fbpx
Nyomj Entert

A kisvárosi delikátesztől a frissen sült kenyérig | Piqniq pakk – 12. rész

A fővárosban számtalan minőségi delikátesz közül válogathatunk, de mi a helyzet az agglomerációval? Hogyan teremtsünk egyensúlyt munka és magánélet között, avagy milyen praktikákat érdemes követnünk, ha hatékonyan szeretnénk beosztani az időnket? Mik a legsürgetőbb problémák a gasztroszektorban? Hogyan süssünk tökéletes kenyeret otthon? Kérdések és válaszok a friss Piqniq pakk epizódban! 


VIDEÓ: Delikátesz a kisvárosban – Átalakulóban az agglomeráció gasztroközönsége

Egy kisváros törzsközönsége is folyamatosan változik, Budapestről sokan költöztek az agglomerációba az elmúlt időszakban. Ez a jelenség teret adott annak, hogy további minőségi gasztronómiai egységek nyitására van igény. Így történt ez Vácon is, ahol Kata és Marci megnyitották a Libra Delikátot, ahol a minőségi kistermelői és delikátesz termékek mellett specialty kávét is kínálnak. Példájuk bizonyítja, hogy egy kisvárosban több hasonló szemléletmódú hely megfér egymás mellett, sőt egymást támogatva aktív szerepet vállalnak a vásárlóközönség edukálásában és az igény megteremtésében.

PATRON: Gasztrovállalkozás és énidő – Workshop az időgazdálkodásról és önismeretről

Egy gasztrovállalkozás elindításához nem mindegy, hogy milyen személyiséged van. Egyszerre kell megfelelned a vezetői (és tulajdonos), szervezői, marketinges, pénzügyi és HR vezetői szerepnek. Hogyan lehet jól teljesíteni ennyi területen úgy, hogy beleférjen minden a nap 24 órájába és legyen időd a magánéletedre is? B. Szabó Ingrid life és mentor coach egy 3 órás workshop keretein belül segít felderíteni, hogy mit jelent neked a vállalkozásod és hogyan építsd ki a hatékony időgazdálkodást, hogy a céltudatos vállalkozói szerep mellett jusson időd mindenre és mindenkire, amire és akikre szeretnéd.

KUTATÁS: Gasztro helyzetjelentés a pulton innen és túl: nyilatkoztak a vendéglátósok

Véleménykörképet készített a Piqniq Budapest a hazai gasztronómia szereplőit leginkább foglalkoztató kihívásokról és problémákról. A kezdeményezés hiánypótló: nemcsak a vendéglátó szektor nehézségeire világít rá, hanem megoldási lehetőségeket is felvázol, továbbá a tudásmegosztást, valamint a szakmai párbeszéd elindítását jelöli ki legfontosabb célként. Az adatokból kiderült, hogy a munkavállalói hivatástudat kialakítása, a gyorsabb alkalmazkodási képesség a koronavírus által okozott változásokhoz és a vezetők pénzügyi tudásának fejlesztése tartozik a szektor legsürgetőbb feladatai közé.

VIDEÓ: A tökéletes kenyér otthon – Trükkök és tippek a kovásztól a frissen sült kenyérig

Ormós Gabriella nevét mindenki ismeri, aki kenyérsütéssel foglalkozik akár kezdő, akár profi szinten. Videónkban a KovászLabor Facebook csoport alapítója az alapanyagoktól a frissen sült kenyérig számos praktikát és trükköt oszt meg velünk, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Azt is megtudjuk, hogy bármilyen csábító is, de a kenyeret sosem vágjuk meg melegen.


Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest –Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram


Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük