A kisvárosi delikátesztől a frissen sült kenyérig | Piqniq pakk – 12. rész

A kisvárosi delikátesztől a frissen sült kenyérig | Piqniq pakk – 12. rész

A fővárosban számtalan minőségi delikátesz közül válogathatunk, de mi a helyzet az agglomerációval? Hogyan teremtsünk egyensúlyt munka és magánélet között, avagy milyen praktikákat érdemes követnünk, ha hatékonyan szeretnénk beosztani az időnket? Mik a legsürgetőbb problémák a gasztroszektorban? Hogyan süssünk tökéletes kenyeret otthon? Kérdések és válaszok a friss Piqniq pakk epizódban!


VIDEÓ: Delikátesz a kisvárosban – Átalakulóban az agglomeráció gasztroközönsége

Egy kisváros törzsközönsége is folyamatosan változik, Budapestről sokan költöztek az agglomerációba az elmúlt időszakban. Ez a jelenség teret adott annak, hogy további minőségi gasztronómiai egységek nyitására van igény. Így történt ez Vácon is, ahol Kata és Marci megnyitották a Libra Delikátot, ahol a minőségi kistermelői és delikátesz termékek mellett specialty kávét is kínálnak. Példájuk bizonyítja, hogy egy kisvárosban több hasonló szemléletmódú hely megfér egymás mellett, sőt egymást támogatva aktív szerepet vállalnak a vásárlóközönség edukálásában és az igény megteremtésében.

PATRON: Gasztrovállalkozás és énidő – Workshop az időgazdálkodásról és önismeretről

Egy gasztrovállalkozás elindításához nem mindegy, hogy milyen személyiséged van. Egyszerre kell megfelelned a vezetői (és tulajdonos), szervezői, marketinges, pénzügyi és HR vezetői szerepnek. Hogyan lehet jól teljesíteni ennyi területen úgy, hogy beleférjen minden a nap 24 órájába és legyen időd a magánéletedre is? B. Szabó Ingrid life és mentor coach egy 3 órás workshop keretein belül segít felderíteni, hogy mit jelent neked a vállalkozásod és hogyan építsd ki a hatékony időgazdálkodást, hogy a céltudatos vállalkozói szerep mellett jusson időd mindenre és mindenkire, amire és akikre szeretnéd.

KUTATÁS: Gasztro helyzetjelentés a pulton innen és túl: nyilatkoztak a vendéglátósok

Véleménykörképet készített a Piqniq Budapest a hazai gasztronómia szereplőit leginkább foglalkoztató kihívásokról és problémákról. A kezdeményezés hiánypótló: nemcsak a vendéglátó szektor nehézségeire világít rá, hanem megoldási lehetőségeket is felvázol, továbbá a tudásmegosztást, valamint a szakmai párbeszéd elindítását jelöli ki legfontosabb célként. Az adatokból kiderült, hogy a munkavállalói hivatástudat kialakítása, a gyorsabb alkalmazkodási képesség a koronavírus által okozott változásokhoz és a vezetők pénzügyi tudásának fejlesztése tartozik a szektor legsürgetőbb feladatai közé.

VIDEÓ: A tökéletes kenyér otthon – Trükkök és tippek a kovásztól a frissen sült kenyérig

Ormós Gabriella nevét mindenki ismeri, aki kenyérsütéssel foglalkozik akár kezdő, akár profi szinten. Videónkban a KovászLabor Facebook csoport alapítója az alapanyagoktól a frissen sült kenyérig számos praktikát és trükköt oszt meg velünk, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Azt is megtudjuk, hogy bármilyen csábító is, de a kenyeret sosem vágjuk meg melegen.


Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest –Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram


Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

továbbiak
A BIG hatalmas koncerttermet tervez Prágában
architecture

A BIG hatalmas koncerttermet tervez Prágában

A dán építész iroda, a BIG bemutatta az új prágai koncertterem terveit, ami Vltava Filharmónia néven épül majd a főváros központjában, a Moldva partján. Az épület a Prágai Szimfonikus Zenekarnak, a Cseh Filharmonikusoknak és a prágai Városi Könyvtár zenei részlegének ad majd otthont. Az épületet négy egymásra épülő, szögletes oszlopcsarnok
Horgolással az ételpazarlás ellen
art

Horgolással az ételpazarlás ellen

Óriási horgolt tükörtojás szalonnaszelettel, széthulló  szendvics, egy részben elfogyasztott fagylalt és egy pohár instant tészta. A svájci művész, Sabina Speich az élelmiszerpazarlás, az egészségtelen ételek és a növekvő globális népesség fogyasztási szokásainak problémáira hívja fel a figyelmet a Crochet Giantfood projektjével. A színes darabok többnyire használt gyapjúból és fonalakból készülnek,
Távol-Kelet Kelet-Európában | Látogatóban a Teavolution-nél
gasztronómia

Távol-Kelet Kelet-Európában | Látogatóban a Teavolution-nél

A teázás, különösen akkor, ha megadjuk a módját, gyógyír a testnek és léleknek. Egyszerre rendelkezik közösségteremtő és medit atív erővel. Egy magyar pár, Balázs és Dóri hátizsákkal járták be a Távol-Keletet, hogy ne csak a teakülönlegességeket, de a mögötte húzódó életfilozófiát is hazahozzák. A tradicionális teázás ugyanis jóval komplexebb annál,