Téli táj ihlette képzeletbeli ház

Téli táj ihlette képzeletbeli ház

Ma egy lenyűgöző, a virtuális térben létező villába invitálunk. Az épület Andrés Reisinger argentin digitális művész fantáziájának gyümölcse, aki Alba De la Fuente madridi építésszel együttműködve tervezte meg a „Téli Ház” elnevezésű villát. A téli tájon kívül a híres tervező, Dieter Rams munkái ihlették meg őket.

A művész olyan virtuális valóságot szeretett volna létrehozni, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek egymással egy számítógéppel generált környezetben. Olyan teret akartak teremteni, ahol az ember megélheti a téli elcsendesülést.

El akartuk képzelni, hogyan festene a tél a metaverzumban. Felidéztük az összes érzésünket javarészt a békét és a kényelmet a szezonnal kapcsolatban, és átemeltük őket ebbe a párhuzamos valóságba fogalmazta meg Reisinger.

A villát szinte minden oldalról ablakok határolják, annak majdnem minden pontjáról tökéletes kilátás nyílik a tájra. Az enteriőrt minimalizmus és nyitott terek jellemzik, így a ház belseje kifejezetten tágas érzetet kelt. A berendezés leginkább a modernizmus jegyében született, minden eleme letisztult és egyszerű. Az épület egyik legjellegzetesebb eleme a rózsaszín henger, amiben a liftet találjuk.

A beton és az átlátszó felületek mellett a belső tereket különböző mélységű pasztellrózsaszín árnyalatok dominálják. A nappali például teljes egészében ebben a színben pompázik, a kandallótól kezdve egészen a párnákig.

Fotók: Andrés Reisinger, Alba de la Fuente

Reisinger Studio | Web | Instagram | Twitter

Forrás: label magazine

továbbiak
Z-generáció: hópihék, vagy a jövő forradalmárai?
business

Z-generáció: hópihék, vagy a jövő forradalmárai?

A „mai fiatalság”, vagyis az aktuális fiatal generáció örökérvényűen kritikák célpontja: lusták, elkényeztetettek, vagy most éppen hiperérzékenyek és állandóan a telefonjukon lógnak. Az úgynevezett Z-generáció, azaz a jelenlegi tinédzserek és korai húszas éveiket taposók azonban némileg egyedülállóak az őket megelőzőekhez képest: nemcsak az internet korában nőttek fel a történelem során
Ki lesz Csehország új elnöke?
strategy

Ki lesz Csehország új elnöke?

Egykori korrupt miniszterelnök, liberális egyetemi rektor, vagy rendszerető vezérkari főnök között lehet választani. A cseh köztársasági elnök, Miloš Zeman a második, egyben az utolsó lehetséges ciklusát szolgálja, mint államfő, a csehek számára pedig választás közeleg. Választási lehetőség van bőven, ugyanis nem kevesebb, mint huszonegy jelölt indul el az elnökségért folytatott
Mekkorára fog nőni a Föld népessége?
strategy

Mekkorára fog nőni a Föld népessége?

Az emberiség újabb mérföldkőhöz érkezett 2022. november 15-én: a népesség elérte a nyolcmilliárdos, mondhatni lélektani határt. A bolygó népessége egyelőre vészjóslóan növekszik, ami a Föld és az emberek számára is legfeljebb ambivalens, de semmiképp nem pozitív. A valódi kérdés azonban az, hogy mit hoz a jövő: mikor ütjük meg a