Téli táj ihlette képzeletbeli ház

Téli táj ihlette képzeletbeli ház

Ma egy lenyűgöző, a virtuális térben létező villába invitálunk. Az épület Andrés Reisinger argentin digitális művész fantáziájának gyümölcse, aki Alba De la Fuente madridi építésszel együttműködve tervezte meg a „Téli Ház” elnevezésű villát. A téli tájon kívül a híres tervező, Dieter Rams munkái ihlették meg őket.

A művész olyan virtuális valóságot szeretett volna létrehozni, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek egymással egy számítógéppel generált környezetben. Olyan teret akartak teremteni, ahol az ember megélheti a téli elcsendesülést.

El akartuk képzelni, hogyan festene a tél a metaverzumban. Felidéztük az összes érzésünket javarészt a békét és a kényelmet a szezonnal kapcsolatban, és átemeltük őket ebbe a párhuzamos valóságba fogalmazta meg Reisinger.

A villát szinte minden oldalról ablakok határolják, annak majdnem minden pontjáról tökéletes kilátás nyílik a tájra. Az enteriőrt minimalizmus és nyitott terek jellemzik, így a ház belseje kifejezetten tágas érzetet kelt. A berendezés leginkább a modernizmus jegyében született, minden eleme letisztult és egyszerű. Az épület egyik legjellegzetesebb eleme a rózsaszín henger, amiben a liftet találjuk.

A beton és az átlátszó felületek mellett a belső tereket különböző mélységű pasztellrózsaszín árnyalatok dominálják. A nappali például teljes egészében ebben a színben pompázik, a kandallótól kezdve egészen a párnákig.

Fotók: Andrés Reisinger, Alba de la Fuente

Reisinger Studio | Web | Instagram | Twitter

Forrás: label magazine

továbbiak
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,
A kreativitás kibontakozását támogatja ez az óvoda Csehországban
design

A kreativitás kibontakozását támogatja ez az óvoda Csehországban

„Mi a gyermekkor?” – tette fel a kérdést az Architektura stúdió a cseh Říčany településen található óvoda megtervezésekor. Az építésziroda tervezői szerint nem csak a család, a játszótéri élmények, hanem a gyerekeket körülvevő tárgyi- és épített környezet is a nevelés fontos eszközei. Így a tér kialakításakor a gyerekeket középpontba helyezve az