyanis ezekben a boltokban megtalálható a legtöbb alapvető termék, amire szükségünk lehet az életben. Most olyan csomagolásdesign-projekteket válogattunk össze, melyek azt is megmutatják, hogy egy termék praktikuma mellé igényes küllem is társulhat.  Lássuk! A francia főnév, a droguerie már a 19.
Egy orosz-izraeli-bolgár grafikus Budapesten
egyéb

Egy orosz-izraeli-bolgár grafikus Budapesten

Sandra Poliakov grafikáiból mélyről jövő, kultúrákon és országhatárokon átívelő, autentikus boldogságérzet sugárzik. Munkáiban többek között a mediterrán és a kelet-európai kötődés is tetten érhető. Az orosz-izraeli-bolgár származású művész Izraelben született, Moszkvában volt iskolás, Barcelonában járt egyetemre, majd öt éve Budapestre költözött magyar párjához. „Beleszerettem Budapestbe. Mesebeli érzést kelt bennem a
Kerámia, most!
design

Kerámia, most!

Milyen trendek figyelhetők meg napjainkban a kerámiatervezés területén? Mire érdemes figyelnünk, mikor designmárkától vásárolunk tálat, tányért vagy egyéb más kerámiatárgyat? Mennyire hihetünk az Instagramon látott „etetős” képeknek? A retró tárgyak reneszánszáról, a hobbikeramikusok megjelenéséről, a szakmabeliek piaci lehetőségeiről és még sok minden másról Novák Piroskát, az Iparművészeti Múzeum muzeológusát, design-