HIGHLIGHTS | Designdrogériák

HIGHLIGHTS | Designdrogériák

Sokszor egy egyszerű drogériában leljük meg azt, amit keresünk, ugyanis ezekben a boltokban megtalálható a legtöbb alapvető termék, amire szükségünk lehet az életben. Most olyan csomagolásdesign-projekteket válogattunk össze, melyek azt is megmutatják, hogy egy termék praktikuma mellé igényes küllem is társulhat.  Lássuk!

A francia főnév, a droguerie már a 19. század elején ismert volt Európa-szerte: a fogalom elsősorban vegyszereket árusító helyeket jelölt, de idővel termékek széles választéka került polcaikra. A parfümöktől kezdve a kávén, csokoládén, üdítőn, szépészeti és gyógyászati eszközökön, orvosságokon át a háztartási takarítóeszközökig számos praktikus termék érhető el drogériákban.

Mint azt sokszor hangoztattuk már, nem mindegy, hogy ezek a termékek milyen csomagolásban kerülnek a vásárló kosarába, ugyanis a csomagolás a gyártó cég vizuális identitásán túl sokrétű kommunikációs felületként is szolgál. A termék típusán, márkáján és egyéb hivatalos jelölésein túli vizuális világ könnyen elüldözheti vagy meggyőzheti a potenciális vásárlót. A szakmában folyamatos a verseny, ugyanis a 19. századi boltokban egy termékből leginkább csak egyfajta volt elérhető, viszont a különböző márkák mára már akár tucatjával küzdenek a vevők kegyeiért.

Most olyan designtermékeket mutatunk, melyek nemcsak jellegük révén, hanem külsőjüket tekintve is vonzók az ilyen multifunkcionális üzletterekbe tévedő, igényes vásárlóknak.

Waterbody | Los Angeles, Kalifornia
Kati FornerAmuleto Portal | Buenos Aires, Argentina
Un Barco


Caphe Coffee | Surabaya, Indonézia
Widarto Impact


F-CORE | Sanghaj, Kína
Ben
Hu Vej


Glow | Sanghaj, Kína
RONG Design


továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal